Teatterikorkeakoulun julkaisussa avataan luokkataustan vaikutuksia käsitteellisen ja kokemuksellisen tiedon valossa sekä tarjotaan ehdotuksia luokkataustan huomioimiseen taiteellisissa prosesseissa ja koulutuksessa. Tavoitteena on tuoda luokkaisuuden ja siihen liittyvän eriarvoisuuden näkökulmia mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Julkaisussa käsitellään enimmäkseen kokemuksia tanssitaiteen kentällä, mutta se on suunnattu yleisemmin taidealojen opiskelijoille ja ammattilaisille, kasvatusaloilla toimiville sekä kaikille yhteiskuntaluokan ja ruumiillisuuden suhteesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/tanssityo/

Näytä vähemmän
Laura Gröndahlin toimittama oppimateriaali tarjoaa malleja ja metodeja taiteelliseen tutkimukseen. Se on kirjoitettu ensisijaisesti Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun maisteriopetuksen tarpeisiin, mutta voi olla avuksi myös jatko-opintoihin hakeutuville ja muille aiheesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/taiteellinen-tutkimus/

Näytä vähemmän
Heli Ansion ja Pia Hounin kirja käsittelee antiikin kreikkalaisen tragedian esityksiä suomalaisella näyttämöllä. Kirjassa käydään läpi Aiskhyloksen, Sofokleen ja Euripideen tragedioiden esityksiä sekä heidän teostensa adaptaatioita 1900-luvun alkupuolelta 2010-luvulle saakka.
Sivuston kieli: 
https://taju.uniarts.fi/bitstream/handle/10024/7033/TeaK_46.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Näytä vähemmän
Mistä on tanssin hyvä tehty? Miksi tätä työtä tehdään ja mitä sillä tavoitellaan? Onko tanssi Suomessa altavastaajaan asemassa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä Taideyliopiston julkaisemassa tutkimuksessa.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-036-2

Näytä vähemmän
Teatterikorkeakoulun oppimateriaalissa tarkastellaan esityspaikkaa suhteessa teatterilliseen esitykseen eri aikakausina ja eri konteksteissa. Jukka O. Miettinen käsittelee mm. eurooppalaisen teatterirakennuksen ja näyttämön kehitystä antiikista 1800-luvulle. Jukka von Boehmin tarkastelussa on historiallinen jatkumo Ranskan vallankumouksesta toisen maailmansodan loppuun. Laura Gröndahlin aiheena on nykyteatteriin vaikuttaneet avantgardistiset suuntaukset 1800-luvun lopulta 2010-luvulle.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/esityspaikka/

Näytä vähemmän
Manna Satama on suomentanut toisella vuosisadalla eläneen Lukianoksen Tanssista-tekstin, joka on ainoa antiikista säilynyt tanssia käsittelevä kokonainen teksti. Suomennoksen lisäksi julkaisu sisältää selitysosan sekä tietoa antiikin pantomiimitanssista, tanssiin liittyvästä kreikankielisestä terminologiasta ja tanssijan ammattitaidosta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-021-8

Näytä vähemmän
Julkaisussa esitellään suomalaisen yhteisötaiteen kenttää, sen toimijoita, menetelmiä ja lähestymistapoja. Siinä kuvataan millaisilla tavoilla ja millaisissa projekteissa taiteilijat ja taidepedagogit ovat toimineet yhteisöllisen taiteen parissa.
Sivuston kieli: 
https://disco.teak.fi/yhteiso-ja-taide/

Näytä vähemmän
Kokoelma Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman professorien ja lehtoreiden kirjoituksia omasta työstään. Teokseen ovat kirjoittaneet Elina Knihtilä, Tiina Pirhonen, Jukka Ruotsalainen, Malla Kuuranne, Laura Sipilä, Seppo Kumpulainen, Laura Frösén, Minna Orpana haastattelijanaan Sirkka Lamminen, Markku Luuppala-Roos ja Markus Fagerudd.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-004-1

Näytä vähemmän
Antologiassa 14 tanssitaitelijaa ja tanssin asiantuntijaa kertoo suhteestaan postmoderniin tanssiin ja valottaa omia polkujaan tanssitaiteen saralla kolmen vuosikymmenen ajalta.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7218-28-0

Näytä vähemmän

Sivut

Subscribe to RSS - Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu