Tiivis, yleistajuinen artikkeli barokkimusiikista. Tekijä musiikkitieteilijä ja klassisen musiikin tuottaja Michael Sartorius. Osiot: barokkimusiikin määritelmä, musiikin kehitysvaiheet eri maissa, keskeisten säveltäjien elämäkerrat, soittimet, musiikin esityskäytännöt, suositeltavia barokkimusiikin levytyksiä sekä linkkisivu.
Webbplatsens språk: 
http://www.baroquemusic.org

Visa mera
PBS:n ohjelman oheissivustolla avataan musiikinhistoriaa kolmen säveltäjän, Ludwig van Beethovenin, Igor Stravinskyn ja Aaron Coplandin, sävellysten kautta. Multimediaesityksissä kuvataan säveltäjien elämänvaiheita ja heidän aikaansa ja uppoudutaan esimerkkiteoksiin. Kuultavan musiikin soittaa San Francisco Symphony ja isäntänä on sen musiikillinen johtaja Michael Tilson Thomas.
Webbplatsens språk: 
http://www.keepingscore.org

Visa mera
Täällä voi tutustua 1900-luvun klassisen musiikin säveltäjiin, heidän teoksiinsa ja teosten taustoihin. Esittelyssä ovat muun muassa Benjamin Britten, Edward Elgar, Frederick Delius, Maurice Ravel, Arnold Schönberg ja Anton Webern. Sivustolla on runsaasti digitoituja aineistoja British Libraryn kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.bl.uk/20th-century-music

Visa mera
Aikakausista lyhyt kuvaus, ajan muusikoista ja keskeisistä säveltäjistä elämäkertatietoja ja teosluettelo, tärkeimmät teokset merkitty tähdellä
Webbplatsens språk: 
http://www.classical.net/music/rep/periods.html

Visa mera
Tietokantaan on kerätty musiikinteorian tekstejä kokotekstimuodossa varhaisimmalta keskiajalta renessanssiin asti (300-luvulta 1600-luvulle).
Webbplatsens språk: 
http://www.chmtl.indiana.edu/tml/

Visa mera
Kongressin kirjaston digitaalisten kokoelmien musiikkiosassa on kokoelmia musiikista, musiikinhistoriasta, amerikkalaisesta musiikista ja musiikintekijöistä, viihdemusiikista, taidemusiikista, säveltäjistä sekä esittäjistä. Kokoelmista löytyy nuotteja ja äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/?fa=partof:music+division&sp=1

Visa mera
Helsingin kaupunginorkesterin kunto-ohjelma klassisen musiikin kuunteluun. Opas sisältää valmiin treeniohjelman, kuuntelulistoja ja musiikin aikakausien esittelyt. Sivuilla on teosnäytteitä sekä linkkejä netin musiikkipalveluihin.
Webbplatsens språk: 
https://helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/korvan-kunto-ohjelma

Visa mera
Toimittaja ja käsikirjoittaja Eva Tigerstedtin ohjelmasarja esittelee mm. Erik Satien, Hildegard Bingeniläisen, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Kaija Saariahon tunnetuimpia teoksia. Musiikin ohella perehdytään aikakauteen ja maailmaan, jossa teokset ovat syntyneet.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/03/09/oletko-aina-toivonut-ymmartavasi-klassista-musiikkia-eva-ti...

Visa mera
Minkälainen vaikutus ja vastaanotto Richard Wagnerin oopperoilla oli Pohjoismaissa? Sibelius-Akatemian julkaisu sisältää 16 artikkeliä, joissa tarkstellaan Wagnerin vaikutusta musiikin esittäjiin, säveltäjiin, kirjoittajiin ja näyttämöteosten ohjaajiin pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-329-158-4

Visa mera
Barokin musiikinhistorian oppimateriaalista löytyy tietoa musiikinhistoriasta, säveltäjistä, musiikinlajeista ja soitimista.
Webbplatsens språk: 
https://barokkimusiikki.wordpress.com/

Visa mera
Taidemusiikin keskeiset tekijät esiteltyinä: tyylilajit, soittimet, aikakaudet.
Webbplatsens språk: 
https://www.naxos.com/classicalmusichistory

Visa mera
Sivulla on Real Audio- ja MIDI-tiedostoina kaikki tunnetut katkelmat antiikin Kreikan musiikista.
Webbplatsens språk: 
http://www.oeaw.ac.at/kal/agm

Visa mera
Esittely Jean Sibeliuksen elämästä ja hänen kodistaan Ainolasta sekä tietoa säveltäjän tuotannosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sibelius.info/suomi/

Visa mera
Margit Rahkosen kirjoittama Margaret Kilpisen elämäkerta avaa henkiöhistorian ohella näkymän suomalaiseen kulttuuri- ja musiikkielämään. Keskeisenä lähdemateriaalina on ollut Margaret ja Yrjö Kilpisen kirjeenvaihto.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.285/

Visa mera