Kaupunkisuunnittelu. Ympäristösuunnittelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
55 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kirja Oppiva kaupunkisuunnittelu käsittelee Teknillisessä korkeakoulussa (TKK) toteutettua OPUS-tutkimushanketta ja sen tuloksia. Hankkeessa kehitettiin uusia menetelmiä ja työkaluja, joilla voidaan edistää kaupunkisuunnitteluun osallistuvien vuorovaikutusta ja paikallisen näkökulman vahvistamista alueiden suunnittelussa.
Sivuston kieli: 
http://opus.tkk.fi/dokumentit/Tulokset_dokumentit/OPUS-kirja_web.pdf

Näytä enemmän
Sivuille on koottu tiedot inventoiduista rakennuksista Lauttasaaressa. Tietoja voi etsiä osoite- ja karttahaulla. Karttahaku sisältää teemakarttoja mm. rakennuskokonaisuuksista, rakennuksen käyttötarkoituksesta ja kaavasuojelukohteista.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/laru/aloitatasta.htm

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Laajasalossa ennen vuotta 1940 käyttöön otettuja rakennuksia. Perustietojen lisäksi sivuille on koottu mm. rakennusten arvostuksesta ja kaavasuojelutilanteesta kertovia teemakarttoja.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/laajasalo/aloitatasta.htm

Näytä enemmän
Sivuilla voi tutustua Pispalassa toteutetun rakennusinventoinnin tuloksiin Pispankadun osalta. Kohdetiedoista löytyvät mm. rakennuksen kuvaus ja rakennushistoria.
Sivuston kieli: 
https://ekstrat.tampere.fi/ekstrat/vapriikki/pispankatu/index.html

Näytä enemmän
Sivuille on koottu tiedot inventoiduista rakennuksista Pohjois-Haagassa. Tiedot löytyvät osoite- tai karttahaulla. Karttahaku sisältää teemakarttoja mm. rakennuskokonaisuuksista, rakennuksen käyttötarkoituksesta ja keskeisistä suunnittelijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/pohjois_haaga/aloitatasta.htm

Näytä enemmän
Amerikkalaisen suunnittelun äänitorvi APA on koonnut sivuilleen listan kymmenestä erinomaisesta kadusta ja loistavasta asuinalueesta Yhdysvalloissa. Jokaisesta valitusta on kuvia ja artikkeli, jossa muun muassa perustellaan listalle pääsy.
Sivuston kieli: 
https://www.planning.org/greatplaces/

Näytä enemmän
Museoviraston toteuttaman palvelun avulla voi tutustua merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin Suomessa. Kulttuuriympäristöjä voi etsiä esimerkiksi kunta-, kohde- tai karttahaulla. Sivuille on koottu myös rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä opas- ja ohjeaineistoja sekä taustatietoja Museoviraston laatimasta inventoinnista.
Sivuston kieli: 
http://www.rky.fi/read/asp/r_default.aspx

Näytä enemmän
Sivuille on koottu tiedot inventoiduista rakennuksista Munkkiniemessä. Tietoja voi etsiä osoite- ja karttahaulla. Karttahaku sisältää teemakarttoja mm. rakennuskokonaisuuksista, rakennuksen käyttötarkoituksesta ja keskeisistä suunnittelijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/munkka/aloitatasta.htm

Näytä enemmän
Uutta Helsinkiä -sivut esittelevät Helsingissä rakenteilla olevia asuinalueita. Sivuilla on tietoa muun muassa alueiden historiasta, kaavoituksesta, ympäristöstä ja luonnosta sekä liikennejärjestelyistä ja palveluista.
Sivuston kieli: 
https://www.uuttahelsinkia.fi

Näytä enemmän
Lähiökehittämisen ideoita, malleja sekä hyviä käytäntöjä on kerätty Lähiöohjelmassa 2008-2011 ja Asuinalueiden kehittämisohjelmassa 2013-2015. Näkökulmina ovat mm. energiatehokkuus, viihtyvyys, kestävä kehitys, asiakkaiden osallistuminen, maahanmuuttajat, syrjäytyneisyyden ehkäiseminen.
Sivuston kieli: 
https://www.ara.fi/fi-FI/Tietopankki/Lahiokehittamisen_tietopankki

Näytä enemmän
PPS-organisaation tarkoituksena on auttaa suunnittelemaan ja ylläpitämään julkisia tiloja ja kohtaamispaikkoja, jotka tukevat yhteisöjen elämää. Sivustolla on informaatiota järjestön tarjoamista palveluista ja koulutusohjelmista, projektiesittelyjä, artikkeleita ja hyviä paikkoja. Yläpalkista sisältöä pääsee tutkimaan teemoittain.
Sivuston kieli: 
https://www.pps.org

Näytä enemmän
Museovirasto tarjoaa maksutta ladattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä paikkatietoaineistoja. Tarjolla on aineistoa suunnittelijoille, viranomaisille ja tutkijoille sekä muille kulttuuriympäristöstä kiinnostuneille. Ennen lataamista käyttäjän on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/kulttuuriympariston-tietojarjest...

