Venäläisen sotaväen jäljiltä Suomeen jääneitä arkistoaineistoja, kuten sotilasasiakirjoja, piirustuksia ja karttoja. Osa aineistosta löytyy Kansallisarkiston Vakka -tietokannasta digitoidussa muodossa, osasta löytyy vain kuvailutiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=%22Ven%C3%A4l%C3%A4isten+sotilasasiakirjojen+sekalaiset+...

Visa mera
SVK:n tavoitteena on edistää venäjänkielisten maahanmuuttajien hyvinvointia ja kotouttamista. Järjestö tarjoaa tietoa koulutukseen, työelämään ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Sivuilla on Kelan, TE-toimiston ja Maahanmuuttoviraston lomakkeita venäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://venajankieliset.fi/fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
Webbplatsens språk: 
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Visa mera
Ylen radio-ohjelmasarjassa keskustellaan mm. Venäjän nykyoloista, liike-elämästä, ruokakulttuurista, undergroundista, sankareista ja myyteistä. Toimittajana Jari Aula.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50176646

Visa mera
Miten Neuvostoliittoa on muisteltu eri aikoina ja millaisena se on näyttäytynyt erilaisissa kulttuurin tuotteissa, kirjallisuudessa, museonäyttelyissä, taiteessa ja mediassa? Kirja käsittelee Neuvostoliittoon ja neuvostoyhteiskuntaan liittyviä muistoja, käsityksiä ja mielikuvia. Teoksen kirjoittajat ovat historian, kirjallisuuden, venäjän kielen ja kulttuurin sekä taiteen tutkijoita.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1480/

Visa mera