70 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivusto kertoo Napoleon Bonabarten (Napoleon I) ja Napoleon III elämästä ja heidän hallitsemansa valtakunnan vaiheista kuvin ja tekstidokumentein. Tarjoaa myös aikajanoja, keisarillisen sukupuun, valikoimat aiheeseen liittyvistä kirjoista ja taideteoksista ja selostukset keisarikunnan symboleista. Lapsille on oma osio.
Sivuston kieli: 
https://www.napoleon.org

Näytä enemmän
Täällä esitellään Kasimir Leinon elämää ja vaikutusta suomalaisessa kulttuurielämässä. Sivuilla on tietoa Kasimir Leinon tuotannosta sekä runohakemisto. Tänne on koottu myös lähdekirjallisuutta Leinosta.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/219

Näytä enemmän
Tietokantaan on koottu perustiedot niistä noin 2000 suomalaisesta, jotka kutsuttiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran jäseneksi vuosina 1831–1892. Mukana ovat myös ulkomaiset kirjeenvaihtajajäsenet.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallisbiografia.fi/jasenet

Näytä enemmän
Sami Pihlströmin kuunneltava esitys Totuus, todellisuus ja toiminta käsittelee Charles S. Pierceä, William Jamesia, heidän filosofiaansa sekä heidän välistään suhdetta.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/11/29/charles-s-peirce-ja-william-james

Näytä enemmän
Selkeää ja perusteellista tietoa Charles Dickensin elämästä ja tuotannosta, linkkejä myös muille Dickens-sivuille ja mahdollisuus esittää kirjailijaa koskevia kysymyksiä.
Sivuston kieli: 
http://charlesdickenspage.com/index.html

Näytä enemmän
John Deweyn filosofiaan ja tutkimukseen keskittyneet verkkosivut. Sivuilta löytyy Deweyn elämäkerta, tutkimuskeskuksen julkaisut ja linkkejä muille Dewey:a käsitteleville sivuille.
Sivuston kieli: 
https://deweycenter.siu.edu/

Näytä enemmän
Amerikalaisen Hegel Society:n kotisivu, jolla esitellään yhdistyksen toimintaa. Sivuilta löytyy monipuolinen linkkihakemisto Hegelin teoksiin ja Hegel-tutkimukseen.
Sivuston kieli: 
http://www.hegel.org

Näytä enemmän
Lina Rislachin päiväkirjat -sivustossa on julkaistu Lina Rislachin päiväkirjojen teksti vuosilta 1852-1853 kokonaisuudessaan. Lisäksi sivustossa kerrotaan nuorena kuolleen Lina Rislachin taustasta ja hänen elämästään.
Sivuston kieli: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/217

Näytä enemmän
Vuonna 2006 Etelä-Karjalan taidemuseossa oli esillä Ilja Repinin taidetta esittelevä näyttely. Verkkoaineisto sisältää taiteilijan elämäkertatietoja, Repin ja Suomi -artikkelin, Penaty-huvilaa esittelevän osion sekä Repinin taidetta käsitteleviä seminaarivideoita.
Sivuston kieli: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/kesa2006/repin/repin/index.htm

Näytä enemmän
Napoleon Series sivustolla löytyy tutkimusta ja tietoa Napoleonista.
Sivuston kieli: 
https://www.napoleon-series.org/

Näytä enemmän
Claes Wilhelm Gyldén (1802-1872) oli maanmittauksen ja metsänhoidon ylihallituksen ylitirehtööri vuosina 1854-72. Toimiessaan maanmittausinsinöörinä maanmittaushallituksessa vuosina 1837-1843 Gyldén julkaisi Suomen kaikkien silloisten kaupunkien kaupunkikartat, yhteensä 31 karttalehteä. Nämä asemakaavakartat painettiin kaikki samassa koossa 50,8 x 65,9 cm. Tästä johtuen karttojen mittakaavat vaihtelivat asteikkojen 1:3200 – 1:10000 välillä. Kaupungin asemakaavan lisäksi jokaisessa kartassa on yleissilmäyskartta, julkisten rakennusten luettelo sekä niiden sijainti. Karttojen digitaaliset kopiot ovat osa Kansalliskirjasto Pelasta kirja -kokoelmaa, ja ne vapaasti käytettävissä.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/58895

Näytä enemmän
Uno Cygnaeuksen ja Wolmar Schildtin juhlavuoden verkkonäyttelyssä voi tutustua merkkihenkilöiden elämäntyöhön. Näyttelyn keskeinen sisältö on Unon ja Wolmarin välinen kuviteltu keskustelu. Näyttelystä on myös kuunneltava versio.
Sivuston kieli: 
http://unojawolmar200.jyu.fi/10_kevat.htm

