12 träffar. Visar 1 - 12 träffar.
Laji.fi kokoaa Suomen eliölajeja koskevaa tietoa yhteen paikkaan. Palvelusta muodostuu työkalu tutkijoille, päättäjille, luontoharrastajille ja kouluille. Palveluun koottu data on avointa ja kaikkien käytettävissä.
Visa mera
Luomus tutkii sammakkoeläinten ja matelijoiden levinneisyyttä ja siinä tapahtuneita muutoksia Suomessa keräämällä havaintoja koko maasta. Sivustossa on kuvaukset sammakkoeläimistä ja matelijoista sekä tietoa esiintymistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Nafi : valtakunnallinen päiväperhosseuranta on Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin ja Suomen Perhostutkijain Seuran koordinoima tutkimushanke. Seurannassa kertynyt havaintoaineisto tallennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan, jonka sisällöstä tuotetaan näillä sivuilla olevat tilastot ja kartat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen Ladun luontobingossa voi seikkalla luonnossa tunnustaen lajeja ja bingoten. Valittavina ovat kesä- ja talvilajit.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonto-Suomessa tarkkaillaan luontoa ja käsitellään eri luonnonilmiöitä, eläimiä, kasveja sekä luontotarinoita. Täältä löydät mm. Katsele, kuuntele kevättä ja Luontoillan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luontoharrastajien yhteisö, jossa voi kirjata luontohavaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. Havainnot tallentuvat myös Suomen Lajitietokeskukseen ja ovat tutkijoiden, viranomaisten ja harrastajien saatavilla Laji.fi-sivuston kautta.
Visa mera
Tutki ja havainnoi ympäriistöä kokoaa luontohavainnoista ilmoittamistiedot yhteen paikkaan. Luonnon systemaattisesta seuraamisesta on hyötyä mm. tutkimuksessa ja ympäristönsuojelussa. Kansalaiset voivat osallistua lähettämällä tiedon havainnoistaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ympäristöministeriön esittelee toimiaan luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämiseksi Suomessa, lajien ja luontotyyppien sekä jokien, järvien, pohjavesien ja Itämeren suojelemiseksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lajitietokeskuksen luontohavaintosivulta löytää pääsyn Lajit.fi-havaintojen tallentamisen lisäksi osallistumisesta muihin tiedonkeruihin: Sieniatlas, Valtakunnallinen päiväperhosseuranta, Kokoelmakilpailu, Vieraslajien havainnointi, Kiiltomatokysely, linnuston seurannat, hyönteisten seurannat. Lisäksi kerrotaan seurannoista, jotka eivät ole avoimia.
Visa mera
Havaintolähetti on älypuhelimille suunniteltu verkkosovellus, jolla voi helposti tallentaa havaintoja Järvi-meriwikiin esimerkiksi suoraan havaintopaikalta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon Ilmoita luontohavaintosi -sivulta löytyvät ohjeet ja lomakkeita lintujen, lepakkojen, perhosten ja kasvien havainnoijille, vahingoittuneiden, kuolleiden tai sairaiden eläinten sekä meteoriittien löytäjille. Sieltä pääsee myös selamaan havaintoja sekä tutkimaan lajeja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonnontieteellisen keskusmuseon kaavakkeella voi ilmoittaa luontohavaintonsa.
Visa mera