24 osumaa haulle. Näytetään 1 - 24 tulosta.
Vapaussodan Invalidien Muistosäätiön sivuilla tietoa vapaussodasta sekä multimediaesitys.
Sivuston kieli: 
https://vapaussota.com/

Näytä enemmän
Yhdysvaltojen sisällissodan aikaisten laulujen sanoituksia ja MIDI-tiedostoja, orkesterien esittelyjä sekä linkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.civilwarpoetry.org/music/index.html

Näytä enemmän
Elävässä arkistossa voi kuunnella historiantutkija Tauno Kuusimäen laatimia haastatteluja, joissa jääkärikoulutukseen Saksaan vuosina 1915-1916 lähteneet miehet kertovat vaiheistaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/23/uutta-valoa-jaakarihistoriaan-nain-he-itse-sen-kertoivat

Näytä enemmän
Espanjan sisällissodan (1936-1939) kulttuurihistoriaa käsittelevä artikkelikokoelma. Kirjan voi ladata luettavaksi Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran sivuilta.
Sivuston kieli: 
http://www.thpts.fi/julkaisut/muut-julkaisut/%C2%A1no-pasaran-espanjan-sisallissodan-kulttuurihistor...

Näytä enemmän
Vapriikin kuva-arkiston valokuvia Suomen sisällissodan tapahtumista. Kuvat liittyvät pääosin Tampereen taisteluun. Kuvia saa käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin, myös kaupallisiin. Kuvien lähteenä on mainittava Vapriikin kuva-arkisto ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/vapriikki/sets/72157668009883972

Näytä enemmän
Kansalaissodan tapahtumia omakohtaisesti kokeneiden jääkärien, punakaartilaisten, punavankien ja siviilien haastattelujen äänitteitä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/01/24/he-olivat-mukana-sisallissodassa-1918

Näytä enemmän
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.1918.finlit.fi/

Näytä enemmän
Työväenmuseo Werstaan verkkopalvelussa on tietoja sisällissodan aikana kuolleiden punaisten teloitus- ja hautapaikoista sekä heidän muistokseen pystytetyistä muistomerkeistä.
Sivuston kieli: 
http://www.tyovaenliike.fi/punaisten-muistomerkit/

Näytä enemmän
Andreas McKeough on tutkinut, miten aikalaiset kokivat vuoden 1918 sodan, miten he kirjoittivat siitä ja miten sodasta kirjoittaminen on toiminut henkilökohtaisten kokemusten käsittelemisen välineenä.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/174000

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Näytä enemmän
Vuoden 1918 sotaan liittyviä kuva-aineistoja sekä dokumenttielokuva ”Suomen kansallinen sotajoukko” sodan voitonparaatista on katsottavissa verkossa.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/kansallismuseo-ja-museoviraston-kuvakokoelmat-julkaisev...

Näytä enemmän
Kirjassa perehdytään jälkiin, joita sisällissota jätti suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkimuksissa tarkastellaan vuoden 1918 sotaa mikro- ja makrotasolta sekä aikalaisten että jälkipolvien näkökulmasta. Kirjan teemoja ovat erilaiset selviytymisstrategiat, lapset ja nuoret sekä muistin politiikka.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/240068

Näytä enemmän
Sivustolla voi tutustua vuoden 1918 sisällissodan hauta- ja muistopaikkoihin Helsingissä. Sijainti- ja historiatietoa löytyy muun muassa Santahaminasta, Suomenlinnasta, Haagasta ja Liisanpuistikosta. Sivuilla on julkaistu Santahaminaan haudattujen nimet.
Sivuston kieli: 
https://historia.hel.fi/fi/ilmiot/aatteet-ja-katsomukset/vuoden-1918-muistopaikat-helsingissa

Näytä enemmän
Sotasurmasampo on Suomeen liittyviin sotatapahtumiin vuosina 1914-1922 keskittynyt sivusto. Sieltä löytyvät tiedot yli 40 000 surmansa saaneesta henkilöstä. Taistelupaikkakortistossa on tiedot sisällissodan taisteluista.
Sivuston kieli: 
https://sotasurmat.narc.fi/

Näytä enemmän
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Näytä enemmän
Nuorille suunnatut pelit, joiden päähenkilö Olivia tarvitsee pelaajan apua tehdessään vaikeita valintoja mm. ystävyyteen ja rakkauteen liittyen. Pelien tapahtumat sijoittuvat Suomen itsenäistymisvuoteen sekä sisällissotaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/olivia

Näytä enemmän
Kansallisarkiston selvitys Lahden vankileirin toiminnasta ja vankien kuolleisuudesta Lahdessa vuonna 1918. Selvityksessä on käyty läpi kirkonkirjoja, valtiorikosoikeuksien ja Suomen sotaväen arkistoaineistoja sekä useita muita asiakirjakokonaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://kansallisarkisto.fi/documents/141232930/153230445/Hennala_TAITTO_sivuittain.pdf/014a893d-030...

Näytä enemmän
Aappo Kähönen käsittelee kirjassaan mm. Neuvostoliiton ja Suomen välisten suhteiden lähtökohtia ja muutosta sekä Neuvostoliiton ulkopoliittisia tavoitteita. Kirja pohjautuu aiemmin julkaisemattomaan venäläiseen arkistoaineistoon.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/ht.285/

Näytä enemmän
Vapaussodan kuulustelupöytäkirjat -aineisto sisältää noin 6000 viittausta Vapaussodan arkistossa oleviin kuulustelupöytäkirjoihin. Aineistoon voi tehdä hakuja mm. nimen, iän ja kotipaikan perusteella.
Sivuston kieli: 
https://zenodo.org/record/6983090#.Y0AmtaSU80F

Näytä enemmän
Täällä voi syventyä sisällissodan tapahtumiin Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalikokemusten, pelillisyyden, artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä. Myös Vapriikissa 15 vuoden ajan esillä ollut Tampere 1918 -näyttely on nähtävissä digitaalisena 360°-kuvattuna versiona. Suomeksi ja englanniksi julkaistut sisällöt on suunnattu niin sisällissodasta tietoa etsiville koululaisille kuin muillekin vuoden 1918 tapahtumista kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://tampere1918.fi/

Näytä enemmän