Sivusto sisältää tietoa Yhdysvaltojen presidenteistä, presidentinvaaleista, poliittisista puolueista ja Yhdysvaltain poliittisesta järjestelmästä ja valtiomuodosta.
Webbplatsens språk: 
https://millercenter.org/president

Visa mera
Helsingin Sanomien tuottama vaalikone. Koneessa voi etsiä omaa ehdokastaan vastaamalla kysymyksiin, jotka on esitetty myös ehdokkaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalikone.fi

Visa mera
Ylen vaalisivuilla seurataan kulloinkin ajankohtaisia vaaleja. Sivuilla on vaalikone, vaalien aikataulu, vaaliohjelmat radiossa, televisiossa ja Internetissä, uusimmat galluptulokset sekä keskustelupalsta.
Webbplatsens språk: 
https://www.yle.fi/vaalit

Visa mera
Vaalirahoitusvalvonnan tarkoituksena on lisätä rahoituksen avoimuutta ja tarjota tietoa ehdokkaiden sidonnaisuuksista. Sivuilta löytyy tietoa vaali- ja puoluerahoitukseen liittyvästä lainsäädännöstä sekä ohjeita ja lomakkeita ilmoituksen tekemiseen. Sivuilla julkaistaan ehdokkaiden jättämät ilmoitukset.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/

Visa mera
Sivuilta löytyy käytännön tietoa kuntavaalista, ehdokasasettelusta, vaalikelpoisuudesta, äänioikeudesta, rahoituksesta sekä usein kysyttyjä kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://vaalit.fi/kuntavaalit

Visa mera
Oikeusministeriön vaalisivuille on koottu tietoa vaaleista, kansanäänestyksistä, puolueista, vaalirahoituksesta sekä kansalaisten osallistumisesta yleensä. Sivuilla julkaistaan myös vaalien tulostiedot ja muuta vaaleihin liittyvää tilastotietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalit.fi

Visa mera
Sivusto sisältää kerran kuussa päivitettyinä presidentin- ja parlamenttivaalien tulokset maailmanlaajuisesti maittain, linkit puolueiden ja parlamenttien verkkosivuille sekä eri maiden parlamenttivaalien aikataulun.
Webbplatsens språk: 
https://en.wikipedia.org/wiki/User:Electionworld/Electionworld

Visa mera
Oikeusministeriön sivu, jolta löytyy perustietoa presidentinvaalista, ehdokasasettelusta ja äänioikeudesta. Sivulla on mainittu seuraavan presidentinvaalin ajankohta.
Webbplatsens språk: 
https://vaalit.fi/presidentinvaali

Visa mera
Tilastosta löytyvät äänestystiedot vuodesta 1983 eteenpäin. Siitä voi tutkia äänioikeutettujen, äänestäneiden ja hylättyjen äänten määrää sekä äänestysprosenttia mm. alueittain ja sukupuolen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vaa__evaa__evaa_as/010_evaa_2019_tau_110.px

Visa mera
Nuorteneduskunta.fi -sivustolta saa perustiedot eduskunnan toiminnasta, lainsäädäntöprosessista ja suomalaisesta demokratiasta. Sivut toimivat myös koulujen parlamenttikerhojen tukikohtana ja aineistopankkina.
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/

Visa mera
Vaalitutkimus.fi isältää tietoja Suomen vaaleista, erityisesti eduskuntavaaleista sekä kansalaisten poliittisesta osallistumisesta ja poliittisista asenteista. Sivusto kokoaa alan keskeisiä tietoresursseja ja toimii siten ikkunana Suomen vaaleihin ja vaalitutkimukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalitutkimus.fi/

Visa mera
Faktabaarin tavoitteena oli toimia faktapohjaisen julkisen keskustelun puolesta tarkistamalla faktojen oikeellisuutta. Palvelun taustalla on Avoin yhteiskunta ry, jonka tarkoituksena on edistää avoimuutta keskeisenä yhteiskunnallisena perusarvona.
Webbplatsens språk: 
https://faktabaari.fi/

