Kansalliskirjaston digitoimat pienpainatteet sisältävät lehtisiä, mainoksia sekä mm. suomalaisten teollisuuslaitosten tuotehinnastoja vuosilta 1810-1944.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/search?formats=PRINTING

Visa mera
Ranskan vallankumousta tutkivalla sivustolla on esseitä, kuvia, tekstidokumentteja, lauluja, karttoja, aikajana ja sanasto.
Webbplatsens språk: 
https://revolution.chnm.org/

Visa mera
Suomen humanistiverkko sisältää dokumentteja, tietoa historian tutkimuksesta, opetuksesta ja seuroista sekä linkkejä arkistojen, kirjastojen ja museoiden sivuille historian, median, perinteen ja taiteen aloilta.
https://agricolaverkko.fi/

Visa mera
Sisältää primääridokumentteja Ranskan historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://eudocs.lib.byu.edu/index.php/History_of_France:_Primary_Documents

Visa mera
Itävallan ja Itävalta-Unkarin historiaan liittyviä dokumentteja. Aineisto on enimmäkseen saksaksi, mutta myös englanniksi käännettyjä dokumentteja on joukossa.
Webbplatsens språk: 
https://eudocs.lib.byu.edu/index.php/History_of_Austria:_Primary_Documents

Visa mera
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä eri maailmanhistorian kulttuureja käsitteleviin lähteisiin esihistoriasta esikristilliseen aikaan.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/ancient/asbook.asp

Visa mera
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä Afrikan historiaa ja myös nykypäivää käsitteleviin lähteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/africa/africasbook.asp

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Vapaa-ehtoisten koostama palvelu sisältää tekstidokumentteja, kuva-arkisto, sopimuksia, henkilöhakemisto ja elämäkertoja.
Webbplatsens språk: 
https://wwi.lib.byu.edu/

Visa mera
Sivustolle on kerätty digitaalisessa muodossa olevia dokumentteja historian, lakitieteen, taloustieteen, diplomatian ja hallinnon aloilta. Dokumentteihin on myös linkitetty tekstejä, jotka liittyvät kyseiseen dokumenttiin erityisesti silloin, kun kyseinen asia mainitaan itse dokumentissa. Dokumentteja on ajalta ennen ajanlaskumme alkua aina viime vuosiin saakka. Sivuilta löytyvät niin Hammurabin lakitekstit kuin Magna Charta, Bill of Rights ja Amerikan itsenäisyysjulistus. Dokumenttien kieli on englanti.
Webbplatsens språk: 
https://avalon.law.yale.edu/default.asp

Visa mera
Forhamin yliopiston keskiajan lähteiden kokoelmassa on otteita ja kokotekstejä keskiaikaisista dokumenteista.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/sbook.asp

Visa mera
Eduskunnan kirjasto on koonnut suomalaisten valtiopäivien avajaispuheet vuosilta 1907-2006 julkaisuksi. Julkaisusta löytyvät myös Venäjän keisarien pitämät säätyvaltiopäivien avajaispuheet vuosilta 1809 ja 1863.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/julkaisut/Documents/ekij_8+2006.pdf

Visa mera
Pohjoismaisen Afrikka-instituutin valikoimia tiedonlähteitä aiheittain lajiteltuina.
Webbplatsens språk: 
https://nai.uu.se/library/resources.html

Visa mera
Johan Vilhelm Snellmanin kootut teokset. Koottujen teosten yhteydessä on kuvausta J. V. Snellmanista ja hänen toimistaan eri aikoina, kronologia sekä kuvia.
Webbplatsens språk: 
http://snellman.kootutteokset.fi/

Visa mera
Papyri.info kokoaa tietoja eri puolilla maailmaa sijaitsevien museoiden ja tutkimuslaitosten papyrologisista kokoelmista (materiaalina voi olla papyrus, ostrakoni, nahka, pellava ym.). Esineistä on tietokannassa fyysinen kuvaus ja bibliografiset tiedot, usein myös kuvia. Monista teksteistä on myös englanninkielinen käännös. Kokoelmasta voi hakea monipuolisin hakuehdoin ja sitä voi selailla esim. aiheen tai materiaalin mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://papyri.info

Visa mera
Vanhan kirjasuomen korpus sisältää Mikael Agricolan teokset 1–3 uudistetun näköispainoksen mukaan (WSOY, Porvoo 1987). Abc-kiria, Rukouskirja ja reunahuomautukset, Evankeliumit ja Apostolien teot, Uuden testamentin kirjeet ja Ilmestyskirja, Uuden testamentin reunahuomautukset, Käsikirja, Messu ja Piina, Psalttari, Weisut ja Ennustoxet, Ne Prophetat ja Mutomat Lughut Mosen Ramatuista.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/korpus/vks/meta/agricola/agricola_coll_rdf.xml

Visa mera
Valikoima Suomen historian tapahtumia käsittelevistä verkossaa olevista asiakirjoista n. vuodesta 1200.
Webbplatsens språk: 
https://histdoc.net/historia/historia.html

Visa mera
Valikoidut linkit vievät Euroopan ja Euroopan maiden historiaa käsitteleviin lähteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://eudocs.lib.byu.edu

Visa mera
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä maailmanhistorian lähteisiin 1500-luvulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/mod/modsbook.asp

Visa mera
Euroopan antiikkia, keskiaikaa ja nykyaikaa käsitteleviä dokumentteja.
Webbplatsens språk: 
https://history.hanover.edu/project.php

Visa mera
Laaja linkkikokoelman pääosa on jaettu aikakausien mukaan: vanha aika, keskiaika, uusi aika.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/women/womensbook.asp

Visa mera
Elonet-tietokannassa on julkaistu 700 Finlandia-katsausta vuodesta 1943 vuoteen 1964. Ne muodostavat sarjan ajankuvia Suomesta jatkosodan ja jälleenrakentamisen kaudesta teollistuneeksi hyvinvointivaltioksi.
Webbplatsens språk: 
https://elonet.finna.fi/Search/Results?sort=relevance&bool0%5B%5D=AND&lookfor0%5B%5D=Finlandia-katsa...

Visa mera
JR 50 kuului kesäkuussa 1941 Keski-Pohjanmaan sotilasläänissä perustettuun 11 Divisioonaan. Seppo Hänninen on koonnut eri sotahistoriallisista lähteistä kuvauksen rykmentin liikkeistä ja taisteluista jatkosodan aikana.
Webbplatsens språk: 
https://www.arkistot.info/jr50/info.php

Visa mera
Täällä voi kuunnella radiosarjaa, jossa on haastateltu vuonna 1944 Kannaksen ratkaisutaistelussa mukana olleita miehiä. Heitä haastatteli Martti Pohjakallio vuonna 1966. Kirjailija Paavo Rintala kokosi haastattelujen pohjalta kirjan Sotilaiden äänet sekä samalla nimellä kulkevan radiosarjan.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-2258806

Visa mera
Europeana 1914-1918 kokoaa yhteen ensimmäisen maailmansodan kuvia, filmejä, asiakirjoja ja tarinoita. Myös käyttäjät voivat julkaista palvelussa omia aineistojaan.
Webbplatsens språk: 
https://europeana1914-1918.eu/en

Visa mera
Saksalaisia, neuvostoliittolaisia, englantilaisia ja USA:laisia asiakirjoja, sopimuksia, kirjeitä, lausuntoja ja muita dokumentteja Suomen asemasta ja tilanteesta toisen maailmansodan alussa.
Webbplatsens språk: 
https://histdoc.net/historia/suurvalta1939.html

Visa mera

Sidor