Internationell rätt. Avtal
Fler länkar från menyn Ämnen
16 träffar. Visar 1 - 16 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Lyhytkurssi auttaa ymmärtämään, miten lakeja säädetään EU:ssa ja miten ne tulevat osaksi Suomen lainsäädäntöä. Kurssilla opitaan EU:n toiminnan perusteita ja tutustutaan EU-instituutioihin. Kurssin avulla selviää, minkälainen rooli EU-lainsäädännöllä on jäsenmaissa, kuinka lainsäädäntöä EU:ssa syntyy ja miten siihen voi vaikuttaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
EUR-Lex sisältää Euroopan unionin oikeuden tekstit: Euroopan unionin virallisen lehden, perussopimukset, lainsäädännön, oikeuskäytännön sekä lainsäädännön valmisteluasiakirjat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Roomassa 4. päivänä marraskuuta 1950 ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi tehty yleissopimus.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Euroopan tilintarkastustuomioistuin valvoo talousarvion toteutumista ja tarkastaa EU:n tulot ja menot.
Visa mera
Strasbourgissa toimiva, ihmisoikeussopimuksen (European Convention on Human Rights - Euroopan ihmisoikeussopimus) nojalla perustettu oikeusistuin. Se koostuu 41 jäsenestä, joiden tehtävänä on huolehtia siitä, että sopimusvaltiot noudattavat sopimuksen velvoitteita. Ihmisoikeustuomioistuin käsittelee myös yksityisten henkilöiden tekemiä ihmisoikeusvalituksia Sivulla yleistä tietoa toiminnasta, käsiteltävänä olevat tapaukset, sopimustekstit ja tuomioistuimen säännöt.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen julkaisut ja asiakirjat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ihmisoikeuskeskus on itsenäinen ja riippumaton asiantuntija, jonka tehtävänä on edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista ja lisätä eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Sivustolla on tietoa ihmisoikeuksista, julkaisuja sekä aineistoja opetuksen tueksi.
Visa mera
Aiheen mukaisia linkkejä esim. EU:n hallintoelimiin ja vastaaviin järjestöihin maailmalla. Tietoa myös tiedotustoiminnasta, julkaisuista sekä koulutuksesta.
Visa mera
Haagin kansainvälisen tuomioistuimen toimet, tehtävät, oikeudellinen asema, kokoonpano, valtioiden väliset oikeustapaukset.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC tutkii ja antaa tuomioita kansanmurharikoksissa, rikoksissa ihmisyyttä vastaan, Geneven sopimusta vastaan rikkovissa sotarikoksissa sekä aggressiorikostapauksissa eli aseellisissa hyökkäyksissä itsenäistä valtiota vastaan.
Sivuilla kerrotaan meneillään olevista tutkinnoista, tuomioista sekä tarjotaan yhteydenottomahdollisuutta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kattava tietopaketti Unicefin lapsen oikeuksien sopimuksesta teksteineen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
N-lex:in avulla voi etsiä Euroopan Unionin jäsenvaltioiden säädöksiä kansallisista tietokannoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yhdistyneiden Kansakuntien lakiasiain toimiston sivulta löytyvät YK:n lakiasiain lähteet sekä tiedotteet tuoreimmista tapahtumista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuluttajansuoja, yhtiöoikeus ja eräät ympäristöoikeuden kysymykset kuuluvat yhteisön oikeuteen, jossa yhteistyö on ylikansallista. Oikeusministeriö osallistuu myös EU:n oikeudelliseen yhteistyöhön yksityis- ja rikosoikeudessa.
Visa mera
Pakolaisten oikeusasemaa koskevan yleissopimuksen teksti.
Webbplatsens språk:
Visa mera