Suomen Kansantietouden Tutkijain Seuran lehti julkaisee folkloristiikan ja lähialojen kannalta kiinnostavia tieteellisiä kirjoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/elore/issue/archive

Visa mera
SKS:n sivulla on laaja Kalevalaa ja Lönnrotia koskeva englanninkielinen kokonaisuus.
Webbplatsens språk: 
http://nebu.finlit.fi/kalevala/index.php?m=163&l=2

Visa mera
Digikirjastoon on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston kokoelmista digitoitua kotimaista kaunokirjallisuutta, kansanperinnejulkaisuja ja kansankirjoittajien teoksia. Aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/131071

Visa mera
Artikkelissa pohditaan ihmissuden olemusta kansanperinteessä ja kirjallisuudessa. Uskomus ihmisen muuttumisesta joksikin petoeläimeksi tunnetaan kaikkialla maailmassa.
Webbplatsens språk: 
http://www.aikakone.org/leena/werewolf.htm

Visa mera
Juminkeosta löydät tietoa Kalevalan syntyprosessista, Vienan Karjalan kulttuurihistoriasta, runonlauluperinteestä, Karelianismista ja Kalevalan muusta vaikutuksesta taiteeseen. Sivuilla on myös tietoa Lönnrotin runonkeruumatkoista Kainuussa sekä runonäytteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.juminkeko.fi

Visa mera
Vienan runokylät -sivuille on koottu tietoja Vienan Karjalan runoperinteestä ja ne esittelevät kyliä, joista runoja kerättiin. Sivuilla kerrotaan kylien historiasta ja elpymisestä nykypäivään. Vienan runokylät -sivustosta löytyy myös alueen kartta, ääninäytteitä runoista sekä tietoa kulttuurimatkoista seudulle.
Webbplatsens språk: 
https://asp.juminkeko.fi/viena/

Visa mera
Kalevalaisen runokielen seura pyrkii elvyttämään ja vaalimaan kalevalaisen runomitan käyttöä. Sivut sisältävät kalevalamitan opetusta ja kalevalaisen kieleen liittyviä artikkeleita. Suomen rahvahan runoja -verkkoantologiassa julkaistaan suomen- ja vironkielisiä runoja, jotka on laadittu aidolla kalevalamitalla. Runoja voi lähettää maksutta tarkastettavaksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.karuse.info

Visa mera
Suomen kansan vanhat runot -tietokannasta voi hakea Suomen alueelta kerättyä kansanrunoutta. Runoja voi etsiä paikkakunnittain ja pitäjittäin, kerääjän mukaan, keruuajan mukaan tai esimerkiksi runossa esiintyvien sanojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://skvr.fi/

Visa mera
Äänellä itkijät on yhdistys, jonka tarkoituksena on vaalia äänellä itkemisen perinteitä ja karjalaista kulttuuria. Sivuilla kerrotaan lyhyesti äänellä itkemisestä ja itkuperinteen elpymisestä. Sivuilta löytyy tietoa kursseista, itkunäytteitä sekä aihetta käsittelevä tutkimus.
Webbplatsens språk: 
https://www.itkuvirsi.net/

Visa mera
Tarinankerrontaan keskittyvän kulttuuriyhdistyksen sivulla kerrotaan tarinankerrontatapahtumista ja -festivaaleista.
Webbplatsens språk: 
https://samova.wordpress.com/

Visa mera
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Webbplatsens språk: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Visa mera
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Visa mera
Runolaulu-Akatemia on kulttuuri- ja tutkimuskeskus, joka harjoittaa runolaulun ja muiden laulun ja soiton muotojen tutkimusta, tallennusta ja pedagogista kehittämistoimintaa. Sivustolla voi tutustua sen toimintaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.runolaulu.fi/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran perinne- ja muistitietokeruun vaiheita. Näyttelyssä valotetaan keruuvastauksen matkaa valmiiseen antologiaan ja luodaan katsaus keruista toimitettuihin antologioihin. Lisäksi kurkistetaan SKS:n muistitietokeruiden hyödyntämiseen tutkimuskirjallisuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/nayttely/muistinjaljilla

Visa mera
Olipa kerran -sarja analysoi tuttujen satuhahmojen tietä siihen tarinamuotoon, jonka tunnemme. Siinä pohditaan myös, mitä hahmot ja niiden kehitys kuvastavat.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-3641006

Visa mera
Täällä voi tutustua luetteloiden, äänite-esimerkkien, valokuvien ja keruukertomusten avulla Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran varhaiseen, äänittämällä tallennettuun aineistoon.
Webbplatsens språk: 
https://fonogrammi.finlit.fi/

Visa mera
Kaanon ja marginaali paneutuu kulttuuristen ideaalien ja normien katvealueisiin. Tarkastelun kohteena ovat julkisessa keskustelussa, kulttuurin kentillä ja tutkimuksessa väheksytyt ja varjoon jätetyt aineistot ja tekijät. Teoksen kirjoittajat ovat folkloristeja, kirjallisuudentutkijoita, historioitsijoita ja musiikintutkijoita.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ksvk.101/

Visa mera
Tuula Rajavaaran audiosarja esittelee Suomessa enimmäkseen 1980-1990 -luvuilla kiertäneitä kaupunkitarinoita. Sarjassa kuullaan myös folkloristi, perinteentutkija Kaarina Koskea, joka sijoittaa tarinoita niiden yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen kontekstiin.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-63453381

Visa mera
Kirja tarjoaa näkymiä folkloristiikan ja lähialojen tutkimukseen suullisen runon, suullisen ja kirjallisen rajapinnan sekä poetiikan näkökulmista. Kirjassa käsitellään mm. kalevalamittaista runoa, rekilaulua ja siperialaista myyttiepiikkaa sekä kirkonkelloihin valettua runoutta.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1487/

Visa mera
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Webbplatsens språk: 
https://aineistot.finlit.fi/exist/apps/harju/index.html

Visa mera
Suomalaisen kirjallisuuden seuran arkistoon voi tutustua virtuaalivierailulla. Vierailija voi kävellä arkistossa ja tutkia arkistolaatikoiden sisältöä. Arkistoista avautuu kansansatuja, arkkiveisuja, kummitustarinoita ja kansanparantaja. Kokonaisuus sisältää myös SKS:n vuosikymmenet -historiikin aikajanalla sekä Arkisto puhuu -esittely arkiston sisällöistä.
Webbplatsens språk: 
https://vierailuarkistoon.finlit.fi/

Visa mera
På Svenska litteratursällskapets i Finland Youtybe-kanal finns bland annat filmer med dialektklipp och folkvisor, föreläsningar om etnologi, folkloristik och kulturarv, samt fortbildningsvideor för lärare
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/user/SLSFinland/featured

Visa mera