Oikeusministeriön vaalisivuille on koottu tietoa vaaleista, kansanäänestyksistä, puolueista, vaalirahoituksesta sekä kansalaisten osallistumisesta yleensä. Sivuilla julkaistaan myös vaalien tulostiedot ja muuta vaaleihin liittyvää tilastotietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalit.fi

Visa mera
Tilastosta löytyvät äänestystiedot vuodesta 1983 eteenpäin. Siitä voi tutkia äänioikeutettujen, äänestäneiden ja hylättyjen äänten määrää sekä äänestysprosenttia mm. alueittain ja sukupuolen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vaa__evaa__evaa_as/010_evaa_2019_tau_110.px

Visa mera
Vaalitutkimus.fi isältää tietoja Suomen vaaleista, erityisesti eduskuntavaaleista sekä kansalaisten poliittisesta osallistumisesta ja poliittisista asenteista. Sivusto kokoaa alan keskeisiä tietoresursseja ja toimii siten ikkunana Suomen vaaleihin ja vaalitutkimukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaalitutkimus.fi/

Visa mera
Naiset saivat Suomessa 110 vuotta sitten täyden äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden. Tietopaketissa selvitetään, miten äänioikeusuudistus onnistuttiin toteuttamaan ja miten poliittisen kansalaisuuden myöntäminen näkyi naisten vaalikäyttäytymisessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/naisten-aani...

Visa mera
Tietopaketin avulla selviää, mistä eduskuntavaaleissa on kyse. Vaalilainsäädännön, vaalien keskeisten periaatteiden ja mm. vaalirahoitusta koskevien seikkojen lisäksi käydään läpi vaalien aikatauluun ja toimittamiseen, puolueisiin, ehdokkaisiin, äänestäjiin ja vaalien tulokseen liittyviä aiheita.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/eduskuntavaalit-tieto...

Visa mera
Vaalit.fi:n tietoa eduskuntavaaleista, äänikelpoisuudesta niissä, ehdokasasettelusta, vaalipiireistä ja ääntenlaskennasta.
Webbplatsens språk: 
https://vaalit.fi/eduskuntavaalit

Visa mera
Teos tarjoaa kokonaiskuvan vaalikoneiden nykyisestä asemasta suomalaisessa poliittisessa järjestelmässä ja viestintäkentässä. Tutkimusaineisto koostuu valitsijakyselyistä, vaalikoneiden analyysista, vaalikoneita koskevista uutisista sekä ehdokkaiden, kampanjavastaavien ja vaalikoneiden tekijöiden haastatteluista. Julkaistu vuonna 2020.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-359-026-7

Visa mera
Täällä on tietoa vuonna 1906 toteutetusta suuresta eduskunta- ja vaaliuudistuksesta sekä vuonna 1907 toimitetuista eduskuntavaaleista. Vuoden 1906 eduskunta- ja vaaliuudistus ja seuraavana vuonna toimitetut ensimmäiset eduskuntavaalit merkitsivät suurta muutosta Suomen poliittisessa historiassa.
Webbplatsens språk: 
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV1907/eduskuntavaalit1907/index.html

Visa mera
Tietopaketissa kerrotaan vaaleista, jotka eivät ole noudattaneet vaalikausien normaalirytmiä. Tarkastelussa erottuvat yhteiskunnalliset mullistukset vuosina 1918 ja 1930, sota-ajan poikkeusolot sekä 1970-luvun alkuvuodet, jolloin presidentin valta oli Suomessa vahvimmillaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/tietopaketti...

Visa mera
Oma kieli ry:n Kielivaalikoneessa pääset tutkimaan eduskuntavaaliehdokkaiden kantoja kielipoliittisiin kysymyksiin ja vertailemaan niitä omiisi.
Webbplatsens språk: 
https://kielivaalikone.fi/fi/

Visa mera
Tietoarkiston Pohtiva-palvelussa voi lukea eduskuntavaaleihin valmistautuvien puolueiden tavoitteista ja aatteellisista lähtökohdista.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/pohtiva/vaalit/6

Visa mera