11 träffar. Visar 1 - 11 träffar.
Pohjoismaista muotoilua esitteleviltä sivuilta löytyy tietoa pohjoismaisista muotoilijoista, alueen alan yrityksistä sekä museoista.
Visa mera
Designmuseon kotisivut sisältävät tietoa museon tulevista näyttelyistä. Sivuilta löytyy myös linkkejä muutaman jo loppuneen näyttelyn nettiversioon.
Visa mera
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Visa mera
Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin pohjautuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Kaj Franckin tuotantoon ja taustaan. Näyttelyyn on koottu sarjatuotantoa, prototyyppejä ja uniikkeja taide-esineitä.
Visa mera
Marimekko-verkkonäyttelyssä voi tutustua Marimekon historiaan, suunnittelijoihin ja tuotteisiin. Verkkonäyttely pohjautuu Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maritekstiilit Salossa esittelee poimintoja keräilijä Leena Vihervaaran Salon kaupungille lahjoittamasta Marimekko-kokoelmasta. Kokoelma sisältää lähes 2000 esinettä, joista suurin osa on asuja ja kankaita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä esitellään teollisen muotoilun tekijöitä ja muotoilijan työtä. Jokaiselta muotoilijalta on valittu näyttelyyn neljä tuotetta tai tuoteperhettä, jotka ovat olleet merkittäviä heidän urallaan.
Visa mera
Ylen sivusto Tapio Wirkkalan tuotannosta, johon kuuluu mm. käyttö- ja taidelasia, koruja, veistoksia, seteleitä ja pakkaustarvikkeita. Sivuilla voi osallistua aarteenetsintään jakamalla omia muistoja ja kuvia etsintäkuulutetuista esineistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Visa mera
Designmuseon näyttely kertoo muotoilun roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä. Näyttelyyn liittyvä virtuaalinen digiarkisto esittelee kymmenien eri suunnittelijoiden töitä.
Visa mera
Rut Brykin (1916 –1999) ja Tapio Wirkkalan (1915 – 1985) taidetta esittelevät sivut.
Visa mera