Svenska livmedelsverkets information om genmodierad mat, genteknik inom livsmedelsindustrin och märkning av genmodifierade livsmedel.
Webbplatsens språk: 
http://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/produktion-av-livsmedel/genmodifierad-mat...

Visa mera
På Livsmedelverkets webbplats finns ett digert utbud av information om livsmedel. På sidorna finns bl.a. information om hantering och förvaring av livsmedel, risker förknippade med livsmedel, matallergener, produktionssätt, primärproduktion, tillverkning och försäljning av livsmedel, djurskydd, djurhållning, djursjukdomar samt odling, produktion, försäljning och marknadsföring av växter. Här finns också en samling med frågor och svar om livsmedel, en nyckel till e-koderna, växtsortlistor över godkända odlade växtsorter samt information om hygienpasset och kompetenstestet för hygienpasset. Modellfrågor och ett elektroniskt modelltest ingår. På sidorna finns också nyheter, blanketter, samt möjlighet att beställa broschyrer och affischer och ladda ner publikationer.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/sv/

Visa mera
Webbplats för matallergiker, med mängder av anpassade recept. Fakta, samt frågor och svar om överkänslighet för olika livsmedel. Oberoende webbplats som samarbetar med svenska Dietistbyrån. Säljer även speciallivsmedel över nätet.
Webbplatsens språk: 
https://www.allergimat.com

Visa mera
målet med de nationella näringsrekommendationerna 2024 är att främja befolkningens hälsa, ge svar på närings- och hälsoproblem samt minska de skadliga miljökonsekvenser som uppstår av matkonsumtionen och -produktionen. Publikationen innehåller rekommendationer för intag av energi och näringsämnen, rekommenderade matval och anvisningar för verkställande och tillämpning av rekommendationerna.
https://www.julkari.fi/handle/10024/150065

Visa mera