Työ- ja elinkeinoministeriön kokonaisuus työelämän ohjauksesta, sen kehittämisestä sekä työllisyydestä. Sivuilta löytyvät ministeriön työllisyyskatsaukset sekä tietoa työttömyystuista ja -korvauksista.
Webbplatsens språk: 
https://tem.fi/tyoelama

Visa mera
Duunitorin työnhakuopas sisältää ohjeita työhakemuksen kirjoittamiseen, sen liitteisiin, työhaastatteluun sekä sopimuksen tekoon.
Webbplatsens språk: 
https://duunitori.fi/tyoelama/tyonhakuopas

Visa mera
STTK:n julkaisema työnhakuun opastava sivusto neuvoo työhakemuksen tekemisessä, työhaastatteluun valmistautumisessa ja kesätyön hakemisessa. Sieltä löytyy myös tietoa työsuhteesta ja työntekijän turvasta. Materiaalit-osasta löytyy testejä, videoita ja asiakirjamalleja: ansioluettelo, irtisanoutumislomake, työsopimusmalli, työtodistusmalli.
Webbplatsens språk: 
https://tyoelamaan.fi/

Visa mera
Opetushallituksen julkaisema Maailmalle.net tarjoaa informaatiota nuorille, jotka ovat aikeissa muuttaa ulkomaille opiskelemaan tai työhön. Maailmalle.net sisältää tietoa siitä, millaiset mahdollisuudet eri tilanteissa olevilla nuorilla on päästä haluamaansa paikkaan. Palvelussa opastetaan, mistä lisäneuvoja voi hakea käytännön ongelmissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.maailmalle.net/

Visa mera
Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille suunnattu verkkopalvelu sisältää tietoa korkeakouluista valmistuneiden työhön sijoittumisesta sekä valmistuneiden kuvauksia työstään.
Webbplatsens språk: 
https://www.toissa.fi/

Visa mera
Sivuilla on perustietoa niille, jotka harkitsevat uraa EU:n toimielimissä.
Webbplatsens språk: 
https://european-union.europa.eu/live-work-study/jobs-traineeships-eu-institutions_fi

Visa mera
EVAn julkaisemaan raporttissa kerrotaan, miten vuoden 2010 alussa haastatellut 3 172 suomalaista suhtautuvat työhön ja työelämään. Raportti on pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2010/06/tyoelaman_kulttuurivallankumous1.pdf

Visa mera
Valtio työnantajana sisältää olennaisen tiedon valtiosta työnantajan roolissa: työmarkkinalaitoksena, virka- ja työehdot, sopimustoiminnan, palkkapolitiikan, arvot ja etiikan, tilastoja ja virkamieslautakunnan tiedot. Kokonaisuudesta löytyvät valtion käyttämät henkilöstöhallinnon asiakirjat.
Webbplatsens språk: 
https://vm.fi/valtio-tyonantajana

Visa mera
Suomi.fi-verkkopalvelun opas sisältää ajankohtaiset tiedot uudistuneista työllisyyspalveluista. Oppaassa on tietoa keskeisistä viranomaismääräyksistä, lakisääteisistä velvoitteista, työttömyysturvasta, työvoimakoulutuksesta ja työnhausta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/tyottomyys

Visa mera
Oppaaseen on koottu Suomeen muuttamiseen liittyvät viralliset hoidettavat asiat tehtävälistoina: oleskeluluvat, tarvittavat asiakirjat ja rekisteröinnit. Oppaassa on ohjeita töiden hakemisesta, työelämän säännöistä, työehdoista ja työntekijän oikeuksista. Se neuvoo myös tilanteissa, joissa henkilön työtilanne muuttuu tai työpaikalla esiintyy ongelmia. Lisäksi löytyy tietoa esimerkiksi sairauslomiin, työturvallisuuteen, työterveyteen, työoloihin ja palkanmaksuun liittyvistä toimintatavoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/toihin-suomeen

Visa mera
Ohjeita työhakuun (työhakemus, CV, työhaastattelu) sekä tietoa työnhaun tapojen lisäksi työmarkkinoista, niiden kehityksestä, ammatinvalinnasta sekä työvoimatoimiston palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/tyonhaku

Visa mera
Työmarkkinatorilla työnhakija voi julkaista työnhakuprofiilin, jonka perusteella saa ehdotuksia työpaikoista. Työnantaja voi tehdä työpaikkailmoituksen ja etsiä työntekijöitä palvelussa. Kaikki TE-palveluiden Avoimet työpaikat -palveluun ilmoitetut työpaikat siirtyvät automaattisesti Työmarkkinatorille.
Webbplatsens språk: 
https://kokeile.tyomarkkinatori.fi/

Visa mera
Duunikoutsi-sovelluksen sisältö on tähdätty nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, kesätöitä, harjoittelupaikkoja tai työpaikkaa.
Webbplatsens språk: 
https://nuortennyt.fi/palvelu/duunikoutsi/

Visa mera