Miljöörakentaminen. Maisema-arkkitehtuuri

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
55 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Arkkitehdin luontotieto on johdanto-opas ekologiseen kaupunkisuunnitteluun. Teemoja ovat mm. luonnon köyhtyminen ja kaupunkiympäristö, luontosuhde ja suunnittelun tavoitteet, luontotiedon laki- ja sopimusperusta sekä arkkitehdin vihreät työkalut.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1272-5

Näytä enemmän
Monica Tennberg kirjoittaa Sahanperän alueesta ja sen historiasta, arktisen kaupunkiluonnon merkityksestä, liikkumisesta arktisissa olosuhteissa sekä Rovaniemen kansainvälisyydestä.
Sivuston kieli: 
https://lauda.ulapland.fi/bitstream/handle/10024/64180/Tennberg.Monica.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Näytä enemmän
Stor sökdatabas om byggda kulturmiljöer i Finland. Man kan söka på namn, kommun, eller vilken typ av byggnad eller plats det är, t.ex. kyrka, arbetarbostad, bro. Texterna för enspråkigt finska kommuner är enbart på finska, men det finns mycket material på svenska.
Sivuston kieli: 
https://www.kulturmiljo.fi/read/asp/rsv_default.aspx

Näytä enemmän
Cogitatio Press julkasee avoimesti verkossa neljää tieteellistä lehteä: Media and Communication, Politics and Governance, Social Inclusion ja Urban Planning. Suomesta palvelussa ovat mukana Helsingin, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopisto.
Sivuston kieli: 
https://www.cogitatiopress.com/

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa käsitellään laavun ja lehtimajan rakentamista sekä paratiisipihan suunnittelua. Tarjolla on kolme eri kohderyhmille suunnattua ja ulko-opetukseen tarkoitettua tehtäväkokonaisuutta. Materiaali pohjautuu Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon näyttelyyn. Tehtävät soveltuvat opetukseen myös ilman museovierailua.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaali/

Näytä enemmän
Amerikkalaisen suunnittelun äänitorvi APA on koonnut sivuilleen listan kymmenestä erinomaisesta kadusta ja loistavasta asuinalueesta Yhdysvalloissa. Jokaisesta valitusta on kuvia ja artikkeli, jossa muun muassa perustellaan listalle pääsy.
Sivuston kieli: 
https://www.planning.org/greatplaces/

Näytä enemmän
Ett stort antal promenadrutter, planerade så att man går igenom stadens olika parker och grönområden. Genom att klicka på kartan får man upp information om de olika parkerna. Rikligt med både text och bild. Även audioguider.
Sivuston kieli: 
https://www.vihreatsylit.fi/sv/

Näytä enemmän
Kasvisuunnittelun työkalupakki suosittelee lajivalintoja eri käyttökohteisiin Helsingissä. Alan ammattilaisille tarkoitettu opas tarjoaa kiinnostavaa tietoa kaupungin kasveista myös asukkaille.
Sivuston kieli: 
https://kaupunkikasviopas.hel.fi/

Näytä enemmän
Karttasovellus kertoo, mitä puita Helsingin kadunvarsille ja puistoihin on istutettu. Puiden suku-, laji- ja sijaintitietojen ohella selviää puun kokoluokka ja osasta myös istutusvuosi.
Sivuston kieli: 
https://paikkatietoopas.com/2019/05/21/karttasovelluksen-avulla-tiedat-mita-puuta-juuri-halasit/

Näytä enemmän
Information och material för hållbar utveckling i planeringen av städerna och kommunerna.
Sivuston kieli: 
https://kestavakaupunki.fi/sv/

Näytä enemmän
Oppaaseen on koottu ilmastonmuutokseen sopeutumisen parhaita käytäntöjä, tutkimuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä työkaluja suunnitteluun ja toimenpiteiden toteuttamiseen. Kaupunkisuunnittelun tueksi tarkoitettu opas tarjoaa hyödyllistä tietoa myös kaupunkilaisille sekä rakennus- ja viheralan yrityksille.
Sivuston kieli: 
https://ilmastotyokalut.fi/

Näytä enemmän
I den här handledningen redogörs för hur man kan medverka i planläggningen i kommunerna. Målet är att lägga fram innehållet och begreppen i planläggningen och att uppmuntra kommuninvånare att delta utvecklingen av sin egen livsmiljö.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/149403

Näytä enemmän
Artikkelikokoelma julkisesta taiteesta, sen ajankohtaisista ilmiöistä ja tulevaisuuden suunnista. Kirjoittajat edustavat julkisen taiteen eri aloja: rakentamista, kaupunki- ja aluesuunnittelua, taidekonsultointia, taidepalvelujen tuottamista jne.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe202101141802

