Kort presentation av Nordens hisoria från Leif Eriksson till bildandet av Nordiska rådet
https://www.norden.org/sv/information/nordens-historia

Visa mera
En av Norges stora dagstidningar.
Webbplatsens språk: 
https://www.dagbladet.no/

Visa mera
Sök böcker samtidigt hos de olika nordiska antikvariat som är med i tjänsten. Om du inte hittar boken kan du skriva den på önskelistan.
Webbplatsens språk: 
https://www.antikvariat.net

Visa mera
Vigelandsparken i Oslo är världens största skulpturpark, med mer än 200 skulpturer av konstnären Gustav Vigeland. Riklig information om konstnären och verken. Bilder.
Webbplatsens språk: 
https://vigeland.museum.no/vigelandsparken

Visa mera
En norsk (bokmål) internetencyklopedi, som kan fritt brukas av alla. Uppslagsverkets artiklar har kompletterats med materialet av Norsk biografisk leksikon och Store medisinske leksikon. Encyklopedin har sakkunniga redaktörer men läsarna kan sända anmärkningar och korrigeringar till dem.
Webbplatsens språk: 
https://snl.no/

Visa mera
DigitaltMuseum innehåller objekt och information från många olika samlingar hos museer, föreningar och arkivinstitutioner i Sverige och Norge. Objekten presenteras på DigitaltMuseum med information som beskrivning, historik, namn, typ, klassifikation och referenser. Man kan söka objekt med sökord eller i den avancerade sökningen enligt t.ex. typ av objekt, tema samling eller tidsperiod.
Webbplatsens språk: 
https://digitaltmuseum.org/

Visa mera
På webbplatsen kan man lära sig och träna svenska, finska och norska. Språkträningen förutsätter inte läs- eller skrivfärdigeter. Språkträningsprogrammet har fem teman: mat och drycker, kläder och färger, hälsningsfraser och väder, verb och göromål och trafik och resor.
Webbplatsens språk: 
http://puhutaan.visnakker.no/

Visa mera
Nordterm är ett samarbetsforum för nordiska organisationer och samfund som har intresse av terminologiarbete, samt utbildning och forskning i terminologi. Webbplatsen innehåller fakta om organisationen Nordterm, information om utvecklingsprojekt, länkar till nordiska webbplatser med terminologisk information och Nordtermbanken som är en flerspråkig nordisk termbank med terminologi från olika fackområden.
http://www.nordterm.net/info/main-sv.html

Visa mera
Information om Finlands fiskarter. Varje art beskrivs med text och bild. Det går att söka med fiskarnas svenska eller vetenskapliga namn. Man kan också söka och identifiera fiskarna utgående från deras kännetecken, färg, storlek, form o.s.v. Det går också att bläddra bland familjer och storleksgrupper.
https://luontoportti.com/sv/c/6/fiskar?sid=6

Visa mera
På NatureGates fågelsidor beskrivs Finlands fågelarter i text och bild. Man kan bläddra och söka bland arterna på olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller familjen. För helt obekanta arter är finns det ett identifieringsverktyg. Dessutom kan man lyssna på läten för nästan alla de beskrivna arterna.
https://luontoportti.com/sv/c/3/foglar?sid=3

Visa mera
På NatureGates fjärilssidor beskrivs Finlands fjärilsarter i text och bild. Man kan bläddra och söka bland arterna på olika sätt, till exempel utgående från det svenska eller vetenskapliga namnet, släktet eller underfamiljen. För helt obekanta arter är finns det ett identifieringsverktyg.
https://artfakta.se/taxa/1005547/information

Visa mera
GeoNord är en portal för intresserade av geologi. Målgruppen är hela Norden. Sidorna innehåller bl.a. artiklar, undervisningsmaterial och länkar.
https://www.geonord.org

Visa mera