Nyaste tiden 1789-
Fler länkar från menyn Ämnen
14 träffar. Visar 1 - 14 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Täällä voi perehtyä Euroopan teollisuusperintöön. Sivustolla on tietoa 47 maasta, museokohteita, teemareittejä, tietoa teollisuudenaloittain sekä lähes 200 pienoiselämäkertaa.
Visa mera
EUscreen-verkkopalveluun on koottu videoita, äänitteitä, valokuvia ja artikkeleita eurooppalaisten radio- ja televisioyhtiöiden ja audiovisuaalisten arkistojen kokoelmista. Varhaisimmat aineistot ovat 1910-luvulta.
Visa mera
1900-luvun kansanmurhien historia. Bibliografia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Guillotine Headquarters kertoo giljotiinin historiasta, rakenteesta ja käytöstä. Sivustosta löytyy kuvia sekä aakkosellinen luettelo kuuluisista henkilöistä, joiden kohtalo liittyy giljotiiniin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ranskan vallankumousta tutkivalla sivustolla on esseitä, kuvia, tekstidokumentteja, lauluja, karttoja, aikajana ja sanasto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Itä-Euroopan laajin kommunismin historiaa esittelevä patsaspuisto.Lisäksi linkkejä mm. Berliinin muurille ja Moskovaan.
Visa mera
Sivusto kertoo Napoleon Bonabarten (Napoleon I) ja Napoleon III elämästä ja heidän hallitsemansa valtakunnan vaiheista kuvin ja tekstidokumentein. Tarjoaa myös aikajanoja, keisarillisen sukupuun, valikoimat aiheeseen liittyvistä kirjoista ja taideteoksista ja selostukset keisarikunnan symboleista. Lapsille on oma osio.
Visa mera
Napoleon Series sivustolla löytyy tutkimusta ja tietoa Napoleonista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston taltiodut Risto Marjomaan luennot Ranskan vallankumoussodista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ville Kajanteen tutkimuksen aiheena on kulttuuriadressi, jonka tarkoituksena oli painostaa Venäjän tsaari Nikolai II:sta ottamaan huomioon Suomessa esitetyt vaatimukset helmikuun manifestin peruuttamiseksi. Tutkimuksessa selvitetään, miten kansainvälinen kulttuuriadressi toteutettiin ja mikä teki sen tarpeelliseksi ja mahdolliseksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Toivon ja raivon vuosi 1968 tarjoaa kokoelman tekstejä, joissa tarkastelun kohteena on yhteiskunnallinen liikehdintä Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä populaarikulttuuri.
Webbplatsens språk:
Visa mera