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ryhmätyönä toteutetut sivut esittelevät Albert Edelfeltin taidetta. Sivuilla on tehtäviä kuvataiteen ja historian opetukseen sekä tietoa ateljeemuseon toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://www.albertedelfeltinateljee.fi/

Näytä enemmän
Helsinkiläisiä porrashuoneita -sivusto esittelee Kruununhaan, Kaartinkaupungin, Kampin, Punavuoren, Ullanlinnan ja Katajanokan asuinkerrostalojen porrastiloja. Perustietojen, kuten käyttöönottovuoden ja suunnittelijan lisäksi löytyy rakenteisiin, sisustukseen ja säilyneisyyteen liittyviä tietoja.
Sivuston kieli: 
http://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/porrashuoneita/index.htm

Näytä enemmän
Nummisuutarien kriittinen editio tarjoaa näytelmän luettavaksi siinä muodossa kuin Aleksis Kivi sen julkaisi. Editiossa voi esimerkiksi etsiä tietoa Nummisuutarien eri aikoina julkaistuista versioista sekä tutustua näytelmän ensipainokseen kuvina.
Sivuston kieli: 
http://elias.finlit.fi/nummisuutarit/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee säätyvaltiopäivien historiaa ja merkitystä nykypäivän Suomelle. Näyttely on tarkoitettu erityisesti koulujen käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/Alla-armahan-lakimme-valtiopaivat-1863-1864/Sivut/defau...

Näytä enemmän
Tutkimuksessa on selvitetty 1850-luvulta lähtien sukunimilain voimaan tuloon mennessä 1921 Länsi-Suomessa otettujen sukunimien nimeämisperusteita ja motiiveja. Tänä ajanjaksona tavallisen kansan nimijärjestelmä muuttui niin, että sukunimettömille joko annettiin sukunimi tai he ottivat sen itse.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-9345-6

Näytä enemmän
Suomalaisen Teatterin, nykyisen Suomen Kansallisteatterin perustajan, Karl Johan Bergbomin nuoruusvuosista kertova teos.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-6670-23-2

Näytä enemmän
Täällä voi perehtyä 1700- ja 1800-lukujen englantilaiseen kirjallisuuteen. Palvelu tarjoaa monipuolista tietoa romantiikan ja viktoriaanisen ajan kirjailijoista ja heidän teoksistaan.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/romantics-and-victorians

Näytä enemmän
Daguerreotypia on varhainen valokuvausmenetelmä, joka sai nimensä Louis-Jacques-Mandé Daguerren mukaan. Daguerreobase-hanke kerää, säilyttää ja jakaa tietoa eurooppalaisista daguerrotyypeistä. Mukana on myös Suomen valokuvataiteen museo.
Sivuston kieli: 
http://www.daguerreobase.org/

Näytä enemmän
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Sivuston kieli: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Näytä enemmän
Kirja kertoo koloratuurisopraano Alma Fohströmistä, joka oli yksi 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun tunnetuimpia oopperalaulajattaria. Fohström esiintyi Euroopan lisäksi Aasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Hän oli ensimmäinen suomalainen primadonna, joka lauloi New Yorkin Metropolitanissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-0827-2

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Auguste Rodinin veistoksiin, piirustustaiteeseen ja elämänvaiheisiin. Sivuilla on artikkeleita, jotka kertovat Rodinin työstä sekä hänen suhteestaan muihin taiteilijoihin, kuten Camille Claudel ja Claude Monet.
https://www.musee-rodin.fr/en

Näytä enemmän
Eeva-Liisa Bastman tarkastelee tutkimuksessaan virttä lyriikan lajina ja virsirunouden poetiikkaa, eli virrelle tyypillisiä piirteitä ja lajille ominaisia merkityksenmuodostamisen tapoja.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-3246-8

Näytä enemmän
Teoksen avulla voi perehtyä oppineiden ja rahvaan sekä suullisten ja kirjallisten kulttuurien suhteisiin uuden ajan alun Suomessa. Kirja tarjoaa vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin: miten reformaatioajan oppineet käsittivät suomalaisen rahvaan tavat ja laulut, missä kulkee rukouksen ja loitsun raja, keiden kaikkien laulukieli oli kalevalamitta ja mitä sille tapahtui, kun suomen kieli muuttui reformaation myötä myös kirjalliseksi kieleksi.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1427/

Näytä enemmän

Sivut