Suomen Antropologisen seuran sivuilla kerrotaan seuran tehtävistä ja kokoonpanosta sekä toiminnasta. Sivuilta löytyy myös antropologisen seuran tiedotusblogi.
Webbplatsens språk: 
http://www.antropologinenseura.fi

Visa mera
Laaja jiddisinkielisen ja juutalaisen kulttuurin verkkoresurssi. Linkit on ryhmitelty teemoittain ; jiddisin kieli, juutalainen uskonto, koulutus ja opetus, genealogia ja juutalaisvainot, uutispalvelut ja keskustelufoorumit, taiteet ja juutalainen keittiö.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/yiddish

Visa mera
Nation on sanomalehti, joka välittää tietoa Cree-intiaaneista ja intiaaneille.
Webbplatsens språk: 
http://www.nationnews.ca/

Visa mera
Tietoa aboriginaalitaiteesta, -taidelajeista, kuvia taideteoksista ja näyttelyistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kateowengallery.com/page/10-facts-about-aboriginal-art.aspx

Visa mera
Cisneros-säätiö on kymmenien vuosien ajan tutkinut ja esitellyt Etelä-Venezuelassa Amazonasin alueella elävän kahdentoista intiaanikansan elämää ja kulttuuria. Säätiön laajasta kokoelmasta on verkossa nähtävänä yli 350 esinettä. Kokoelmaan tutustumisen voi aloittaa katsomalla 15 valikoidun kohteen pienoisnäyttelyn. Koko tietokannasta voi hakea esim. etnisen ryhmän, käytetyn materiaalin ja esineen käyttötarkoituksen perusteella.
Webbplatsens språk: 
http://www.orinoco.org

Visa mera
AIATSIS tutkii Australian alkuperäisväestön historiaa ja kulttuuria. Tietoa löytyy suvuista, perinteistä, maantieteellisestä sijainnista ja sosiaalisesta asemasta. Sivuilla on verkkonäyttelyistä ja laitoksen julkaisuja on myös digitaalisessa muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://aiatsis.gov.au/

Visa mera
Täällä on tietoa aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta, Unescon yleissopimuksesta ja alan järjestöistä. Sivuilla on julkaisuja sekä eri maiden elävän perinnön luetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/

Visa mera
Alan Lomax -arkiston videoita Youtube-kanavalla. Videoiden joukossa on yhdysvaltalaista kansan musiikkia eli bluesia, jazzia, cajun-folklorea. Musiikin lisäksi on haastatteluja sekä äänitiedostoja esimerkiksi työmailta.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/user/AlanLomaxArchive

Visa mera
Halloweenin historiasta kertova lyhyt video.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/watch?v=R-VRAemIvbI

Visa mera
Australian alkuperäiskansojen asuinalueiden kartta havainnollistaa, kuinka suuri määrä eri heimoja ja kansoja Australian manner on asuttanut ja missä suunnilleen eri alueiden rajat ovat.
Webbplatsens språk: 
https://aiatsis.gov.au/explore/map-indigenous-australia

Visa mera
Viron Kansan Museon sivuilla on tietoa museon organisaatiosta, näyttelyistä ja kokoelmista. Sivuilta löytyy myös useita virtuaalinäyttelyitä. Lisäksi tietoa mm. tutkimusprojekteista ja julkaisuista; osa julkaisujen artikkeleista esillä kokoteksteinä.
Webbplatsens språk: 
https://www.erm.ee/

Visa mera
San Diegossa sijaitseva museo esittelee kansantaidetta, perinteistä käsityötaitoa ja designia eri puolilta maailmaa ja eri aikakausilta. Sivuilla on esitelty menneet, olevat ja tulevat näyttelyt sekä kokoelmat.
Webbplatsens språk: 
https://www.mingei.org/

Visa mera
Tietoa New Mexicon 19 pueblon historiasta, kulttuurista ja tavoista sekä kielistä. Informaatio on suurelta osin suunnattu matkailijoille.
Webbplatsens språk: 
https://indianpueblo.org/

Visa mera
Smithsonian - National museum of American Indian on perustettu tekemään Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaiden historiaa ja kulttuuria tunnetuksi. Museo esittelee sivuillaan kokoelmiaan ja näyttelyjään. Sivuilla kerrotaan myös museon tekemästä tutkimuksesta. Julkaisuista ja äänitteistä esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
https://americanindian.si.edu/

Visa mera
Carol Beckwithin ja Angela Fisherin värikylläisiin valokuviin on tallennettu afrikkalaisten heimokulttuurien perinteitä. Painettuna ilmestyneessä kirjassa kuvia on yli 800, verkkosivujen galleriaan niistä on valikoitu nelisenkymmentä otosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.africanceremonies.com

Visa mera
CWIS on riippumaton ja ei-kaupallinen tutkimus- ja kasvatusjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä tietoa alkuperäiskansojen sosiaalisista, taloudellisista ja poliittisista oloista.
Webbplatsens språk: 
https://www.cwis.org/

Visa mera
Juutalaisten kielten kartoitu, kielten kuvausta, historiaa, murteita, peruskäsitteitä fonologiasta, morfologiasta ja syntaksista. Kielestä on lähdemateriaalia sekä näytteitä. Sivustoon on koottu eri maiden juutalaismurteita (juutalaisenglanti, juutalaishollanti), heprea sekä jiddish. Palvelussa on myös sanakirjat juutalaiskielistä englantiin, latinalais-amerikkalaisiin kieliin sekä juutalaisruotsin sanakirja.
Webbplatsens språk: 
https://www.jewish-languages.org/

