Ilmansuojelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
Ilmastopaneeli edistää tieteen ja politiikan välistä vuoropuhelua ilmastokysymyksissä. Se antaa suosituksia hallituksen ilmastopoliittiseen päätöksentekoon. Sivustolla julkaistaan ilmastopaneelin tiedotteita ja blogeja. Sinne on myös koottu materiaalia ja raportteja aiheesta.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmastopaneeli.fi/

Näytä enemmän
Kansainvälinen Ilmastopaneeli IPCC tuottaa tieteellistä, teknistä ja sosio-ekonomista informaatiota ihmisen toiminnan ilmastolle aiheuttamien riskien ymmärtämiseksi. Sivuilla esitellään IPCC:n toimintaa; siellä on myös raportteja, tiedotteita ja puheita.
Sivuston kieli: 
https://www.ipcc.ch

Näytä enemmän
Ilmasto-opas.fi kokoaa tutkimustietoa ilmastonmuutoksesta yhtenäiseen muotoon. Se tuottaa myös työkaluja kunta- ja aluetason suunnitteluun ja päätöksentekoon. Portaalin kautta on mahdollista tarkastella ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia paikallisella tasolla.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmasto-opas.fi

Näytä enemmän
Ilmastolukupiirit kutsuvat lukemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin. Sivuilla on kirjasuosituksia ja tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä lukupiireistä. Korona-tilanteen vaatiessa lukupiirit kokoontuvat verkossa.
Sivuston kieli: 
https://ilmastolukupiiri.fi/

Näytä enemmän
Ilmastonsuojelun tutkimusta sekä tutkimusjulkaisuja.
Sivuston kieli: 
https://climate.esa.int/en/

Näytä enemmän
Suomen ympäristökeskuksen kehittämä testikäytössä oleva palvelu, jossa julkaistaan maatalouden ja teollisuuden päästö- ja jätetietoja. Sivustolla voi tarkastella ilmaan ja veteen vapautuvia päästöjä sekä kansainvälisiä jätesiirtoja. Lisäksi löytyy tietoa esimerkiksi teollisuuden päästöistä laitos- tai kuntatasolla.
Sivuston kieli: 
https://prtr.fi/

Näytä enemmän
Ilmastolaskurin avulla voi arvioida sähkön- ja lämmönkulutuksesta, liikkumisesta, kuljetuksista ja paperinkulutuksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Laskuri on suunniteltu ensisijaisesti toimistojen ja tapahtumienjärjestäjien käyttöön. Käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Palvelusta löytyy myös käytännön vinkkejä päästöjen vähentämiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmastolaskuri.fi

Näytä enemmän