8 träffar. Visar 1 - 8 träffar.
Pukujen ja muodin kulttuurihistoriaa, yli 1000 aiheeseen liittyvää linkkiä. Hienosti järjestetty upea sivusto, joka kasvaa koko ajan. Etnisiä pukuja, historiaa, teatteripukuja, fetisismiä, erotiikkaa, univormuja. Meikit, tekstiilitaide, museot, elokuvat jne. Monipuoliset hakulinkit, keskusteluryhmä, kirjakauppoja, vuosikertavaatekauppoja...
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ottobre lab'issa on ilmaisohjeista ja -kaavoja sekä kuvitettuja kaavoja lasten vaatteisiin.
Visa mera
Vaatturitietokantaan kootaan tietoa suomalaisten 1900-1950-luvuilla vaikuttaneiden räätäleiden, vaatetusliikkeiden ja pukutehtaiden historiasta ja tuotteista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä on vinkkejä, mitä tarpeettomille vaatteille voi tehdä ja miten välttyä turhilta hankinnoilta. Tietoa myös reilusta vaatetuotannosta ja globaalin vaateteollisuuden ongelmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vastuullisen vaatetuksen opas tarjoaa vinkkejä siihen, miten vaatteista voi pitää mahdollisimman pitkään hyvää huolta ja miten tehdä kestäviä hankintoja. Lisäksi löytyy tietoa tekstiilien kierrätyksestä ja tekstiilijätteestä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen saamelaiset käyttävät viittä erilaista saamenpukua sen mukaan mihin sukuun puvun kantaja kuuluu ja miltä alueelta hän on kotoisin. Finnassa voi tutustua Saamelaismuseo Siidan kokoelmissa oleviin eri alueiden pukuihin eri aikakausilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Riitta Pylkkäsen alun perin vuonna 1982 julkaistu kirja säätyläisnaisten pukeutumisesta 1700-luvulla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sukupuoli ymmärretään nykyään moninaisena ja muuttuvana, identiteetin osana ja sen ilmaisuvälineenä, yhteiskunnallisten ja kulttuuristen rakenteiden ilmentymänä. Siitä puhutaan mieluummin monikossa kuin yksikössä. Kalevalaseuran vuosikirja tarkastelee sukupuolia sekä niihin kytkeytyviä merkityksiä ja muutoksia kulttuurissa ja yhteiskunnassa perinteen, kirjallisuuden ja sukupuolihistorian näkökulmista käsin.
Webbplatsens språk:
Visa mera