Internetissä toimivan, suomalaisen musiikkikoulun soittimet ovat kitara, basso, rummut ja koskettimet. Myös äänitystä ja biisintekoa voi opiskella. Opetus tapahtuu videoklippien ja taustamateriaalin avulla. Rekisteröityminen on ilmaista, mutta tuntien seuraaminen maksaa.Maksu peritään tilauksen yhteydessä joko verkkopankissa, luottokortilla tai tekstiviestillä. Palveluun voi tutustua ilmaiseksi katsomalla esimerkkitunteja.
Webbplatsens språk: 
https://www.rockway.fi

Visa mera
Opus 1 tarjoaa työkaluja musiikinopetusta järjestäville tahoille ja opettajille sävellyksen alkuopetukseen sekä valikoiman sävellystehtäviä, jotka soveltuvat musiikkioppilaitosten ryhmä- ja yksilöopetukseen. Sivustolla on myös artikkeleita, joissa säveltäjät, pedagogit ja tutkijat avaavat erilaisia näkökulmia sävellyksenopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.opus1.fi/

Visa mera
Opinnäytetyö pelimannimusiikin säveltämisestä nykyaikana. Siinä tutkitaan nykykansansamusiikin ja perinteisen kansanmusiikin yhteisiä piirteitä haastattelututkimuksen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/16742/tolvanen_anni.pdf?sequence=1

Visa mera
Musiikkipedagogi Tuuli Walleniuksen laatima oppimateriaali kaikille biisinteosta kiinnostuneille. Materiaali koostuu setisemästä luvusta: sanoitukset, rytmi, harmonia, melodia, muoto, sovitus ja äänitys. Mukana on kirjavinkkejä, joiden avulla voi perehtyä aiheeseen lisää. Oppimateriaali on osa Helsingin kaupunginkirjaston Opi musiikin tuntijaksi, taitajaksi, kokijaksi! -hanketta.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkikirjastot.fi/app/uploads/sites/3/2020/07/Opi-musiikista-oppimateriaali-versio-5-...

Visa mera
Tiina Kukkulan opinnäytetyö tarjoaa opetusmateriaalia pianonsoiton opettajille säveltämisen opettamiseen. Materiaaliin liittyy myös sävellysharjoituksia sisältävä verkkosivusto.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202003314209

Visa mera
Riikka Hiltunen on analysoinut tutkimuksessaan tapoja, joilla musiikintekijät asennoituvat musiikin muutoksiin ja musiikkitrendeihin ja ennakoivat vaihtoehtoisia musiikillisia tulevaisuuksia tai pyrkivät vaikuttamaan niihin. Tutkimuksaineisto koostuu kahdeksan popmusiikintekijän haastattelusta sekä kolmen musiikintekotilanteen havainnoinnista.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7317-1

Visa mera
Pedagogiset reseptit sisältävät vinkkejä ja toimintamalleja säveltämisen ohjaukseen esimerkiksi instrumenttitunneille ja ryhmäopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-305-3

Visa mera
Täällä voi tutustua keskeisimpiin orkesterilyömäsoittimiin sekä saada tietoa ja ideoita siihen, mitä eri lyömäsoitinten yhdistelyssä on huomioitava. Sivusto on suunnattu erityisesti säveltäjille ja sovittajille, mutta sopii kaikille lyömäsoittimista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://sites.uniarts.fi/web/lyomasoittimet/etusivu

Visa mera
Taideyliopiston äänisanakirja ja sävellysympäristö.
Webbplatsens språk: 
https://web.uniarts.fi/aaninen/

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty pohjoismaalaisten musiikin kuuntelua, suoratoistojen käyttöä, säveltämisen ja luovan työn ilmiöitä sekä tekoälyn käyttöä musiikin luomisessa. Luvut esitetään havainnollisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.teosto.fi/wp-content/uploads/2024/06/Polaris-Nordic-Digital-Music-in-the-Nordics-2024.pd...

Visa mera