10 osumaa haulle. Näytetään 1 - 10 tulosta.
Verkkokokoelma sisältää 1600-luvun maakirjakarttoja (geometriset maakirjat) digitoituina kuvatiedostoina. Kartta-aineisto sisältää fyysisen ympäristön kuvailun lisäksi myös taloudellisia ja verotuksellisia tietoja. Karttoja voi hakea lääniluettelosta tai karttakuvasta.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietokantaan on koottu karttoja Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle saakka. Kartat on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan, esimerkkeinä maakirjakartat, tilus- ja kyläkartat, kaupunkikartat ja sotilaskartat. Sivuilta löytyy myös kartta-aiheisia tutkimuksia, tietopaketti maanmittauksen kehityksestä 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa sekä Heikki Rantatuvan biografia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Uno Cygnaeuksen ja Wolmar Schildtin juhlavuoden verkkonäyttelyssä voi tutustua merkkihenkilöiden elämäntyöhön. Näyttelyn keskeinen sisältö on Unon ja Wolmarin välinen kuviteltu keskustelu. Näyttelystä on myös kuunneltava versio.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kirja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tietoon ja totuuteen liittyvistä filosofisista kysymyksistä. Kirjassa käydään läpi totuuteen, tietoon ja todellisuuteen liittyviä kiistakysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia. Kirjoittaja on FT Antti Hautamäki.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Aimo Ruususen väitöstutkimus paljastaa, miten ideologiset ja muut riippuvuudet näkyivät suomalaisten kansandemokraattisten toimittajien työssä kylmän sodan vuosina ja Neuvostoliiton historian ajanjaksona 1960-luvun puolivälistä alkaen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa kartoitetaan taikuuden ja noituuden harjoittamista Ylä-Satakunnassa 1600-1700 -luvuilla sekä noituuteen liittyviä oikeudenkäyntejä ja niiden tuomioita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Santeri Aikio on tutkinut tilallisten piirteiden vaikutusta ruotujakolaitoksen toimintaan sekä sotilaiden rooliin paikallisyhteisössä 1700-luvun lopun Varsinais-Suomessa. Lähdeaineistoina hän on käyttänyt historiallisia karttoja ja komppanioiden pääkatselmusrullia vuosilta 1775–1795.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Veikka Kilpeläinen on tutkinut yhteisen kaupunkitilan käyttöä ja tilalle annettuja merkityksiä kustavilaisen ajan ja autonomian ajan alun Helsingissä. Tuona aikana Helsinki oli tärkeä kauppa-, hallinto- ja linnoituskaupunki, josta tuli vuonna 1812 Suomen suuriruhtinaskunnan pääkaupunki.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kaisa Kyläkosken 1700-luvun sanomalehtikirjoituksia koskevassa tutkimuksessa tarkastellaan sitä, minkälaista yksityishenkilöiden viestintä ystävä- ja tuttavapiirin ulkopuolelle oli, mitkä tekijät vaikuttivat kirjoittavien lukijoiden toimintaan ja mikä oli kanssakirjoittamisen merkitys kirjoittajille ja lukijoille. Tutkimuksen kohteena on kaksi Ruotsissa ilmestynyttä lehteä, Posttidningar ja Inrikes tidningar.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän