Konst

Fler länkar från menyn Ämnen
Sisällysluettelot numerosta 1/2006 lähtien, pääkirjoitukset ja valittuja artikkeleita kokotekstinä, uutisia, kritiikkejä sekä tilaustiedot.
Webbplatsens språk: 
http://www.taidelehti.fi

Visa mera
Organisationen och verksamheten vid stiftelsen Pro Artibus presenteras på hemsidan.
Webbplatsens språk: 
http://www.proartibus.fi

Visa mera
Vad är konst? Vad är konstvetenskap? Lars Vilks, konstnär och prof. i konstteori, reder ut begreppen i några längre texter om samtidskonst; konsten 1975-2005, konstnärlig kvalitet och modern konstforskning är några teman.
Webbplatsens språk: 
http://www.vilks.net/konstteori

Visa mera
Vii­te­kor­tit ovat avain Kan­sal­lis­gal­le­rian lei­ke­ko­koel­man mik­ro­fil­mat­tui­hin lei­ke­kir­joi­hin. Kor­teil­la on viit­teet yh­teen­sä yli 24 114 tai­tei­li­jaa kos­ke­viin leh­ti­leik­kei­siin. Mik­ro­fil­mat­tu­ja leik­kei­tä voi lu­kea Kan­sal­lis­gal­le­rian kir­jas­tos­sa Ate­neu­mis­sa ja Kias­mas­sa. Viit­tei­den avul­la ar­tik­ke­lit ovat löy­det­tä­vis­sä myös muista kir­jas­toista, jois­sa ky­sei­set leh­det ovat mik­ro­fil­mat­tui­na.
Webbplatsens språk: 
http://taiteilijaviitekortit.kansallisgalleria.fi/

Visa mera
Tidslinje med kända konstnärer placerade enligt epok. Klicka på konstnärens namn för att få mer information. Överskådligt och enkelt. Skolplus är ett företag som tillverkar webbmaterial för skolbarn. Det mesta kostar, men en del är gratis.
Webbplatsens språk: 
http://www.skolplus.se/lessons/timelineart

Visa mera
Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsy.net/

Visa mera
Suomen Kulttuurirahaston julkaisussa kuvataan taiteen rahoituksen nykytilaa Suomessa ja pohditaan rahoituksen eri vaihtoehtoja tulevaisuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://skr.fi/sites/default/files/skr7/tiedostot/Rahan_kosketus.pdf

Visa mera
Täällä on tietoa taiteen hankinnasta ja taiteesta osana rakennettua ympäristöä. Sivustolla on taidepankki, joka yhdistää tilaajan ja taiteilijan.
Webbplatsens språk: 
https://taiderakentamisessa.fi/

Visa mera
Sivusto on suunniteltu oheismateriaaliksi tekstiilisuunnittelun opintoihin yliopistotasolla. Kuvataiteita, visuaalista viestintää ja suunnittelua käsittelevää materiaalia on mukana erittäin monipuolisesti alkaen graafisen esityksen peruselementtien selvityksestä eri aikakausien muotivirtausten esittelyyn.
Webbplatsens språk: 
http://char.txa.cornell.edu

Visa mera
Mustekala on taiteen eri aloihin keskittyvä verkkolehti. Kirjoittajina on taiteilijoita, taideaineiden opiskelijoita ja eri alojen asiantuntijoita.
Webbplatsens språk: 
http://www.mustekala.info

Visa mera
The New York Public Library on digitoinut osan kuvakokoelmaansa verkkoon.
Webbplatsens språk: 
https://digitalcollections.nypl.org/collections/mid-manhattan-picture-collection#/?tab=navigation

Visa mera
Julkaisu tarjoaa yleiskuvan taide- ja taiteilijapolitiikan nykytilasta opetus- ja kulttuuriministeriön toiminnan näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/suomen-taide-ja-taiteilijapolitiikka-2019

Visa mera
Täällä voi tutustua ­mu­seon te­ki­jän­oi­keus­va­pai­den tai­de­teos­ten di­gi­taa­li­seen ku­va­ko­koel­maan. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvien lähde ja käyttötarkoitus tulee mainita.
Webbplatsens språk: 
http://search.getty.edu/gateway/search?q=&cat=highlight&f=%22Open+Content+Images%22&rows=10&srt=a&di...

