6 träffar. Visar 1 - 6 träffar.
Musiikkiarkisto kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoja, Sivuilla on tietoa kokoelmista, digitoinnista, julkaisuista ja ajankohtaisista asioista.
Visa mera
Ylen artikkelisarja kertoo sodan vaikutuksista Suomen musiikkielämään vuonna 1918.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ylen 26 osainen jatkokertomus vie aikamatkalle Viipurin vilkkaaseen musiikkielämään. Mukana ovat muun muassa viulisti ja musiikkipedagogi Boris Sirpo, viulun ihmelapsi Heimo Haitto, säveltäjät Jean Sibelius ja Toivo Kuula, kansakoulunopettaja Aino Siukonen sekä kanttori Oskari Tillin musikaaliset lapset. Sivustolla on myös kartta ja reittiopas, joiden avulla löytyy keskeiset tapahtumapaikat ja niihin liittyvät tarinat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Antti-Ville Kärjän kirja on vapaasti luettavissa Musiikkiarkiston open access -palvelussa. Tarkastelussa ovat mm. musiikillinen orientalismi, reggae sekä suomirap. Kärjä toimii kulttuurisen musiikintutkimuksen professorina Sibelius-Akatemiassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kari Laitinen on tutkinut kustavilaisen ajan sotilasmusiikkitoimintaa ja sen vaikutusta Suomen musiikkielämään. Kirjasta selviää, miksi ja miten rykmentit alkoivat perustaa sotilassoittokuntia, keitä sotilassoittajat olivat, kuinka heidän koulutuksensa oli järjestetty ja minkälainen heidän työnkuvansa oli. Lisäksi luodaan katsaus soittajien käyttämiin instrumentteihin ja esitettyyn ohjelmistoon.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Music Finlandin palvelu sisältää suomalaisten säveltäjien tietoja ja sävellyksiä.
Webbplatsens språk:
Visa mera