Hälso- och sjukvård
Fler länkar från menyn Ämnen
36 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Terveyskylä.fi-sivustolla esitellään terveydenhuollon digipalveluita. Siellä kerrotaan, mitä e-terveyspalvelut ovat, mitä hyötyä niistä on ja kenelle ne on tarkoitettu. Sivuilla on tietoa myös toisen puolesta asioinnista ja tietoturvasta. Lisäksi löytyy sanasto sekä tietovisoja, joilla voi testata osaamistaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Julkaisussa opastetaan, miten sosiaali- ja terveysalan ammattilainen voi ja miten hänen tulisi menetellä vuorovaikutustilanteissa eri tavoin kommunikoivien kanssa. Artikkelit käsittelevät kielellisiä ja kulttuurisia oikeuksia, selkokieltä, yhteistyötä puhuttujen kielten tulkin kanssa sekä kommunikointia viittomakielisen, kuulonäkövammaisen, puhevammaisen ja näkövammaisen henkilön kanssa. Myös olemuskieltä käsitellään kommunikointi- ja vuorovaikutusmenetelmänä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Neuvottelukunta käsittelee periaatteelliselta kannalta terveydenhuoltoon ja potilaan asemaan liittyviä eettisiä kysymyksiä. Neuvottelukunta toimii asiantuntija-apuna terveydenhuoltoa ja sitä koskevaa lainsäädäntöä kehitettäessä, kerää ja välittää tietoa terveydenhuollon eettisistä kysymyksistä ja kansainvälisestä terveydenhuoltoa koskevasta eettisestä keskustelusta, terveydenhuollon ja terveydenhuollon teknologian kehityksestä ja sen liittymisestä eettisiin kysymyksiin (Asetus terveydenhuollon eettisestä neuvottelukunnasta 494/1998).
Visa mera
Tietoa EU-kansalaisen mahdollisuudesta käyttää terveyspalveluja toisessa EU- ja ETA-maassa tai Sveitsissä. Hoitoa voi saada sairastuessaan toisessa maassa ja toiseen maahan voi matkustaa hoitoon. Sivulla on opastusta hoitokustannuksista, lääkkeistä sekä eri maiden terveydenhoitojärjestelmistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Observatory on tuottanut kuvaukset Euroopan maiden terveydenhuollon järjestelmistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirja esittelee hyvinvoinnin käsitteen ja hyvinvoinnin tutkimuksen moniulotteisuutta ihmistieteisen tutkimuksen näkökulmasta. Lähtökohtana on monitieteisyys sekä eri alojen ja tutkimusperinteiden tavat ymmärtää ja määritellä hyvinvointia. Keskiössä on hyvinvoinnin kokemuksellisuus sekä erilaiset tavat kuvata, tulkita, selittää ja ymmärtää hyvinvointia. Kirja on tarkoitettu tutkijoille sekä muille ihmistieteisestä hyvinvointitutkimuksesta kiinnostuneille. Se soveltuu myös oppikirjaksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoama analyysi hyvinvointi- ja terveyseroista, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista erojen kaventamiseksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koostama paketti ilmastonmuutoksen synnyttämistä terveysriskeistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Innokylä antaa välineet ja pohjan terveyden ja hyvinvointialan kehittämiselle ja innovaatioiden luomiselle. Innokylässä kehitetyt toimintamallit ja ideat löytyvät sivustosta ja ovat avoimesti käytettävissä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomessa sairausvakuutettu henkilö on oikeutettu lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon tilapäisen oleskelun aikana EU- ja ETA-valtioissa, Sveitsissä ja Iso-Britanniassa. Kelan sivuilla on tietoa eri maiden terveydenhuoltopalveluista sekä siitä, miten Suomessa sairausvakuutettu saa hoitoa ja miten hoito korvataan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen THL:n tuottamaa tietoa suomalaisten yleisimmistä kroonisista sairauksista kuten astmasta ja allergioista, diabeteksesta, muistisairauksista, sydän- ja verisuonitaudeista sekä syövästä.
Visa mera
EU:n kansanterveysportaali tarjoaa tietoa terveyteen liittyvistä asioista ja EU:n kansanterveystoimista ja ohjelmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Martat opastavat, miten kasvomaski ommellaan. Samalla annetaan ohjeita sen käyttöön.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ravitsemussuositukset pyrkivät edistämään väestön terveyttä, vastaamaan ravitsemus- ja terveysongelmiin sekä vähentämään ruokatuotannosta aiheutuvia haitallisia ympäristövaikutuksia. Julkaisu sisältää energian ja ravintoaineiden saantisuositukset, suositeltavat ruokavalinnat ja ohjeita suositusten toimeenpanoon ja soveltamiseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Move! on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen mittaus- ja palautejärjestelmä. Sivulla kuvataan Move-järjestelmää, tarjotaan ohjeet ja välineet mittauksiin sekä kerrotaan mittausten tuloksista.
