Pääkaupunkiseudun historia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
5 osumaa haulle. Näytetään 1 - 5 tulosta.
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Näytä enemmän
Espoon kaupunginmuseon päätilat sijaitsevat WeeGee-talossa. Niiden lisäksi museoon kuuluvat Glims talomuseo, Lagstadtin koulumuseo ja Huvilamuseo Villa Rulludd. Sivulla on mm. tietoa näyttelyistä ja lainattavasta oppimateriaalista.
Sivuston kieli: 
https://www.espoo.fi/fi/kamu-espoon-kaupunginmuseo

Näytä enemmän
Verkkonäyttely vie katsojansa läpi muuttuvan helsinkiläisen katumaiseman. Kaupungin katujen sähkökaappeihin kiinnitetyt valokuvat muodostavat kuusi polkua, joita voi seurata Katajanokalla, Runeberginkadulla, Helsinginkadulla, Länsi-Pasilassa, Malmilla ja Herttoniemessä.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/kuvapolut/

Näytä enemmän
Täällä voi tarkastella Helsingin kaupunginarkiston aineistoja kuten karttoja, piirustuksia ja asiakirjoja. Kaupunginarkiston aineistot muodostuvat pääasiassa Helsingin kaupungin entisten virastojen ja nykyisten toimialojen tuottamista asiakirja-aineistoista, mutta kokoelmiin kuuluu myös Helsingissä toimineiden tahojen yksityisarkistoja.
Sivuston kieli: 
https://hka.finna.fi/

Näytä enemmän