Kirjastokaistan videossa Kai Ekholm käsittelee sananvapautta, sensuuria ja kiellettyjä kirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/kai-ekholm-sensuuri-ja-sananvapaus/

Visa mera
Sisältää tuhansia oppineiden kirjoituksia kokotekstinä. Aiheita ovat mm. Uusi testamentti ja Vanha testamentti, teologia, uskontososiologia, käytännön teologia, uskontokasvatus, etiikka ja uskonnon historia.
Webbplatsens språk: 
https://www.religion-online.org

Visa mera
Haku hakee teosten sisällöistä ja tuo näkyviin teostiedot ja useimmiten pätkän tekstiä, johon annetut sanat sisältyvät. Osasta teoksista on vain tiedot, osaa teoksista voi esikatsella rajoitetusti, osa on PDF-muodossa kokonaisina. Aineisto on pääosin englanninkielistä.
Webbplatsens språk: 
https://books.google.com

Visa mera
Suomen Urheilumuseo on julkaissut sivuillaan vanhimman suomenkielisen liikuntaoppaan, Karl Gustaf Göösin Voimistelun harjoitus-oppi, Jääkiekkokirjakirjoja 1961-1977 sekä vanhojen urheilulehtien Sporten ja Uljas vuosikertoja.
Webbplatsens språk: 
https://tahto.com/kirjat-ja-lehdet/

Visa mera
Viikin tiedekirjaston Vanha metsäkirjallisuus -kokoelman kotisivulla on sekä hakuvaihtoehto tietokantaan että selausmahdollisuus. Selaus toimii otsikoiden, tekijöiden sekä julkaisuajan mukaan. Vanha metsäkirjallisuus on luettavissa sivuilla pdf-muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/127

Visa mera
Laaja valikoima kauno, tieto- ja ammattikirjallisuutta eri formaateille.
Webbplatsens språk: 
https://www.ebooks.com

Visa mera
Lina Rislachin päiväkirjat -sivustossa on julkaistu Lina Rislachin päiväkirjojen teksti vuosilta 1852-1853 kokonaisuudessaan. Lisäksi sivustossa kerrotaan nuorena kuolleen Lina Rislachin taustasta ja hänen elämästään.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/217

Visa mera
Sivustossa Kainuu Eino Leinon runoissa esitellään Einon Leinon kuvausta Kainuun maakunnasta ja sen eri alueista. Sivustossa on julkaistu runoja, jossa Leino kuvaa Kainuuta.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/218

Visa mera
Katsaus kirjan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Kahdeksantoista kirja-alan ammattilaista ja tutkijaa pohtii kirjan paikkaa muuttuvassa tietoympäristössä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/kirja-muuttuvassa-tietoymp_169x224_final.pdf

Visa mera
Teos toimii puheenvuorona meneillään olevaan oppimateriaalikeskusteluun. Ensimmäisessä pääluvussa kerrotaan, millainen on oppimisen, opettamisen ja oppimateriaalikustantamisen nykytila. Seuraavaksi perehdytään eri oppiaineiden materiaaleihin ja niihin kohdistuviin vaatimuksiin. Viimeisessä luvussa pohditaan oppimateriaalien tulevaisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/laatua_oppimateriaalit_2015_korjattu_web.pdf

Visa mera
Papurilla voi luoda esimerkiksi omia tarinoita, selkokielisiä tietokirjoja, toimintaohjeita tai valokuva-albumeita. Kuvien lisäksi kirjaan voi ladata ääntä ja lyhyitä videoita. Kirjan voi jakaa sähköpostilla, Facebookissa tai omilla verkkosivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://papuri.papunet.net/#/

Visa mera
Afrikkalaista lastenkirjallisuutta kokotekstimuodossa eri Afrikan kielillä. Palvelussa on erityisesti kuvakirjoja, Siinä voi myös luoda oman tarinansa.
Webbplatsens språk: 
https://www.africanstorybook.org/

Visa mera
Tieteellisiä julkaisuja erityisesti luonnontieteiden alata.
Webbplatsens språk: 
http://www.intechopen.com/

Visa mera