Visa mera
Opas sisältää käytännön ohjeita taitelijalle, joka on lähdössä ulkomaille. Oppaassa neuvotaan, miten luoda verkostoa, esitellä omaa työtään, löytää galleristi tai järjestää näyttely. Ohjeita on myös myyntiin, tullaukseen, rahtiin, vakuutuusasioihin sekä verotukseen.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/tietoa-alasta/taiteilijan-opas-kansainvalistymiseen/

Visa mera
Frame tukee taiteen ammattilaisten kansainvälistä toimintaa, toimijoiden yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla sekä toimii nykytaiteen tiedotuskeskuksena. Sivuilta löytyy tietoa Framen apurahoista, sen tarjoamasta ohjelmasta, Venetsian biennaaleista sekä nykytaiteesta alana. Taiteilijoille löytyy ohjeita, mm. kansainväliseen toimintaan. Framesta löytyy myös taidegallerioiden yhteystiedot sekä taidegalleriatilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/

Visa mera
Monipuolinen sivusto väreistä sisältää värioppia, tietoa värien vaikutuksesta mieleen ja ruumiiseen, värien käytöstä taiteessa ja muita mielenkiintoisia näkökulmia väreihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.colormatters.com/

Visa mera
Julkaisussa esitellään suomalaisen yhteisötaiteen kenttää, sen toimijoita, menetelmiä ja lähestymistapoja. Siinä kuvataan millaisilla tavoilla ja millaisissa projekteissa taiteilijat ja taidepedagogit ovat toimineet yhteisöllisen taiteen parissa.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/yhteiso-ja-taide/

Visa mera
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Webbplatsens språk: 
https://serlachius.fi/suunnittele-vierailusi/koululaisohjelmat/taidekoulu/

Visa mera
Tehdään taidejuttuja sisältää opastusta lasten taidekasvatustoimintaan ja käytännön neuvoja maalauspajoihin, askartelu- ja käsityöprojekteihin. Oppaassa on myös leikkejä ja työstettäviä esityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/kulke/Tehdaan_taidejuttuja_Annantalo_nettipdf_pieni.pdf

Visa mera
Googles konst- och kulturhelhet innehåller digitala konstverk och -föremål från museer runt om i världen, samt fotografier och artiklar om konst och kultur.
Webbplatsens språk: 
https://artsandculture.google.com/

Visa mera
Emman modernin taiteen opetusmateriaalit koulujen käyttöön. Tarjolla on tehtäviä taiteesta ja taideteoksista, taustamateriaaliksi on tarjolla taitelijoiden haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/opettajille/etaopetusmateriaali-kouluille/

Visa mera
Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestön sivuilla on tietoa järjestöstä, sen jäsenistä, ajankohtaisasioita sekä järjestön julkaisemia aineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuurijataide.fi/

Visa mera
Tänne on koottu podcasteja, videoita, tapahtumia ja osallistavaa taidetta Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkakoulun tarjonnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.uniarts.fi/taidetta-kotiin-koronaviruksen-aikaan/

Visa mera
Kritiikki näkyy! on Suomen arvostelijain liiton hanke, jonka tavoitteena on selkiyttää kritiikin merkitystä, lisätä sen monimuotoisuutta sekä tuoda kritiikkiä lähemmäksi tekijöitä ja lukijoita. Hankkeen toimintamuotoja ovat mm. kritiikkiklinikka ja lähikritiikki. Artikkelihaulla voi etsiä hankkeen tuottamia sisältöjä. Luettavissa on esimerkiksi kirja Yhteinen kritiikki – näkökulmia yhteisöllisyyteen ja inkluusioon.
Webbplatsens språk: 
https://www.kritiikkinakyy.fi/

Visa mera
Taideyliopiston koordinoima hanke tutkii, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia Suomessa. Sivuilla on luettavissa mm. tutkimus "ArtsEqual: Tasa-arvo taiteen ja taidekasvatuksen palveluiden suuntana", jossa kuvataan keskeisimpiä suomalaisessa taiteen ja taidekasvatuksen palvelujärjestelmässä tunnistettuja eriarvoistavia mekanismeja.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsequal.fi/fi/

Visa mera
Research Catalogue on verkkopalvelu, joka tarjoaa paikan taiteellisen tutkimuksen julkaisuun. Mukana on taidekorkeakouluja eri maista. Sivustolla voi tutustua näyttelyihin, esityksiin ja julkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.researchcatalogue.net/

Visa mera
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Visa mera

Sidor