Näytä enemmän
Satakunnan Museon julkaisema teos esittelee maakunnan arvokkaita kulttuuriympäristöjä muinaisjäännöksistä moderniin arkkitehtuuriin.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/satakunnan_museo/docs/eilen_tanaan_huomenna_web

Näytä enemmän
Visualisoinnin avulla voi tutkia Helsingin kehitystä kartalla. Tarkasteltavan tilanteen voi valita vuosiluvun mukaan tai seurata kaupungin kasvua animaationa. Näkymää voi rajata kaupunginosa- ja osoitehaulla.
Sivuston kieli: 
https://wolski.fi/rakhel/

Näytä enemmän
Länsi-Käpylän asuinalue Helsingissä on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Julkaisu kertoo kaupunginosan ominaispiirteistä, rakentamisesta ja historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/2014_hankepalvelu/0816_1_ymparistohistoriaselvitys.pdf

Näytä enemmän
Oppaaseen on koottu ilmastonmuutokseen sopeutumisen parhaita käytäntöjä, tutkimuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä työkaluja suunnitteluun ja toimenpiteiden toteuttamiseen. Kaupunkisuunnittelun tueksi tarkoitettu opas tarjoaa hyödyllistä tietoa myös kaupunkilaisille sekä rakennus- ja viheralan yrityksille.
Sivuston kieli: 
https://ilmastotyokalut.fi/

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginmuseo on inventoinut ydinkeskustan vuosina 1945–1990 valmistuneet liike- ja toimistorakennukset. Julkaisussa käsitellään liikekeskustan vaiheita ja rakentamiseen vaikuttaneita yhteiskunnallisia ilmiöitä.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/helsinki_city.pdf

Näytä enemmän
Liiteri tarjoaa tietoa rakennetusta ympäristöstä. Palvelussa on muun muassa ympäristöä ja kaavoitusta koskevia tilasto- ja kartta-aineistoja. Liiteri on suunnattu viranomaisille ja yrityksille sekä elinympäristöstään kiinnostuneille kansalaisille. Palvelun käyttöön on laadittu seikkaperäiset ohjeet Youtube-linkkeineen.
Sivuston kieli: 
https://liiteri.ymparisto.fi/

Näytä enemmän
Ranja Hautamäki on selvittänyt tutkimuksessaan, miten Helsingin kartanoympäristöt ovat muotoutuneet osaksi kaupunkia ja miten ne ovat vaikuttaneet kaupunkirakenteeseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tutkimuksessa luodaan kokonaiskatsaus Helsingin kartanomaisemiin ja tarkastellaan yhteensä 27 kohdetta.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-6457-4

Näytä enemmän
Katja Huovinen vertailee tutkimuksessaan kaupunkisuojelun käytäntöä, toteutumista ja tuloksia kolmessa eurooppalaisessa UNESCOn maailmanperintöluetteloon liitetyssä kaupunkikeskustassa. Kohteet ovat Materan luolakaupunginosa Italiassa, Vanha Rauma Suomessa sekä Visbyn hansakaupunki Ruotsissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7256-2

Näytä enemmän
Valtakunnallinen selvitys kulttuuriympäristön ja kotiseudun merkityksestä kansalaisyhteiskunnan toimivuudessa. Selvityksessä on kartoitettu kulttuuriympäristötoimijoita ja heidän toimintaansa sekä kulttuuriympäristötoiminnan menestystekijöitä. Kulttuuriympäristö on vahvasti yksilön lähin toimintaympäristö ja merkityksellinen henkiselle hyvinvoinnille. Julkaistu vuonna 2017.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kansalaisyhteiskunta-kulttuuriympar

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, mitä maisema on, mistä se rakentuu, mitä arvoja sisältyy arvokkaisiin maisema-alueisiin ja miten arvot tulisi ottaa huomioon maankäytön suunnittelussa. Lisäksi käsitellään mahdollisuuksia, joita maisema voi tarjota elinkeinoelämälle ja ihmisten hyvinvoinnille.
Sivuston kieli: 
https://www.maajakotitalousnaiset.fi/sites/default/files/attachment/maisemaopas_korjattu_2018_pieni....

Näytä enemmän
Kirjoituskokoelma tarjoaa ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Teoksessa käsitellään muun muassa estetiikan ja ekologian välisiä suhteita sekä ympäristön kokemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Esimerkkeinä toimivat niin kaupunki-, maaseutu- kuin luonnonympäristöt.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1417/

Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Näytä enemmän
Olli Hokkasen tarkastelee tutkimuksessaan suomalaista kaupunkipolitiikkaa ja sen kehitystä varhaisesta aluepolitiikasta nykyaikaan. Tutkimuksen pääasiallisen aineiston muodostavat 69 asiantuntijahaastattelua.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5313-5

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Puotilan rakennuskantaan, ympäristöön ja asukaskulttuuriin liittyviin piirteisiin ja niissä tapahtuneisiin muutoksiin. Maankäytön ja kaavoituksen historian lisäksi kuvataan ajalle ominaista asuntotuotantoa ja siihen liittyviä ilmiöitä.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/Puotila.pdf

Näytä enemmän

Sivut