47 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
En interaktiv atlas och digitalt uppslagsverk som innehåller temakartor, statistik och fakta om världens utveckling. Målet är att visa på likheter och skillnader i världen och på vilka sätt olika händelser påverkat utvecklingen. Webbsidan innehåller jämförbar statistik om den mänskliga utvecklingen i olika länder, information om pågående konflikter i världen samt hur FN:s globala mål har uppnåtts, bland annat. Tjänsten riktar sig speciellt till skolor, men kan användas av alla som är intresserade. Artiklarna är ursprungligen skrivna av Norska FN-sambandet och översätts av Svenska FN-förbundet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivut sisältävät suurlähetystön perustehtävien esittelyn lisäksi Saksan yleisesittelyn, tietoa matkailijalle tai maassa työskentelyä suunnittelevalle sekä tietoa nuorille.
Visa mera
SUPO:n verkkosivuilla kerrotaan Suojelupoliisin tehtävistä, organisaatiosta ja historiasta.
Visa mera
Pohjois-Atlantin puolustusliiton esittely, organisaatio, lehdistötiedotteet ja uutisia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yhdysvaltain ulkopolitiikan laajalla sivustolla on asiaa ulkoministeriön toiminta-alueista ja keskeisistä kansainvälisistä kysymyksistä sekä tietoa ulkoministeristä ja hänen toiminnastaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen edustustot ulkomailla esittelee Suomen edustustot ulkomailla sekä niiden toimintaa ja tehtäviä. Lisäksi sivustosta löytyvät edustajat ulkomailla. Edustustoihin kuuluvat myös Suomen edustustot kansainvälisissä tehtävissä sekä Euroopan uniossa.
Visa mera
Suomen YK-liiton sivustossa on tietoa YK:n toiminnasta, Suomen YK-liitosta ja sen toiminnasta. Lisäksi sivustossa julkaistaan YK-liiton tiedotteet ja uutisia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Puolustusministeriön sivusto esittelee ministeriön organisaation ja tehtävät sekä Suomen puolustuspolitiikan pääpiirteet. Sivuilla on tietoa puolustusvoimista, vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä, rauhaturvaamistoiminnasta ja kutsuntaviranomaisista. Lisäksi sivuilla on tietoa puolustusbudjetista.
Visa mera
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun toiminta-alueet, historia, tehtävät, uutiset, tietoa julkaisuista, tiedusteluaiheinen kirjallisuusluettelo, linkkejä
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen Nato-edustuston ja ulkoasiainministeriön tuottaman Nato-informaation jakelukanava. Sivuilla on tietoa mm. Suomen ja Naton välisestä yhteistyöstä, rauhankumppanuudesta, kriisinhallinnasta sekä Naton operaatioista, joihin Suomi osallistuu sekä tietoa Natosta.
Visa mera
Britannian tiedustelupalvelu tunnetaan yleisesti myös nimellä MI6. Sivuilla kerrotaan sen toiminnasta, historiasta ja muista MI-osastoista (maailmansotien aikana).
Webbplatsens språk:
Visa mera
Visa mera
UNPO edustaa niitä maita ja kansoja, jotka eivät kuulu keskeisiin kansainvälisiin järjestöihin. Sivut sisältävät tietoja, dokumentteja ja linkkejä kaikista jäsenkansoista (yli 50), mm. Australian aborginaalit, Makedonian albaanit, Albanian kreikkalaiset, Thaimaan ja Myanmarin karenit, Ingusia, Inkeri, Itä-Timor, Komi, Kosovo, Kurdistan, Mari, Saha (Jakutia), Tataria, Itä-Turkestan, Tsuvassia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yhdysvaltain hallituksen vastavakoilukeskuksen kotisivuilla on uutisia ja tietoa vakoilusta. Mukana on myös hyviä linkkejä muille Yhdysvaltain turvallisuuspolitiikkaa käsitteleville sivustoille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Martti Ahtisaaren perustama hallituksista riippumaton järjestö, jonka alana on kriisinhallinta. Sivulla on mm. tietoa CMI:n toiminnasta, puheita, artikkeleita ja julkaisuja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Interaktiivinen tietokanta, satelliittikuvia maailman muutoksesta, inhimillisen kehityksen tilasto- ja vertailutietoa eri maista, artikkeleita konfliktialueista ja kuvaukset kansainvälisistä sopimuksista. Myös YK:n vuositavoitteiden saavuttamisesta on tietoa. Palvelu on rakennettu erityisesti koulujen käyttöön, mutta sopii kaikille kiinnostuneille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kgb documents sisältää Kgb:n asiakirjoja sekä tutkimuksia tiedustelupalvelun toiminnasta Baltian maissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivut tarjoavat tietoa Suomen turvallisuuspolitiikasta ja maanpuolustuksesta sekä kansainvälisistä organisaatioista ja Suomen kannalta tärkeistä valtioista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
ASEM syntyi 1990-luvulla korkean tason epäviralliseksi välineeksi vahvistamaan Euroopan ja Aasian yhteistyötä. Sivulla on mm. ASEMin yleisesittely, tapahtumakalenteri, julkaisuja, tiivistelmät huippukokousten ja muiden tapaamisten sisällöistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maailman ensimmäisen vakoilumuseon sivulla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi tietoa perusnäyttelystä ja sen esineistöstä salakuunteluvälineistä salakirjoitukseen.
Visa mera
NSA:n sivuilta löytyvät Yhdysvaltain turvallisuuspalvelun toimintaperiaatteet ja päämäärät, toiminnan historiaa, tutkimusta sekä julkiset tiedotteet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Aikajana Edward Snowdenin tapauksen kulusta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ulkopoliittisen instituutin julkaisema kansainvälisiin suhteisiin erikoistunut lehti sisältää asiantuntijoiden haastatteluja, artikkeleita ajankohtaisista ilmiöistä, kolumneja ja kirja-arvioita. Osa artikkeleista on luettavissa vapaasti verkossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Teos esittelee Suomen osallistumista kokonaisvaltaiseen kriisinhallintaan sekä nostaa esiin
asiantuntijoiden ajatuksia siviilikriisinhallinnan, sotilaallisen kriisinhallinnan, humanitaarisen
avun ja kansainvälisen pelastuksen, rauhanvälityksen sekä kehitysyhteistyön parista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eduskunnan kirjaston tietopaketin aiheena on OECD eli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö. Tietopaketti sisältää perustietoa järjestöstä ja linkkejä tiedonlähteisiin ja julkaisuihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kurssilla tarkastellaan kylmän sodan lähtöasetelmia, konflikteja, propagandaa sekä kylmän sodan loppuvaiheita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ensimmäisen maailmansodan voittaneet valtiot perustivat Kansainliiton. Tietopaketissa esitellään järjestön päätoimielimet, kerrotaan Suomen liittymisestä järjestön jäseneksi sekä esitellään Eduskunnan kirjaston Kansainliittoon liittyvä kokoelma.
Webbplatsens språk:
Visa mera