Pakolaiset. Muuttoliike

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
5 osumaa haulle. Näytetään 1 - 5 tulosta.
Suomen sotien lastensiirroista kertova näyttelyyn on koottu sotalasten omia kokemuksia, auttajatahojen mietteitä sekä vanhempien ja sijaisvanhempien tunteita. E-kirjastosta löytyy aihetta käsittelevää kirjallisuutta.
Sivuston kieli: 
http://www.sotalapset.fi/index.html

Näytä enemmän
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Näytä enemmän
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Sivuston kieli: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/amerikaminnen

Näytä enemmän
Suomeen muuttaville suunnatussa oppaassa on perustietoa Suomesta, asunnon hankkimisesta, työpaikan hakemisesta ja työskentelystä täällä, Suomessa asuvaksi rekisteröinnistä, verotuksesta, sosiaalietuuksista, terveydenhuollosta ja muista keskeisistä asioista.
https://tem.fi/perustietoa-suomesta

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla on julkaistu Suomen siirtolaisuudesta kertovia vanhoja kirjoja ja aikakauskirjoja. Mukana on esimerkiksi Salomon Ilmosen kirjoittama kolmiosainen Amerikansuomalaisten historia. Sekä painettua materiaalia että verkkojulkaisuja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/julkaisut/

Näytä enemmän