18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Vastaus kysymykseen luvataan kolmen työpäivän kuluessa. Palvelu on kolmikielinen ja se sisältää arkiston, jossa on vastauksia palvelun perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/kysy

Näytä enemmän
Opas on suunnattu eri oppiaineiden lukio-opettajille helpottamaan tiedonhaun ja -hallinnan opetuksen suunnittelua ja toteutusta.
Sivuston kieli: 
https://tietohaltuun.wordpress.com/opettajan-opas/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa selvitetään, mitä vaatimuksia yksityiselämän suoja osana perusoikeusjärjestelmää asettaa poliisin salaisia tiedonhankintakeinoja koskevalle lainsäätämiselle. Tutkimuksessa selvitetään lisäksi, miten nykyinen lainsäädäntö vastaa yksityiselämän suojasta seuraaviin vaatimuksiin ja miten lainsäädäntöä tulisi mahdollisesti kehittää.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-6068-2

Näytä enemmän
Yle Oppimisen Media ja digitaidot -osio tukee medialukutaitoa, lähdekriittisyyttä ja teknologiaymmärrystä. Sieltä saa eväitä tietotulvassa navigoimiseen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/media-ja-digitaidot

Näytä enemmän
Oppaan avulla voi harjoitella toimittajan työtä. Harjoituksissa edetään juttuprosessin ideoinnista tiedonhankintaan, jutun rakentamiseen ja faktantarkistukseen. Materiaali on tuotettu yhteistyössä Sanomalehtien Liiton ja Helsingin kaupungin Nuorisoasiankeskuksen Nuorten ääni -toimituksen kanssa.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/pida-silmat-auki-jutuntekijan-opas/

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston kirjaston opas filosofiaan tarjoaa kirjaston materiaalin ohella paljon verkkolinkkejä filosofian eri osa-alueisiin. Vapaasti saatavilla oleva materiaali on merkitty selkeästi.
Sivuston kieli: 
https://libraryguides.helsinki.fi/philosophy

Näytä enemmän
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Sivuston kieli: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Näytä enemmän
Tiedonhaun opastus sisältää vaiheittaisen ohjeistukset tiedontarpeen analysointiin, tiedonhaun suunnitteluun ja toteutukseen. Opastus sisältää myös vinkkejä erikoistietokannoista sekä kirjastojen tietopalvelun käytöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/tiedonhaun-opastus

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston digitaitojen ohjauksen osana on julkaistu tiedonhankinnan ja tiedonhaun kokonaisuus. Se sisältää neuvoja tiedontarpeen analyysiin, tiedon etsimiseen sopivista kanavista ja sopivalla laajuudella, tiedonhaun suunnitteluun, toteuttamiseen ja tulosten arviointiin.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/3-tiedonhankinta/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa perusopetuksen, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tiedonkeruista, niiden sisällöstä ja aikataulusta sekä tiedonkeruista syntyvistä aineistoista. Sivusto on tarkoitettu apuvälineeksi oppilaitoksille, viranomaisille ja tutkijoille.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/tiedonkeruut-ja-aineistot

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään mittausta ja tilastollisten menetelmien soveltamista kyselytutkimuksessa. Aiheina ovat mm. mittaus ja tiedonkeruu, aineiston esikäsittely, aineiston tiivistäminen, havaintojen vertailu ja aineiston ryhmittely. Kirja soveltuu niin opiskelijoiden, opettajien kuin tutkijoidenkin käyttöön.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/305021

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston Tiedonhaun opas kuvaa tiedonhaun prosessia, ohjaa tedonhaun suunnittelussa, tiedonlähteiden valinnassa sekä tiedon luotettavuuden arvioinnissa.
Sivuston kieli: 
https://libguides.tuni.fi/tiedonhaun-opas

Näytä enemmän
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Näytä enemmän
Tietokannan avulla voi tutustua tekstien uudelleenkäyttöön ja etsiä ruotsinkielisessä lehdistössä vuosien 1645-1918 välillä julkaistua sisältöä. Tekstin uudelleenkäytöllä tarkoitetaan erilaisia toiston muotoja, jotka voidaan jäljittää lehdistä. Aineistot ovat peräisin Suomen ja Ruotsin lisäksi Yhdysvalloista. Hakukone on kehitetty osana hanketta "Informationsflöden över Östersjön: Svenskspråkig press som kulturförmedlare 1771–1918".
Sivuston kieli: 
https://textreuse.sls.fi/

Näytä enemmän
Oulun yliopiston opas johdattaa tieteellisen tiedonhankinnan prosessin eri osasiin aiheen analysoinnista, hakukäsitteiden ja -tapojen valinnasta tiedonlähteiden arviointiin.
Sivuston kieli: 
https://libguides.oulu.fi/tieteellinentiedonhankinta

Näytä enemmän
Opas kaikille tiedonhakijoille tieteellisen tiedon etsimiseen. Oppaassa tutustutaan tiedonhakuprosessiin, tiedonhaun suunnitteluun ja tiedonlähteisiin. Oppaassa käsitellään hakuaihetta ja asiasanoja, hakutekniikkaa ja hakutapoja sekä lähteiden ja kirjallisuuden käyttöä. Mukana on tiedonhakuun ja kirjastoalaan liittyvä sanasto.
Sivuston kieli: 
https://sites.uef.fi/tiedonhaku-kirjasto/

Näytä enemmän
Jyväskylän yliopiston kirjaston toteuttama avoin tieteellisen tiedonhankinnan opas, jota voi käyttää itseopiskelumateriaalina tai kurssilla.
Sivuston kieli: 
https://www.jyu.fi/fi/opiskelijalle/kandi-ja-maisteriopiskelijan-ohjeet/tiedonhankinta-ja-aineistonh...

Näytä enemmän