15 träffar. Visar 1 - 15 träffar.
Turun yliopiston erillislaitoksen esittely, tutkimusalueet ja terminologiaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ruokaoppaassa kerrotaan ruoan ympäristövaikutuksista ja annetaan käytännön vinkkejä arjen vastuullisiin valintoihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
WHO :n vastauksia muuntogeenisiä elintarvikkeita koskeviin kysymyksiin. Niissä käsitellään elintarvikkeiden geenimuuntelun tekniikkaa, riskejä, turvallisuuden kysymyksiä sekä päähuolia ihmisen terveyden kannalta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimusta ja lukuja yhdysvaltalaisesta geenimuunnellusta kasvinviljelystä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ruuan reitti tutustuttaa kalan, kananmunien, kasvisten, lihan, maidon ja viljan reittiin alkutuotannosta lautaselle asti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ruokapakkauksia myydään useilla eri kauppanimillä ja brändeillä. Opas auttaa hahmottamaan, miten eläinten hyvinvointi toteutuu eri tavoin tuotetuissa tuotteissa. Esimerkkeinä ovat kananmunat, maito ja jauheliha. Laskurin avulla voi arvioida eri valintojen vaikutusta ruokalaskuun.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimuksessa analysoidaan digitalisaatiota elintarvikeketjussa, tuotannossa, palveluiden hyväksikäytössä sekä tiedon keruussa tulevaisuuden palveluita suunniteltaessa. Julkaisussa käydään
läpi digitalisaatioon liittyviä teknologisia kehitysaskeleita ja ehdotetaan tulevaisuuden ratkaisuja muutaman esimerkkimallin avulla. Julkaistu sarjassa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 60/2017.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ruokafaktasivusto tarjoaa tilastotietoa suomalaisen ruoantuotannon ja elintarvikkeiden laadusta. Vertailukohteina ovat lähinnä muut Euroopan maat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Visa mera
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sitran selvityksessä käsitellään suomalaisen ruokajärjestelmän murrosta. Se auttaa hahmottamaan erilaisia uhkia ja mahdollisuuksia, joita liittyy tulevaisuuden tapoihin tuottaa ja kuluttaa ruokaa. Selvityksessä keskitytään erityisesti erilaisiin kasvipohjaisiin ja solumaatalouden ratkaisuihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Siitä on apua suunnittelussa, päätöksenteossa, toimeenpanon seurannassa ja arvioinnissa. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu yrityksien, politiikan tekijöiden ja järjestöjen käyttöön. Työkalua voi käyttää myös oppimistarkoituksessa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sivuilta löytyy hankkeen esittely, asiantuntijat ja julkaisut.
Visa mera