Visa mera
Kirjassa käsitellään terveyden edistämisen laajaa toimintakenttää. Keskeistä on moniammatillinen ja monitieteinen yhteistyö, jonka avulla pyritään löytämään ihmisen elämänlaatua edistäviä ratkaisuja.
Visa mera
Omaolossa voi arvioida omaa terveydentilaansa ja hyvinvointiaan ohjeiden tai ammattilaisten avulla. Palvelussa voi perehtyä terveydettä ja tauteja koskeviin artikkeleihin, tutkia itsehoito-ohjelmia sekä saada apua sosiaali- ja terveyspalveluista. Palvelussa voi arvioida oireita, terveyspalvelujen tarvetta, saada kootusti omat hoito- ja palvelukokonaisuudet käyttöönsä sekä tehdä hyvinvointitarkastuksen. Sivusto on kehitetty yhteistyössä usean kaupungin ja terveyspiirin kanssa ja sitä käytetään useassa kunnassa omahoidon pohjana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Potilasturvallisuusasioihin keskittyvä sanasto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan suomalaisten hyvinvoinnin ja terveyden tilaa, kehitystä ja tulevaisuutta, sekä näihin liittyviä sosiaali- ja terveyspalvelujen, sosiaaliturvan ja kriisinkestävyyden kysymyksiä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ministeriön vastuualueet ovat huolehtiminen sosiaali- ja terveyshuollosta, kuntoutuksesta, työterveydestä ja ympäristöterveydenhuollosta, työsuojelusta ja sosiaalivakuutuksesta, tasa-arvosta ja veteraaniasioista. Sivuilla on ministeriön tiedotteita, julkaisut, ministeriön organisaatio ja henkilöstö.
Webbplatsens språk:
Visa mera
SOSTE kokoaa yhteen sosiaali- ja terveysalan järjestöjä. Sivustossa on tietoa toiminnasta, jäsenjärjestöistä, hankkeista ja julkaisuista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Palvelu, josta voi etsiä kaikista Suomen kunnista keskeisiä väestön hyvinvointia ja terveyttä koskevia tietoja vuodesta 1990 alkaen. Tietoja saa graafisina kuvioina ja karttoina.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Elias Lönnrotin ensimmäisen kerran vuonna 1839 ilmestynyt lääkärikirja esittelee tavallisimpia tauteja ja niiden hoitoa ja antaa terveen elämän ohjeita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vapaaehtoistyötä tekevien kansanterveysjärjestöjen yhteistoimintaelimen sivuilta löytää yhteystietoja, sekä tietoja yhdistyksen varainhankinnasta ja keräyksistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
TEAviisari on verkkopalvelu, joka kuvaa kunnan toimintaa asukkaidensa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Aktiivisuutta mitataan seitsemällä eri toimialueella: perusterveydenhuolto, perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, liikunta, ikääntyneiden palvelut sekä kuntajohto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terve Suomi -tutkimus tuottaa tietoa Suomessa asuvien aikuisten terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista. Sivustolla voi tutustua ilmiöraportteihin, jotka sisältävät tulosten lisäksi asiantuntija-arvion ja johtopäätöksiä nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä. Aiheina muun muassa elinolot, koettu terveys ja elämänlaatu, toiminta- ja työkyky, mielenterveys jne.
Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotusta, ohjeita ja seminaareja videoilla. Ohjeet on jaoteltu aiheen mukaan. Niitä ovat palvelujärjestelmä ja tiedonhallinta, elämänvaiheet ja toimintakyky, infektiotaudit ja rokottaminen, päihteet ja riippuvuudet, yhdenvertaisuus ja ympäristöterveys.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Raportti kuvaa Suomessa asuvien aikuisten terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä. Teemoja ovat mm. koettu terveys, elämänlaatu, elintavat, toimintakyky, yleisimpien
kansantautien ja terveysongelmien esiintyvyys, niiden riskitekijät, ja näihin
liittyvä hoidon ja avun tarve sekä terveyspalvelujen käyttö.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinninlaitos kertoo helteen vaikutuksista. THL kuvaa helteen terveyshaittoja sekä lämpösairauksien oireita ja hoitoa. Lisäksi opastetaan ehkäisemään helteen haittavaikutuksia sekä varautumaan helteeseen jo ennakkoon.
Visa mera
Tilastokeskuksen kokoama paketti suomalaisten terveyteen liittyvistä tilastoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera