Täällä neuvotaan, miten tehdään saavutettavia asiakirjoja. Koulutuksessa keskitytään Word-, PowerPoint- ja Excel-tiedostoihin ja siihen, miten ne muunnetaan oikein pdf-muotoon. Koulutus on suunnattu sisältöjä tuottaville asiantuntijoille ja julkishallinnon viestijöille.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/saavutettavat-asiakirjat-verkossa/

Visa mera
Verkkokurssi digituen periaatteista. Täältä saa vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, ohjaamiseen, verkostoitumiseen ja omien taitojen kehittämiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/digituki-taitoja-tuen-antajalle/

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi, jonka avulla oppii karsimaan tekstistä monimutkaisia lauserakenteita ja kirjoittamaan selkeästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/hyva-virkakieli/

Visa mera
eOppiva on valtionhallinnon yhteinen oppimisalusta. Koulutukset on tarkoitettu valtionhallinnon työntekijöille ja oppimisympäristöön pääsy vaatii kirjautumisen. Palvelusta löytyy myös kaikille avoimia koulutuksia, jotka löytyvät omasta kategoriastaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/

Visa mera
E-oppivan kaikille avoin kurssi, jolla tutustutaan erilaisiin näkökulmiin ihmiskeskeisyydestä ja sen toteutumisesta. Kurssilla pohditaan, mitä ihmiskeskeisyys tarkoittaa toiminnan lähtökohtana ja miten se liittyy esimerkiksi kieleen, johtamiseen, hallintoon ja digitalisaatioon.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/nakokulmia-ihmiskeskeisyyteen/

Visa mera
Webinaareissa tutustutaan tekoälyn peruskäsitteisiin, kehitysvaiheisiin ja toimintaperiaatteisiin. Lisäksi perehdytään tekoälyn käyttöön yhteiskunnassa, tietosuojaan ja tekoälyn etiikkaan liittyviin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/kokoelmat/tekoalywebinaarit/

Visa mera
Kaikille avoimessa verkkokoulutuksessa käsitellään median roolia yhteiskunnassa, tiedon luotettavuutta, mediassa tapahtuvaa vuorovaikutusta sekä sosiaalisen median hyödyntämistä työssä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/medialukutaito-julkishallinnossa/

Visa mera
Oppimispiirissä joukko samasta aiheesta kiinnostuneita kokoontuu yhteen keskustelemaan oivalluksistaan ja oppimastaan. eOppivan koulutus tarjoaa vinkkejä oppimispiirin suunnitteluun, toteuttamiseen ja fasilitointiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/opitaan-yhdessa-oppimispiireissa/

Visa mera
Lyhytkurssilla perehdytään avoimen hallinnon eri näkökulmiin ja tavoitteisiin. Kurssila pohditaan, millä keinoilla omaa työtä voi muuttaa avoimemmaksi ja miten avointa hallintoa tulisi edistää jatkossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/avoin-hallinto-on-kaytannon-tekoja/

Visa mera
Lyhytkurssilla pohditaan tiedon laadun merkitystä omassa työssä, organisaatiossa sekä laajemmin koko yhteiskunnassa. Kurssilla perehdytään tiedon laadun arvioinnin eri näkökulmiin ja tietoaineistojen laadun kuvaamiseen. Koulutus on tarkoitettu julkishallinnon asiantuntijatehtävissä työskenteleville sekä kaikille tiedon laadun kuvaamisesta ja mittaamisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/tiedon-laatu-laadun-merkitys-ja-kuvaaminen/

Visa mera
Koulutus on osa lapsistrategian koulutuskokonaisuutta, jossa esitellään lähtökohdat ja perusteet lapsivaikutusten arvioinnille ja lapsibudjetoinnille. Koulutus sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä ja arviointikysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/lapsen-oikeudet-lapsivaikutusten-arviointi-ja-lapsibudjetointi/

Visa mera
Lyhytkurssi johdattaa pohtimaan yhteiskunnan muutoskykyä kokonaisuutena. Koulutuksessa tutustutaan muutoskykyyn liittyviin ilmiöihin ja lähestymistapoihin, kuten systeemiajatteluun ja muutosteorioihin. Tarjolla on myös käytännön vinkkejä muutoskyvyn vahvistamiseen omassa työssä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/nakymia-muutoskykyyn/

