Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/66373

Visa mera
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Webbplatsens språk: 
https://sok.riksarkivet.se/

Visa mera
Arkistojen Portin opastuksessa Aarre-aineiston käytöstä kerrotaan aineistosta: puolustusvoimien, puolustusministeriön, rajavartiolaitoksen ja puolustushallinnon rakennuslaitoksen arkistoaineistoista sekä maanpuolustukseen liittyvien yksityisarkistojen kokoelmasta. Se on käytettävissä Astia-palvelun kautta.
Webbplatsens språk: 
https://portti.kansallisarkisto.fi/fi/aineisto-oppaat/aarre-arkistorekisterin-aineistojen-haku-astia...

Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Professori Jaakko Frösénin (Helsingin yliopisto)artikkeli muinaisen Aleksandrian kirjaston historiasta. Artikkeli liittyy Helsingin yliopiston huippuyksikön Antiikin ja keskiajan kreikankieliset asiakirjat, arkistot ja kirjastot-projektiin.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/tt/article/view/58423/20065

Visa mera
Tilasto- ja tutkimustietoa Helsingistä. Näiltä sivuilta löytyy Tietokeskuksen organisaation yksikköjen tehtävät, yhteystiedot ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/tilastot-ja-tutkimukset/

Visa mera
Suomen museoviraston arkistoaineistoa käsittävät Kansatieteen käsikirjoitusarkisto, Keruuarkisto, Arkeologinen keskusarkisto, Merihistorian arkistot, Rakennushistorian osaston arkistot.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/kokoelma-ja-tietopalvelut/arkisto

Visa mera
Sota-arkiston tiedoista tehty tietokanta Suomen sodissa 1939-1945 kaatuneista, kadonneista tai sotavammoihin kuolleista. Tietokannassa on yli 94 000 henkilöä, joita voi etsiä sukunimen, etunimen, syntymä- tai kuolinajan mukaan tai kunnittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.sotasampo.fi/fi/casualties/

Visa mera
Sisältää arkistointia koskevat määräykset ja ohjeet, luettelon Kansallisarkiston julkaisuista ja niiden saatavuudesta, arkistotietokannan, yksityisarkistorekisterin sekä linkkejä muihin Suomessa oleviin arkistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/

Visa mera
Kuva-aineistoa sekä siihen liittyviä tekstejä ja dokumentteja entisestä Neuvostoliitosta. Materiaali on peräisin museoiden, arkistojen ja muiden laitosten kokoelmista. Helpoin tapa lähestyä aineistoa on galleria, jonka vaihtuvassa näyttelyssä esitellään arkiston parhaita paloja. Sivuilla on hakumahdollisuus, samoin joissakin tietokannoissa. Kokoelmista on myös luetteloita, joista osa on venäjäksi, osa englanniksi. Kuva-arkistoa täydennetään jatkuvasti.
Webbplatsens språk: 
https://www.russianarchives.com/

Visa mera
Tilastokeskuksen arkiston koostuu Tilastokeskuksen ja sen edeltäjien tuottamista tilastojen alkuperäisaineistoista ja julkaisemattomista tauluaineistoista. Sivulla on tietoa arkistosta ja sen käytöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/tup/tilastoarkisto/index.html

Visa mera
SKS:n sivusto esittelee kansanrunousarkiston, kirjallisuusarkiston, seuran kirjaston, kustannusosaston ja Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen toiminnan ja yhteystiedot. Lisäksi seuran sivuilla on suomalaisen kirjallisuuden tekstejä sekä tutkimuskokonaisuuksia niistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.finlit.fi

Visa mera
Ylen Elävä arkisto tuo yleisön ulottuville tuottamaansa ääni- ja videomateriaalia, artikkeleita sekä valokuvia vuosien varrelta.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/elava-arkisto

Visa mera
Tietokannasta voi etsiä mm. Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Piippolan ja Reisjärven kotiseutuarkistojen arkistoluetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://kotiseutuarkistot.jict.fi/

Visa mera
Vapaa-ehtoisten koostama palvelu sisältää tekstidokumentteja, kuva-arkisto, sopimuksia, henkilöhakemisto ja elämäkertoja.
Webbplatsens språk: 
https://wwi.lib.byu.edu/

Visa mera
Kansan Arkisto tallentaa työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen perinnettä. Sivuilla tietoa arkiston kokoelmista, toiminnasta ja näyttelyistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansanarkisto.fi

