Metsähallituksen Kansallispuistot sisältää listan Suomen kansallispuistoista. Kansallispuistoista annetaan runsaasti tietoa: sijainti, pinta-ala ja lyhyt kuvaus sekä tietoa laveammasti alueen luonnosta, nähtävyyksistä, historiasta sekä harrastusmahdollisuuksista siellä. Palvelusta löytyvät kansallispuistojen kartat ja kulkuyhteydet alueelle sekä reitit alueella (esim. retkeilyreitit, luontopolut, melontareitit). Sivustoon on myös koottu tiedot kansallispuistojen palveluista: opastuksesta, yöpymisestä, ruokailusta ja ruonlaitosta sekä varusteiden vuokraamisesta. Lisäksi jokaisesta alueesta on julkaistu ohjeet ja säännöt, kuinka niillä tulee käyttäytyä sekä yleisimmät kysytyt kysymykset.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/kansallispuistot

Visa mera
Palveluun kootaan tietoa metsien ja luonnon virkistyskäytöstä ja muusta metsien monikäytöstä. Toistaiseksi perustietoa luonnon liikunta- ja virkistyskäytön tutkimuksesta sekä Metlan julkaisemat marja- ja sienisatoennusteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.luke.fi/fi/projektit/forservice

Visa mera
Luontopolut ja luonnonsuojelualueet Oulussa -kokonaisuus sisältää alueiden kuvauksen, sijainnin sekä suojelutiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/oulun-luontopolut-ja-suojelualueet

Visa mera
Mitä voi tehdä Kolilla nyt? Palvelussa kerrotaan Kolista yleensä, sen rinteistä, kansallispuistosta, ohjelma- ja matkailupalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.koli.fi

Visa mera
Oppaan avulla voi tutustua Selkämeren kansallispuiston ja sen lähialueiden luontoon ja historiaan sekä suunnitella retkiä ja etsiä palveluita.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/selkameri

Visa mera
Sveriges nationalparker sisältää kuvia, kuvauksia, reittejä ja opastusta Ruotsin kansallispuistoista. Kunkin alueen yhteydessä luetellaan, mitä siellä on mahdollista tehdä, esim. lintubongaus tai vaellus- ja hiihtoreitit.
Webbplatsens språk: 
https://www.sverigesnationalparker.se/

Visa mera
Tänne on koottu tietoa Suomen luonnosuojeluliiton paikallisyhdistysten tapahtumista: retkistä, talkoista, kursseista ja luontokuvakilpailuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.sll.fi/tapahtumat

Visa mera
Päiväkoteihin suunnattu opas luontoon tutustumiseen ja ympäristökasvatukseen. Oppaassa on leikkejä, tehtäviä sekä muuta materiaalia, esimerkiksi arvoituksia, runoja ja askartelua luonnossa liikkujalle ja luontoon tutustujalle. Harjoitukset on jaettu toiminallisisiin, liikunnallisiiin, aistiharjoituksiin, askarteluun ja metsässä toteutettaviin. Leikeistä saavat ideoita myös muut kuin päiväkotiryhmät.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/141132/Opas.pdf.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Luontoon.fi on koonnut ohjeita retkeilijälle, miten ottaa huomioon luonto ja muut luonnossaliikkujat.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontoon.fi/retkietiketti

Visa mera
Vantaan kaupunki esittelee alueidensa luontoa ja retkeilyreittejä. Kokonaisuudessa on karttoja ja opastettujen kierrosten esittelyä sekä luontokohteiden kuvaus.
Webbplatsens språk: 
https://www.vantaa.fi/fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/liikunta-ja-ulkoilu/retkeile-luonnossa

Visa mera
Haltian luontokoulu on koonnut vinkkejä, tehtäviä ja valmiita materiaaleja etäopetukseen. Aiheina ovat retkeilytaidot, lintujen kevät sekä metsäluonto ja luonnon monimuotoisuus.
Webbplatsens språk: 
https://haltia.com/luontokoulu/luontokoulupaivat/

Visa mera
Saimaa Geopark esittelee Saimaan vesistön ympäristön geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Sivuilta löytyvät alueen geokohteet, museot sekä maisemat, geologiset reitit ja polut sekä alueen kartta.
Webbplatsens språk: 
https://www.saimaageopark.fi/

Visa mera
Retkipaikka on koonnut esittelyjä kauniista kirkoista ja myös luonnon palvontapaikoista retkeilykohteina. Kohteista on annettu historiallisia ja niiden luontoa kuvaavia tietoja sekä sijaintitietoja.
Webbplatsens språk: 
https://retkipaikka.fi/kirkot/

Visa mera