Struven ketju on kolmiomittausketju, jolla selvitettiin maapallon kokoa ja muotoa 1800-luvulla. Sivuilla on tietoa sen historiasta, kolmiomittaustekniikasta sekä Suomessa sijaitsevista mittauspisteistä. Struven ketju on yksi Unescon maailmanperintökohteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/struvenketju

Visa mera
Augsburgin kaupungin historiallinen vesijärjestelmä ja sen kuvailu ovat kiehtovaa tutkittavaa. Se on ehdolla Unescon maailmanperintökohteeksi.
Webbplatsens språk: 
https://wassersystem-augsburg.de/en

Visa mera
Merenkurkun saaristoa esitteleville sivuille on koottu tietoa alueen luonnosta, historiasta, geologiasta, käyntikohteista ja matkailuyritysten tarjoamista palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/merenkurkku/

Visa mera
Katja Huovinen vertailee tutkimuksessaan kaupunkisuojelun käytäntöä, toteutumista ja tuloksia kolmessa eurooppalaisessa UNESCOn maailmanperintöluetteloon liitetyssä kaupunkikeskustassa. Kohteet ovat Materan luolakaupunginosa Italiassa, Vanha Rauma Suomessa sekä Visbyn hansakaupunki Ruotsissa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7256-2

Visa mera
Tiedot Metsähallituksen ylläpitämistä luonto- ja retkeilykohteista eri puolilta Suomea. Sivuilla esitellään kansallispuistot, erämaat ja valtion retkeilyalueet asiakaspalvelupisteineen, ajo-ohjeineen ja reittikuvauksineen. Kohteissa on mm. merkittyjä reittejä ja taukopaikkoja. Sivuilla on myös tietoa luontokohteiden palveluista: kansallispuistoista, luontokeskuksista ja autiotuvista.
https://www.luontoon.fi/

Visa mera
OKM:n sivuilla yleistä tietoa maailmanperinnöstä sekä Suomen kohteista. Suomen kohteet ovat Suomenlinna, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas, Sammallahdenmäen rautakautinen röykkiöalue, Struven ketju ja Merenkurkun saaristo.
Webbplatsens språk: 
https://okm.fi/maailmanperinto

Visa mera
Getty Research Institute on julkaissut verkkonäyttelyn, joka kertoo Syyriassa sijaitsevan Palmyran historiasta, arkeologiasta, muistomerkeistä ja taiteesta. Palmyran vaiheita ja merkitystä kuvataan myös esseessä sekä haastattelussa, joka tarjoaa henkilökohtaisen näkökulman tähän Unescon maailmanperintökohteeseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/palmyra/index.html

Visa mera
Saksan keisarin Kaarle Suuren kruunajaiskirkko on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kirkossa ovat mm. Kaarlen Suuren hauta sekä valtaistuin. Sivut sisältävät tietoa kirkon historiasta
Webbplatsens språk: 
https://www.aachendom.de

Visa mera
Vuosina 1763—1764 rakennettu kirkko on yksi maailmanperintökohteista. Sivulla kerrotaan kirkon rakenteesta, perustamisesta sekä Petäjäveden varhaishistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://petajavesioldchurch.fi/

Visa mera
Lontoon Abbey on toiminut kruunajaiskirkkona vuodesta 1066. Se on myös 17 hallitsijan viimeinen leposija. Nykyisen kirkon rakennustyöt alkoivat vuonna 1245. Sivuilla kerrtoaan katedraalin historiasta, arkkitehtuurista sekä nykyisestä toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.westminster-abbey.org

Visa mera
Karttasivusto kokoaa yhteen keskisuomalaiset kulttuuriympäristökohteet. Mukana ovat arvokkaat maisema-alueet, rakennetut kulttuuriympäristöt, muinaisjäännökset ja perinnebiotoopit sekä Unescon maailmanperintöluettelon kohteet.
Webbplatsens språk: 
https://proagria-mkn.maps.arcgis.com/apps/MapSeries/index.html?appid=6de398cb59ce4226bcd75ea2f0a9a0a...

Visa mera
Unescon ylläpitämä lista Unescon maailmanperintökohteista, mukana sekä kulttuurihistorialliset kohteet että luonnonkohteet. Lista on maittain aakkosissa. Suojelukohteet valitsee Maailmanperintökomitea.
Webbplatsens språk: 
https://whc.unesco.org/en/list

Visa mera
Australian hallituksen alainen viranomainen raportoi runsailla sivuillaan Ison Valliriutan tilasta ja kertoo muun muassa alueen suojelusta, ilmastonmuutoksen vaikutuksesta, kalastuksesta, uhanalaisista lajeista, turismista ja alueen alkuperäisistä omistajista. Riuttaa voi tutkia Google Mapsin avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www2.gbrmpa.gov.au

Visa mera
Museovirasto on julkaissut 3D-mallin Petäjäveden kirkosta. Mallin avulla voi tutustua maailmanperintökohteeseen ulkoa ja sisältä.
Webbplatsens språk: 
https://museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/petajaveden-vanha-kirkko-tallennettiin-3d-malliksi

Visa mera