Visa mera
Verkkokurssi perehdyttää Suomessa tapahtuvan ihmiskaupan tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen. Koulutuksen suorittaminen kestää noin 2,5 tuntia.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/ihmiskauppa-suomessa/

Visa mera
Lyhytkurssilla selviää, mitä selkokieli on, miten se eroaa selkeästä yleiskielestä ja minkälaisissa tilanteissa sitä kannattaa käyttää. Mukana on harjoituksia ja konkreettisia esimerkkejä selkokielestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/selkokieli-tutuksi/

Visa mera
Tuotatko omaa sisältöä sosiaalisen median alustoilla tai mainostatko verkossa? Haetko tietoa verkon hakukoneista tai käyttääkö yrityksesi alustojen palveluja? Verkkokoulutuksessa selviää, miten EU:ssa toimivien digipalveluiden uudet säännöt (digimarkkina-asetus DMA ja digipalveluasetus DSA) vaikuttavat palveluiden käyttäjiin ja palveluja tarjoaviin yrityksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/datatalouden-abc-verkkoalustojen-reilut-saannot/

Visa mera
Verkkokoulutuksessa selviää, mitä saavutettavuus tarkoittaa ja miten laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta eli digipalvelulaki velvoittaa eri toimijoita huomioimaan saavutettavuuden digitaalisissa palveluissaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/saavutettavuus-ja-digipalvelulain-vaatimukset/

Visa mera
Kaikille avoin lyhytkurssi antaa perustiedot Naton toiminnasta ja sen ydintehtävistä sekä jäsenyyden vaikutuksista Suomelle.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/naton-perusteet/

Visa mera
Lyhytkurssilla tutustutaan pakotteisiin ja niiden taustalla olevaan lainsäädäntöön. Kurssilla käydään läpi pakotteiden perusteet, pakotetilanteiden tunnistaminen, pakotteiden noudattaminen sekä erityiskysymykset. Koulutus keskittyy pääasiassa Venäjä-pakotteisiin liittyviin säädöksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/pakotteiden-perusteet/

Visa mera
Kaikille avoin lyhytkurssi tarjoaa tietoa ja käytännön ohjeita siitä, miten toimia riippumattomana tieteellisenä asiantuntijana poliittisessa päätöksenteossa. Koulutus on tarkoitettu ennen kaikkea aloitteleville tutkijoille, kehittäjille ja asiantuntijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/tieteellisena-asiantuntijana-poliittisessa-paatoksenteossa/

Visa mera
Hyvän virkakielen kurssilla harjoiteillaan tekstikokonaisuuden rakentamista, järjestämistä ja osien kytkemistä yhteen. Se sisältää ohjeita kielellisen ilmaisun hiomiseen. Kurssi on suunnattu julkishallinnon työntekijöille, mutta on kaikille avoin ja sopii muillekin kirjoittajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/hyva-virkakieli-kirjoita-sujuvasti/

Visa mera
Hallinnon kehittämiskeskus Hausin verkkopalvelussa annetaan informaatiota keskuksen kehittämistyöstä ja koulutuksesta. Sivustossa on myös verkko-opetus -osuus.
Webbplatsens språk: 
https://haus.fi/

Visa mera
Kursen tar upp både allmänna och specifika rekommendationer, tips och råd för hur man kan skriva bättre texter med hjälp av klarspråk.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/klarsprak/

Visa mera
Lyhytkurssi auttaa ymmärtämään, miten lakeja säädetään EU:ssa ja miten ne tulevat osaksi Suomen lainsäädäntöä. Kurssilla opitaan EU:n toiminnan perusteita ja tutustutaan EU-instituutioihin. Kurssin avulla selviää, minkälainen rooli EU-lainsäädännöllä on jäsenmaissa, kuinka lainsäädäntöä EU:ssa syntyy ja miten siihen voi vaikuttaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/eu-lainsaadannon-abc/

Visa mera
Sosiaalihuollossa työskenteleville ammattilaisille ja alan opiskelijoille suunnatulla lyhytkurssilla käydään läpi keskeiset sosiaalihuollon kirjaamiseen liittyvät asiat. Osaamista voi syventää lähdemateriaalin ja lisälukemiston avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/sosiaalihuollon-kirjaamisen-peruskurssi/

Visa mera