Visa mera
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://nsarchive.gwu.edu/

Visa mera
Teatterin tiedotuskeskus TINFO on koonnut sivuilleen teattereiden ja teatteriryhmien yhteystietoja, ja linkkejä teatterien www-sivuille, joilta löytyvät mm. niiden ohjelmistot. Sivuille kerätyistä linkeistä löytyy tietoa teatterialan koulutuksesta, alan kirjastoista ja arkistoista, työntekijä- ja työnantajajärjestöistä sekä tilastoja. Sivuille on myös koottu linkkejä apurahoja myöntävien organisaatioiden sivuille, sekä ulkomaisia teatteriaiheisia linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tinfo.fi/

Visa mera
Kokoelmatietokanta Sinettiä voi käyttää kaupunginarkistossa säilytettävien asiakirjojen hakuun. Tietokannassa on viitetiedot Helsingin kaupungin virastojen ja laitosten, toimikuntien ja komiteoiden tuottamista, pääosin yli 20 vuotta vanhemmista asiakirjoista. Sinetissä on myös yksityisarkistojen viitetietoja. Joitain aineistoja löytyy digitoituina.
Webbplatsens språk: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/HELKA/?rd=0

Visa mera
Arkkitehtuurimuseon sivuilla on yhteystietojen lisäksi tietoa museon julkaisuista ja toiminnasta. Museossa toimii kirjakauppa, kirjasto sekä arkkitehtuuriarkisto ja näyttelyiden ohella siellä järjestetään mm. yleisöluentoja. Lisäksi sivuilla on arkkitehtiesittelyjä ja tietoa alan tapahtumista ja palkinnoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/

Visa mera
EU:n historiallisen arkiston tietokanta: tiedot alkuperäisdokumenteista, joita on tuotettu EU:n toimielimissä, poliitikkojen ja virkamiesten yksityistä arkistomateriaalia, kansalaisliikkeiden arkistomateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.eui.eu/en/academic-units/historical-archives-of-the-european-union

Visa mera
Suomessa toimivat yksityiset keskusarkistot kertovat arkistojen kokoelmista ja toiminnasta. Palvelussa voi tehdä hakuja arkistojen yhteisrekisteristä.
Webbplatsens språk: 
http://www.yksityisetkeskusarkistot.fi

Visa mera
Aleksandriaan perustetun uuden kirjaston esittely, muinaisten Aleksandrian kirjastojen historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.bibalex.org/en

Visa mera
Toimii eduskunnan keskusarkistona, joka vastaanottaa eduskunnan, eduskunnan kanslian, valtiontilintarkastajain kanslian sekä Eduskunnan kirjaston pysyvästi säilytettävät asiakirjat.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/eduskunta/Sivut/default.aspx

Visa mera
Portti on Kansallisarkiston verkkopalvelu, jonka avulla saa vinkkejä paperimuotoisten ja digitoitujen aineistojen käyttöön. Portin sisältöön voi tutustua teemoittain tai aineistohaun kautta.
Webbplatsens språk: 
https://portti.kansallisarkisto.fi/fi/home

Visa mera
Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämään verkkoarkistoon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet. Arkistossa on myös kronologia, johon on kirjattu Suomen ulkopolitiikan merkittävimmät tapahtumat vuodesta 1973 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eilen.fi/

Visa mera
EUscreen-verkkopalveluun on koottu videoita, äänitteitä, valokuvia ja artikkeleita eurooppalaisten radio- ja televisioyhtiöiden ja audiovisuaalisten arkistojen kokoelmista. Varhaisimmat aineistot ovat 1910-luvulta.
https://www.euscreen.eu/

Visa mera
Arkistolaitoksen Porttiin on koottu sukututkimuksessa tarvittavat keskeiset lähteet ja ohjeita miten sukututkimuksen teko aloitetaan.
Webbplatsens språk: 
https://portti.kansallisarkisto.fi/fi/aineisto-oppaat/sukututkimus

Visa mera
Elkan toiminnan tarkoituksena on taata suomalaiseen elinkeinoelämään liittyvän historiatiedon ja -perinteen säilyminen. Sivuilla on tietoa Elkan kokoelmista, tietokannoista ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
http://www.elka.fi

Visa mera

Sidor