19 osumaa haulle. Näytetään 1 - 19 tulosta.
Markku Salo on työskennellyt lasin parissa Nuutajärven Lasikylässä vuodesta 1983. Ura alkoi Iittala Oy:n muotoilijana. Sivuilla on nähtävillä laaja kuvasto muotoilijan taidetta, uniikkiesineitä ja sarjatuotantoon suunniteltuja tuotteita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
IMU on organisaatio, joka on luotu edustamaan suomalaista nuorta muotoilua Suomessa ja ulkomailla. Sivulla on muotoilijoiden englanninkieliset esittelyt yhteystietoineen sekä valokuvia ja selostukset tuotteista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Arabian sivuilla esitellään posliinitehtaan tuotteet ja suunnittelijat sekä tiedotetaan ajankohtaisista tapahtumista. Lisäksi annetaan lahjavihjeitä ja vastauksia posliiniesineiden hoitoa ja tunnistusta koskeviin kysymyksiin. Sivuilta löytyy myös Designor-yhtymään kuuluvien Arabian, Hackmanin, Iittalan ja Rörstrandin tuotteisiin ja muotoiljoihin kohdistuva hakumahdollisuus.
Näytä enemmän
Designmuseon verkkonäyttelyssä esitellään Oiva Toikan lasituotantoa yksityiskohtaisesti: lasisarjat, koriste-esineet, uniikit, linnut ja kuutiot omina kokonaisuuksinaan. Keramiikalla, lavastuksilla, painokankailla ja muovilla on omat osionsa, jotka sisältävät lyhyet, kuvitetut historiikit.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Parhaiten ehkä huonekaluistaan tunnetun pariskunnan laajaa ja monipuolista suunnittelutyötä esittelevä näyttely. Sisältää tietoa elämästä ja uran vaiheista sekä paljon valokuvia, diaesityksiä, piirroksia ym. aineistoa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valaisin- ja sisustussuunnittelija Jukka Korpiheteen töitä esittelevä kokonaisuus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suppeahko, mutta selkeä sivusto sopii johdatukseksi Charles ja Ray Eamesin työhön.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Nuutajärvellä toimivan Lasisirkuksen sivulla on edustava lasitöiden kuvagalleria. Erikseen esitellään Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo.
Näytä enemmän
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Näytä enemmän
Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin pohjautuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Kaj Franckin tuotantoon ja taustaan. Näyttelyyn on koottu sarjatuotantoa, prototyyppejä ja uniikkeja taide-esineitä.
Näytä enemmän
Täällä esitellään teollisen muotoilun tekijöitä ja muotoilijan työtä. Jokaiselta muotoilijalta on valittu näyttelyyn neljä tuotetta tai tuoteperhettä, jotka ovat olleet merkittäviä heidän urallaan.
Näytä enemmän
Ylen sivusto Tapio Wirkkalan tuotannosta, johon kuuluu mm. käyttö- ja taidelasia, koruja, veistoksia, seteleitä ja pakkaustarvikkeita. Sivuilla voi osallistua aarteenetsintään jakamalla omia muistoja ja kuvia etsintäkuulutetuista esineistä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Designarkisto on Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston yhteyteen perustettu suomalaisen muotoilun arkisto. Arkisto ottaa vastaan aineistoja muotoilijoilta ja yrityksiltä. Sivuilla on tuotteiden, tekijöiden ja yritysten esittelyjä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Eric O. W. Ehrström (1881–1934) suunnitteli mm. solkia, rintakoruja, hiuskoruja, kaulakoruja ja rintaneuloja. Verkkonäyttely sisältää 190 kuvaa taiteilijan koruista ja korusuunnitelmista, jotka kuuluvat Serlachius-museoiden kokoelmiin. Kuvien yhteydessä on lomake, jolla museo kerää lisätietoa aineistosta.
Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Näytä enemmän
Museum of Modern Arts -museon kokoelman taiteiijat ja kuvia heidän teoksistaan.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee pääosin Lohjan Museon kokoelmiin kuuluvaa Arabian tuotantoa 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Sivuilla on tietoa myös taiteilijoista, joiden suunnittelemia malleja tai
koristeita on esillä näyttelyssä.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Palvelussa esitellään Grafian ammattilaisia kuvittajista mainonnan suunnittelijoihin, digimedian osaajista graafisiin suunnittelijoihin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Monet toisen maailmansodan jälkeisen ajan muotoilijat, taiteilijat ja arkkitehdit suunnittelivat tapettimalleja, joita kutsuttiin jo aikanaan taiteilijatapeteiksi". Minna Tuulas-Inkinen on tutkinut taiteilijatapetteja ilmiönä ja tuo samalla esille tapettien suunnittelun ja tuotannon historiaa.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän