26 träffar. Visar 1 - 26 träffar.
Kuvaus Suomen tasavallan presidentin virka-asunnosta Mäntyniemestä, virtuaalivierailu ja kuvagalleria.
Visa mera
Pilvenpiirtäjän viralliset kotisivut, joilta löytyy talon historiaa, tietoa rakennuksesta, kävijöistä ja organisaatiosta. Yhteystiedot, aukioloajat ja muut tapahtumat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla esitellään satakuntalaisten kunnantalojen arkkitehtuuria ja historiaa 1700-luvun lopulta 1900-luvulle.
Webbplatsens språk:
Visa mera
New yorkin Vapauden patsaan sivusto sisältää kuvagallerian, turisti-infoa ja monumentin historiaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Virtuaalikävelyn kolme reittiä kulkevat Senaatintorilla, Aleksanterinkadulla ja Mannerheimintiellä. Julkaisussa myös kerrotaan Helsingin rakentumisen historiasta ja tutkitaan kaupunkikokonaisuuden eri elementtejä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Palveluikkuna tarjoaa pääsyn Museoviraston arkeologisesta kulttuuriperinnöstä ja rakennetuista kulttuuriympäristöistä tuottamiin kulttuuriympäristöä koskeviin rekistereihin, arkistomateriaaliin ja kokoelmiin. Sen kautta voi etsiä tietoa muinaisjäännöksistä ja niihin liittyvistä tutkimushankkeista sekä arkeologisista esinelöydöistä. Rakennusperintörekisteristä löytyyy tietoja rakennuksista, jotka on suojeltu rakennussuojelulainsäädännöllä. Perushaussa voi tehdä hakuja kunnittain valitsemalla yhden tai useamman rekistereistä. Tarkemmat hakuominaisuudet saa käyttöön rekisterikohtaisessa haussa. Palvelun kautta voi ilmoittaa arkeologisista kansalaishavainnoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Buckinghamin lähellä sijaitseva Stowen puutarha on erinomainen esimerkki 1800-luvun puutarha-arkkitehtuurista. Sivuilla on karttoja, kuvia, kuvauksia, historiallista taustatietoa, sanasto ja linkkejä muille puutarhasivuille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietokannassa on tietoa pilvenpiirtäjistä, diagrammit korkeimmista rakennuksista maanosittain tai maittain tai kaikki samalla viivalla sekä suurkaupunkien siluettikuvia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eiffel-tornin viralliset sivuilta löytyy käytännön informaatiota tornin historiasta, sen aukioloajoista ja palveluista, tilastotietoja tornissa vierailleista henkilöistä sekä teknisiä tietoja.
Visa mera
Sivusto esittelee Arkkitehtuurimuseon kunnan- ja kaupungintaloihin liittyvää aineistoa. Sivuilla on tietoa kunnan- ja kaupungintaloista eri aikoina, piirustuksia ja kuvia sekä tiedot järjestetyistä arkkitehtuurikilpailuista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pala suomalaisen arkkitehtuurin ja kulttuurielämän historiaa: Alvar Aalto piirsi Kulttuuritalon ensimmäisen luonnoksen Klubi-askin kanteen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla esitellään kuvin ja tekstein vuonna 1890 valmistuneen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran talon vaiheita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sata vuotta suomalaisia rakennuksia esittelee rakentamisen historiaa sekä merkittäviä suomalaisia rakennuksia itsenäisyyden vuosikymmeniltä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Arkkitehti, tekniikan tohtori Harri Hautajärvi on tutkinut, miten matkailu ja arkkitehtuuri ovat vaikuttaneet toisiinsa ja millainen suhde niillä on ollut maisemiin ja paikalliseen kulttuuriin Lapissa 1800-luvulta nykypäivään.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tuija Lind on Suomenlinnan linnoituslaitteiden restaurointiin, eurooppalaiseen
rauniotutkimukseen ja rakennussuojeluun perehtynyt arkkitehti. Hänen tutkimuksensa käsittelee suojeltuja, kivirakenteisia raunioita sekä niiden restaurointia. Tarkastelun kohteena on raunioihin liittyvien arvojen vaaliminen ja raunioalueiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Esimerkkeinä mm. Raaseporin linna, Pont du Gard ja Pompeji.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivusto esittelee vesitorneihin liittyvää aineistoa Arkkitehtuurimuseon kokoelmista. Mukana on varhaisia vesitorneja, lieriöitä, kartioita ja vesilinnoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Jaakko Ojamo esittelee diplomityössään, miten antiikin Rooman aikainen akvedukti toimii ja mitä eri osia se sisältää. Työssä käydään läpi akveduktien tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset osat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin kaupunginkirjasto esittelee kiitetyn keskustakirjasto Oodin arkkitehtuuria ja sen ydinideoita kolmen kerroksen erillisissä maailmoissa.
Visa mera
Kirjoituksia kestävästä korjaamisesta -juttusarjassa pohditaan vanhojen talojen kestävää korjausrakentamista ja sen merkitystä kulttuuriperinnölle ja ympäristölle. Sarja liittyy LAB-ammattikorkeakoulun ja Suomen Kotiseutuliiton Korjausklinikka-hankkeeseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Museoviraston teemasivusto hyvinvointi-Suomen rakennetusta kulttuuriperinnöstä. Sivuilla voi perehtyä siihen, miten kaupungistuminen, elämäntapojen muutokset ja julkisten palvelujen uudistukset vaikuttivat rakentamiseen 1900-luvun jälkipuoliskolla. Kaavoituksen, keskusta- ja asuinaluerakentamisen ohella tarkastellaan muun muassa koulu- ja kulttuurirakennuksia sekä liikuntaympäristöjä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Piippumuistoja-hankkeessa kerätään tehtaanpiippuihin liittyviä muistoja ja tutkitaan piippujen merkitystä osana paikallista identiteettiä ja kulttuuriperintöä. Karttapalvelussa kirjautuneet käyttäjät voivat tallentaa muistoja ja kuvia. Palvelua voi selata kirjautumatta.
Visa mera
Yle Areenan kotiin, vapaa-ajan asuntoihin, remontointiin ja arkkitehtuuriin liittyvää ohjelmatarjontaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eduskuntatalon virtuaalikierroksella voi tutustua Eduskuntataloon. Tietoa on myös tiloista ja taiteesta talossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura sai oman talon vuonna 1890. Toiminta alkoi järjestäytyä, ja seuran piiriin ilmaantuu rivityöntekijöitä. Virallisiin dokumentteihin heistä on jäänyt vain vähän tietoa. SKS:n verkkonäyttely kertoo heistä, jotka jäivät kesäkuumalla kaupunkiin, ja talosta, jota he vartioivat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Väitöskirja käsittelee rakennetun kulttuuriympäristön suojelun tavoitteita ja käytännön toimintaa 2020-luvun alun Suomessa. Siinä verrataan museologian alan näkemyksiä kulttuuri- ja luonnonperinnön merkityksestä sekä yhteiskunnallisten strategioiden ja lainsäädännön tavoitteita. Se nostaa esille ristiriitaisuuksia näiden välillä ja suojelutoimien sattumanvaraisuuden.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuvausta Kansalliskirjaston rakennusten arkkitehtuurista.
Webbplatsens språk:
Visa mera