5 träffar. Visar 1 - 5 träffar.
Andreas McKeough on tutkinut, miten aikalaiset kokivat vuoden 1918 sodan, miten he kirjoittivat siitä ja miten sodasta kirjoittaminen on toiminut henkilökohtaisten kokemusten käsittelemisen välineenä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Niina Naarmisen tutkimus käsittelee yhteisöllisen kulttuurin ja huumorin merkitystä deindustrialisaation kokeneessa tehdasyhteisössä. Tikkakosken metalli- ja asetehdas toimi vuosina 1893-1991.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Opas antaa vinkkejä muistitietohaastattelun tekemiseen esimerkiksi perhehistorian tallentajille ja sukutukijoille. Siitä on apua myös historiikin, opinnäytteen tai muun tutkimuksen tekijöille. Oppaassa käydään läpi haastattelun eri vaiheet suunnittelusta sen toteuttamiseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Monitieteinen teos kuvaa potilaiden, sukulaisten, henkilökunnan ja heidän lastensa muistoja ja kokemuksia mielisairaaloista. 1930-luvulta 2010-luvulle ulottuvat muistot on kerätty SKS:n toimesta vuosina 2014-2015. Teoksen toimittajat ovat historian, taiteellisen tutkimuksen, kulttuurisen mielenterveyden ja taiteen tutkijoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terhi Pietiläisen tutkimus käsittelee Viipurista ja sen lähialueilta evakkoon lähteneiden muistelukerrontaa. Kirjassa tarkastellaan sitä, miten haastateltavat muistivat ja kokivat evakkoon lähtönsä kotiseuduiltaan, millaisia kokemuksia heillä oli evakkomatkoiltaan, miten heidän asettumisensa uudelle kotiseudulle eteni ja millaisia olivat heidän siirtokarjalaisuutensa ilmenemismuodot haastatteluhetkellä. Tutkimus perustuu Karjalaisista siirtokarjalaisiksi -muistitietohankkeessa toteutettuihin haastatteluihin.
Webbplatsens språk:
Visa mera