Sukuhistoria. Sukututkimus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
16 osumaa haulle. Näytetään 1 - 16 tulosta.
SukuHaku on portti suomalaisen sukututkimuksen lähdeaineistoihin. Se sisältää sukututkijalle hyödyllistä digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Aineistojen joukosta löytyy m. sukukirjoja, matrikkeleita, osoitehakemistoja. SukuHaku on pääosiltaan Suomen Sukututkimusseuran jäsenetu.
Sivuston kieli: 
https://sukuhaku.genealogia.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran Youtube-kanavalla on ohjeet Hiski-sukututkimustietokannan käyttöön, neuvoja sukututkimuksen aloittajalle sekä opastus, miten virkatodistus tilataan seurakunnasta.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/channel/UCTe83u9QbcP3VsZ545RyhBQ

Näytä enemmän
Sivustolla on mm. tietoa seurasta, HisKi-kirkonkirjat, kirjallisuusluettelo, sukututkijaluettelo, julkaisutoiminta (esim. Sukutieto-lehti, Genos-lehti), tietoa sukututkimusohjelmista, sukututkimusyhdistykset, sukuseurat, neuvoja sukututkimuksen aloittamiseksi, biografisia hakemistoja, tietoa siirtolaisuudesta, henkilönimistä ja paikannimistä sekä sukututkijan juridiikkaa ja blogi. Suurin osa sisällöstä on kaikkien saataville, osa avautuu vain rekisteröityneille käyttäjille.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi

Näytä enemmän
Tietokannasta voi etsiä tietoja luovutetun alueen kirkonarkistoista 1600-luvulta 1900-luvulle.
Sivuston kieli: 
https://katiha.kansallisarkisto.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirjan Genoksen hakemistot vuodesta 1930 eteenpäin sekä artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi/genos/

Näytä enemmän
Syntyneiden ja kastettujen luettelot, vihittyjen luettelot sekä kuolleiden ja haudattujen sekä muuttaneiden luettelot. Hakutietokannassa on historiakirjoja 1640-luvulta 1800-luvun loppuun.
Sivuston kieli: 
https://hiski.genealogia.fi/hiski?fi

Näytä enemmän
Suomen sukututkimusseura opastaa sukututkijaa, mistä löytää lähteitä. Ohjeita on tietokantojen (mm. Hiskin historiakirjat), sanastojen ja hakemistojen käyttöön, kirkonkirjojen tutkimiseen, siirtolaisten jäljittämiseen ja henkilönnimien tulkintaan sekä armeijassa toimineiden tutkimiseen. Kokonaisuudesta löytyy myös ammattisukututkijoiden tietoja.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi/sukututkijan-lahteet/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin siirtolaisrekisteri sisältää satojen tuhansien ulkomaille muuttaneiden suomalaisten tietoja. Rekisterin päätietokannat ovat käytettävissä Internetin kautta.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisrekisteri.siirtolaisuusinstituutti.fi/

Näytä enemmän
Kasvavassa arkistossa on mikrofilmeiltä digitoituja rippikirjoja ja muita kirkonkirjoja, yli 35 000 kuvaa kymmenistä eri seurakunnista. Arkistoa pääsee selaamaan paikkakunnittain ja maakunnittain.
Sivuston kieli: 
https://www.sukuhistoria.fi/sshy

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran Vuosikirjan julkaiseminen aloitettiin vuonna 1917. Vuodesta 2015 lähtien Vuosikirja on ilmestynyt open access -verkkojulkaisuna, joka on vapaasti luettavissa.
Sivuston kieli: 
https://journal.fi/ssvk

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran digitaalisen sukututkimuksen oppaaseen on koottu ja kuvailtu verkosta löytyviä sukututkimuksen keskeisiä lähdeaineistoja ja palveluja. Suomen Sukututkimusseuran oppaita 5.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi/digitaalisen-sukututkimuksen-opas/

Näytä enemmän
Liiton toiminta- ja yhteystiedot, Sukuviesti-lehden tilaustiedot sekä muutatietoa sukuseuroista ja sukututkimuksesta.
Sivuston kieli: 
https://www.suvut.fi/

Näytä enemmän
Arkistolaitoksen Porttiin on koottu sukututkimuksessa tarvittavat keskeiset lähteet ja ohjeita miten sukututkimuksen teko aloitetaan.
Sivuston kieli: 
https://portti.kansallisarkisto.fi/fi/aineisto-oppaat/sukututkimus

Näytä enemmän
Arkistojen Portin opastuksessa Aarre-aineiston käytöstä kerrotaan aineistosta: puolustusvoimien, puolustusministeriön, rajavartiolaitoksen ja puolustushallinnon rakennuslaitoksen arkistoaineistoista sekä maanpuolustukseen liittyvien yksityisarkistojen kokoelmasta. Se on käytettävissä Astia-palvelun kautta.
Sivuston kieli: 
https://portti.kansallisarkisto.fi/fi/aineisto-oppaat/aarre-arkistorekisterin-aineistojen-haku-astia...

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran Henkikirjahaussa voi tehdä hakuja indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin esimerkiksi henkilöiden ja paikkojen nimillä.
Sivuston kieli: 
https://henkikirjahaku.genealogia.fi/

Näytä enemmän