Visa mera
Oppimateriaali tarjoaa tietoa kansalaisyhteiskunnasta ja vaikuttamisesta, vaaleista ja suomalaisista puolueista sekä mediasta ja sen vaikutusvallasta. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223751/state-jurdgmjqg4ra/front-page

Visa mera
Tilastokeskuksen oppaaseen on koottu Suomea koskevia historiallisia tilastoja. Oppaasta on apua digitoitujen tilastojulkaisujen ja julkaisemattomien aineistojen paikantamisessa. Mukana on väestöä, vaaleja ja teollisuutta koskevia tilastoja. Opasta täydennetään muiden aiheiden osalta.
Webbplatsens språk: 
https://guides.stat.fi/historiallisentilastotiedonopas

Visa mera
Tietopaketin avulla selviää, mistä eduskuntavaaleissa on kyse. Vaalilainsäädännön, vaalien keskeisten periaatteiden ja mm. vaalirahoitusta koskevien seikkojen lisäksi käydään läpi vaalien aikatauluun ja toimittamiseen, puolueisiin, ehdokkaisiin, äänestäjiin ja vaalien tulokseen liittyviä aiheita.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/eduskuntavaalit-tieto...

Visa mera
Tetopaketti EU-vaaleista sisältää tietoa vaaleista ja äänestämisestä. Sivuilla voi myös tutkia, miksi kannattaa äänestää, mihin ääni vaikuttaa ja mitä Euroopan parlamentti tekee.
https://elections.europa.eu/fi/

Visa mera
Vaalit.fi:n tietoa eduskuntavaaleista, äänikelpoisuudesta niissä, ehdokasasettelusta, vaalipiireistä ja ääntenlaskennasta.
Webbplatsens språk: 
https://vaalit.fi/eduskuntavaalit

Visa mera
Teos tarjoaa kokonaiskuvan vaalikoneiden nykyisestä asemasta suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä ja viestintäkentässä. Tutkimusaineisto koostuu valitsijakyselyistä, vaalikoneiden analyysista, vaalikoneita koskevista uutisista sekä ehdokkaiden, kampanjavastaavien ja vaalikoneiden tekijöiden haastatteluista. Julkaistu vuonna 2020.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-359-026-7

Visa mera
Täällä on tietoa vuonna 1906 toteutetusta suuresta eduskunta- ja vaaliuudistuksesta sekä vuonna 1907 toimitetuista eduskuntavaaleista. Vuoden 1906 eduskunta- ja vaaliuudistus ja seuraavana vuonna toimitetut ensimmäiset eduskuntavaalit merkitsivät suurta muutosta Suomen poliittisessa historiassa.
Webbplatsens språk: 
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV1907/eduskuntavaalit1907/index.html

Visa mera
Kuntarundi-podcastissa keskustellaan kuntien ajankohtaisista asioista ja vaaliteemoista. Oman kunnan löytää aakkosellisesta luettelosta.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50755261

Visa mera
Tietopaketissa kerrotaan vaaleista, jotka eivät ole noudattaneet vaalikausien normaalirytmiä. Tarkastelussa erottuvat yhteiskunnalliset mullistukset vuosina 1918 ja 1930, sota-ajan poikkeusolot sekä 1970-luvun alkuvuodet, jolloin presidentin valta oli Suomessa vahvimmillaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/tietopaketti...

Visa mera
Kotuksen teemakoosteessa tarkastellaan vaaleihin, äänestämiseen ja kampanjointiin liittyvää sanastoa ja kieltä monista eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/vaalimme

Visa mera
Aluevaalit -sivustossa esitellään hyvinvointialueen käsite, tehtävät sekä vaalikäytäntö.
Webbplatsens språk: 
https://vaalit.fi/aluevaalit

Visa mera
Vaalien tieto- ja tulospalvelussa on listattu vaalien tietoja: äänestyspaikat, äänioikeutetut, ehdokkaat, äänestysaktiivisuus, äänimäärät ja valitut.
Webbplatsens språk: 
https://tulospalvelu.vaalit.fi/

Visa mera
Ylen vaaliteltassa voi seurata aluevaalikeskustelua omalta hyvinvointialueeltaan.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/a/3-12198994

Visa mera

Sidor