Visa mera
Baskin kulttuuri-instituutin sivuilla on tietoa baskeista, baskien kulttuurista, musiikista ja historiasta. Sivustosta löytyy myös baskin kielen kuvaus ja laajempi pdf-opas baskin kielestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eke.eus/en

Visa mera
Baskimuseossa esitellään baskeja ja baskilaista kulttuuria maahanmuuttajanäkökulmasta. Yhdysvaltalaisen museon sivuilla on tietoa maahanmuuttaneista baskeista, obituaareja, haastatteluja sekä tietoa baskitutkimuksesta, musiikista ja kielestä.
Webbplatsens språk: 
https://basquemuseum.eus/

Visa mera
Arktisen alueen kansainvälinen yhteistyöelin, jonka sivuilla tiedotetaan kokouksista ja niiden käsittelemistä arktisen alueen suojelu- ja kehittämisasioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.arcticcircle.org/

Visa mera
Keski-Australiassa Alice Springsissä toimivan aboriginaalien kulttuuri ja taidekeskuksen kotisivuilla esitellään aboriginaalien taidetta ja kulttuuria sekä uskontoa. Taidegalleriassa olevia tuotteita voi tilata verkkokaupan kautta. Sivuilla on myös runsaasti tietoa didgeridoosta ja RealPlayerilla kuunneltavissa olevia ääninäytteitä aboriginaalien kansanmusiikista.
Webbplatsens språk: 
https://www.aboriginalart.com.au/

Visa mera
Tietopankki Tyynenmeren rannikon intiaaneista sisältää mm. yli 2000 kuvaa.
Webbplatsens språk: 
https://content.lib.washington.edu/aipnw/

Visa mera
Smithsonian instituutin osasto esittelee pohjoisten alueiden kansojen historiaa ja ympäristöä, mm. Japanissa elävien ainujen, Siperian samojedikansan nenetsien ja Alaskan alkuperäiskansojen kulttuuria perinteisten ja uusien DNA-tutkimusmenetelmien valossa. Mukana myös Javalla toteutettu muistipeli ja jutut kuvineen arktisista eläimistä.
Webbplatsens språk: 
https://naturalhistory.si.edu/research/anthropology/programs/arctic-studies-center

Visa mera
Suomenruotsalainen antropologi Hilma Granqvist vietti vuodet 1925-1931 Palestiinassa ja tutki palestiinalaisnaisten elämää Artasin kylässä. Sivustolla voi tutustua Granqvistin tutkimuksiin, päiväkirjoihin ja elämänvaiheisiin.
Webbplatsens språk: 
https://granqvist.sls.fi

Visa mera
UNESCON laatimalla aineettoman kulttuuriperinnön listalla ovat yli 200 työtapaa, rituaalia, juhlaa, perinnemusiikin lajia ja muuta kulttuurin ilmenemismuotoa, joita UNESCO haluaa vaalia. Näitä ovat esim. pohjoiskroatialainen pipariperinne, saksitanssi Perusta, meksikolainen kuolleiden päivä - jopa Välimeren ruokavalio. Kustakin aiheesta on tekstiä, kuvia ja usein myös esittelyvideo. Sivustolla on myös tietoa sopimuksesta, joka aineettoman kulttuuriperinnön vaalimiseksi on laadittu, sekä lista maista, jotka ovat sopimuksen ratifioineet.
Webbplatsens språk: 
https://ich.unesco.org/

Visa mera
Amerikan intiaanien kongressi tiedottaa sivuillaan toimistaan intiaanien aseman parantamiseksi ja heidän elintapojensa ja ympäristön olojen säilymisen takaamiseksi. Lisäksi kuvataan heimohallinto ja sen organisaatio. Sivuilla on myös uutisia ja tapahtumatietoja. Nuorille on oma tietopakettinsa.
Webbplatsens språk: 
https://www.ncai.org/

Visa mera
Kanadan historian museo tarjoaa maan historian aikajanan, jossa kuvataan historian merkkitapahtumia, museon esineitä tarinoineen, blogikirjoituksia eri aikakausien ilmiöistä sekä virtuaalikierroksen museossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.historymuseum.ca/history-hall/

Visa mera
Esineitä ja taidetta mm. Tokion kansallismuseon, Kioton kansallismuseon ja Naran kansallismuseon kokoelmista. Nähtävillä on maalauksia, kalligrafiaa, veistoksia, tekstiilejä, lakkatöitä jne.
Webbplatsens språk: 
https://emuseum.nich.go.jp/top?langId=en

Visa mera
UNPO edustaa niitä maita ja kansoja, jotka eivät kuulu keskeisiin kansainvälisiin järjestöihin. Sivut sisältävät tietoja, dokumentteja ja linkkejä kaikista jäsenkansoista (yli 50), mm. Australian aborginaalit, Makedonian albaanit, Albanian kreikkalaiset, Thaimaan ja Myanmarin karenit, Ingusia, Inkeri, Itä-Timor, Komi, Kosovo, Kurdistan, Mari, Saha (Jakutia), Tataria, Itä-Turkestan, Tsuvassia.
Webbplatsens språk: 
https://www.unpo.org

Visa mera
Yksityishenkilön yllpitämä sivusto on hyvä esitys Baskimaasta ja baskeista: heidän kielestään, musiikistaan, historiastaan ja traditioistaan, gastronomiasta, politiikasta jne.
Webbplatsens språk: 
http://buber.net/Basque

Visa mera

Sidor