Nationalencyklopedin, det största och nyaste uppslagverket i Sverige. Webbversionen kräver avgiftsbelagt abonnemang och innehåller artiklarna i uppslagsverket, relaterande länkförteckningar, nyheter och aktualiteter m.m.
Webbplatsens språk: 
https://www.ne.se

Visa mera
En norsk (bokmål) internetencyklopedi, som kan fritt brukas av alla. Uppslagsverkets artiklar har kompletterats med materialet av Norsk biografisk leksikon och Store medisinske leksikon. Encyklopedin har sakkunniga redaktörer men läsarna kan sända anmärkningar och korrigeringar till dem.
Webbplatsens språk: 
https://snl.no/

Visa mera
Den nätbaserade versionen av Uppslagsverket Finland, baserar sig på tidigare tryckta upplagor. Texterna som regelbundet uppdateras är skrivna av experter, var och en på sitt område. Uppslagsverket är sökbart.
Webbplatsens språk: 
https://www.uppslagsverket.fi/

Visa mera
Projekt Runebergs arbete med inläsningen av Nordisk familjebok närmar sig fullbordan. På webben lägger vi ut faksimilbilder av varje sida (totalt 45.000 stycken) från både den första utgåvan, 20 band, 1876-1899 och den andra utgåvan, 38 band, 1904-1926. Andra utgåvan, som med sina 38 band är Sveriges mest omfattande uppslagsverk eller encyklopedi genom tiderna, brukar också kallas \uggleupplagan\ eftersom den har en uggla på titelsidan. Alla 20 band ur 1800-talsutgåvan och alla 38 band ur uggleupplagan finns nu i digital faksimilutgåva med sökbar, maskintolkad text på Projekt Runebergs webbplats med hemvist hos Linköpings universitet.
Webbplatsens språk: 
https://runeberg.org/nf

Visa mera
Forskning.se publicerar nyheter om forskningsresultat direkt från landets lärosäten och forskningsinstitut för allmänheten. Redaktionen tar också fram egna fördjupande artiklar om aktuella ämnen där olika forskare ger sina perspektiv. Bakom forskning.se står ett antal svenska myndigheter och stiftelser som finansierar forskning, samt Sveriges lärosäten.
Webbplatsens språk: 
https://www.forskning.se/

Visa mera