9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Kveeniliiton tavoitteena on edistää Norjan perinteisen ja uudemman maahanmuuton tuloksena syntyneen suomalaisvähemmistön kulttuurisia ja sosiaalisia etuja yhteistyössä muiden eurooppalaisten vähemmistöjärjestöjen kanssa. Sivuilla esitellään kveenikansan historiaa ja nykypäivää, julkaistaan aihetta käsittelevää tutkimustietoa ja luetellaan asiaa käsitteleviä linkkejä. Materiaali on ainakin luettelointiajankohtana pelkästään norjankielistä.
Näytä enemmän
Romanien asema Suomessa ennen ja nyt. Romanien järjestötoiminta. Neuvottelukunnan tehtävät ja yhteystiedot sekä mm. Suomen romanit -esite, jossa on tietoa romanien asemasta Suomessa: nykytilanne, historia, kieli ja kulttuuri, asuminen, lasten päivähoito ja koulunkäynti sekä työvoimakoulutus.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Romanifoorumi on suomalaisten romanijärjestöjen keskusliitto. Sivuilla on tietoa Romanifoorumin toiminnasta, romanikentän tapahtumista ja romanikulttuurista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Romanit.fi -sivusto on tarkoitettu kaikille romaniasioista kiinnostuneille. Se tarjoaa tietoa romanien historiasta, tapakulttuurista ja nykypäivästä. Sivuilta löytyy myös opetusmateriaalia kouluille.
Näytä enemmän
Kirja saamelaisten historian käännekohdista, saamelaisyhteiskunnan muutoksista ja saamelaistaiteista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Täällä on tietoa ja tehtäviä saamelaisten kansallispäivään, taiteeseen, kieleen, elinkeinoihin ja yhteiskuntaan liittyen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Bibliografia sisältää muuttoliikkeisiin, kotoutumiseen, etnisiin suhteisiin ja vastaaviin aiheisiin liittyvää
tutkimusta 1800-luvulta tähän päivään. Johdantokappaleessa tarkastellaan muuttoliiketutkimuksen kehitystä Suomessa 1970-luvulta lähtien ja pohditaan mahdollisia tulevaisuuden tutkimusteemoja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Anni Reuter on tutkinut karkotettujen inkerinsuomalaisten kokemuksia Neuvostoliiton sisäisistä pakkosiirroista, hajaannuksesta ja hiljaisesta vastarinnasta. Tutkimusaineistona on käytetty 170 karkotuspaikoissa ja Inkerissä kirjoitettua kirjettä vuosilta 1930–1938, muuta aikalaisaineistoa sekä myöhemmin tehtyjä muistitietohaastatteluja.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Suomen Romaniyhdistys edistää romaniväestön yhdenvertaisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia ja tarjoaa neuvontapalveluja romaneille ja viranomaisille. Sivuilla voi tutustua yhdistyksen toimintaan ja julkaisuihin. Siellä esitellään myös Suomen romanikielen tutkimusta ja kieliteknologiaa.
Näytä enemmän