Näytä enemmän
Valtakunnallinen selvitys kulttuuriympäristön ja kotiseudun merkityksestä kansalaisyhteiskunnan toimivuudessa. Selvityksessä on kartoitettu kulttuuriympäristötoimijoita ja heidän toimintaansa sekä kulttuuriympäristötoiminnan menestystekijöitä. Kulttuuriympäristö on vahvasti yksilön lähin toimintaympäristö ja merkityksellinen henkiselle hyvinvoinnille. Julkaistu vuonna 2017.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kansalaisyhteiskunta-kulttuuriympar

Näytä enemmän
Hämeen liiton sivuilla olevassa kokonaisuudessa luonnehditaan hämäläistä kulttuuriympäristöä yleensä sekä esitellään erikseen arvokkaat kulttuuriympäristöt: muinaisjäännökset, maisema-alueet, rakennetut kulttuuriympäristöt ja perinnemaisemat Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän alueilta.
Sivuston kieli: 
https://hameenliitto.fi/ennakointi-ja-tietopalvelut/julkaisut-selvitykset-ja-raportit/maakunnallises...

Näytä enemmän
Ranja Hautamäki on selvittänyt tutkimuksessaan, miten Helsingin kartanoympäristöt ovat muotoutuneet osaksi kaupunkia ja miten ne ovat vaikuttaneet kaupunkirakenteeseen 1800-luvun lopulta nykypäivään. Tutkimuksessa luodaan kokonaiskatsaus Helsingin kartanomaisemiin ja tarkastellaan yhteensä 27 kohdetta.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-6457-4

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteistyöalusta, jossa edistetään kaupunkitutkimuksen ja -kehittämisen välistä vuorovaikutusta sekä tuetaan monitieteistä yhteistyötä. Sivustolla julkaistaan pääkaupunkiseutua käsitteleviä tutkimustiiivistelmiä ja lopputöitä. Sen kautta voi etsiä myös lopputyön tekijää tai aihetta.
Sivuston kieli: 
https://urbanacademy.fi/

Näytä enemmän
Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä yhteistyössä ministeriöiden, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Sivuilla on julkaisuja sekä tietoa ohjelman tavoitteista ja hankkeista.
Sivuston kieli: 
https://www.kestavakaupunki.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Viherympäristöliiton julkaisemassa toimintamallissa esitetään, millä tavoin viheralueiden tilaaja, suunnittelija, rakentaja ja kunnossapitäjä voi huomioida kestävän ympäristörakentamisen toiminnassaan.
Sivuston kieli: 
https://www-vyl-fi.pwire.fi/tietopankki/kesy/

Näytä enemmän
Käsikirja sisältää käytännön menetelmiä lasten ja nuorten osallistamiseen kaupunki- ja ympäristösuunnitteluun. Tarjolla on mm. asiantuntijoiden näkökulmatekstejä, joissa aiheena on kulttuurinen kestävyys, lasten ja nuorten osallisuus sekä yhteisöllisyys.
Sivuston kieli: 
https://kulttuurinvuosikello.fi/kaikkienkaupunki/

Näytä enemmän
Katja Huovinen vertailee tutkimuksessaan kaupunkisuojelun käytäntöä, toteutumista ja tuloksia kolmessa eurooppalaisessa UNESCOn maailmanperintöluetteloon liitetyssä kaupunkikeskustassa. Kohteet ovat Materan luolakaupunginosa Italiassa, Vanha Rauma Suomessa sekä Visbyn hansakaupunki Ruotsissa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7256-2

Näytä enemmän
Kulturmiljö handlar om hur man kan vårda och skydda kulturmiljön, bekanta sig med kulturmiljöer i din egen region, iaktta och behandla vår miljö samt njuta av den.
Sivuston kieli: 
https://ym.fi/sv/kulturmiljo

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginmuseo on inventoinut ydinkeskustan vuosina 1945–1990 valmistuneet liike- ja toimistorakennukset. Julkaisussa käsitellään liikekeskustan vaiheita ja rakentamiseen vaikuttaneita yhteiskunnallisia ilmiöitä.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/helsinki_city.pdf

Näytä enemmän
Liiteri tarjoaa tietoa rakennetusta ympäristöstä. Palvelussa on muun muassa ympäristöä ja kaavoitusta koskevia tilasto- ja kartta-aineistoja. Liiteri on suunnattu viranomaisille ja yrityksille sekä elinympäristöstään kiinnostuneille kansalaisille. Palvelun käyttöön on laadittu seikkaperäiset ohjeet Youtube-linkkeineen.
Sivuston kieli: 
https://liiteri.ymparisto.fi/

Näytä enemmän
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Näytä enemmän

Sivut