10 träffar. Visar 1 - 10 träffar.
Mustasaaressa sijaitsevan Stundarsin kotiseutumuseon sivuilta löytyvät museon yhteystiedot, kartta, josta näkyy museon sijainti, museon kuvaus ja informaatiota sen yhteydessä toimivista kulttuurikeskuksesta ja ravintolasta.
Visa mera
Vaasassa toimivan tutkimusinstituutin sivulla on luettelo kirjallisista julkaisuista ja äänitteistä.
Visa mera
Sivustolla on informaatiota ruotsinkielisistä oppilaitoksista ja opiskelumahdollisuuksista Suomessa. Myös oppilaitoksiin hakemisesta ja opintotuesta kerrotaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomalaisuuden liiton kotisivulla kerrotaan yhdistyksekstä, sen toiminnasta, annetaan lippu -ja nimivalistusta sekä otetaan kantaa kielipolitiikkaan ja heimotyöhön.
Visa mera
Suomenruotsalainen antropologi Hilma Granqvist vietti vuodet 1925-1931 Palestiinassa ja tutki palestiinalaisnaisten elämää Artasin kylässä. Sivustolla voi tutustua Granqvistin tutkimuksiin, päiväkirjoihin ja elämänvaiheisiin.
Visa mera
Täällä voi tutustua suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteisiin: satuihin, tarinoihin, sananparsiin, arvoituksiin, kansanmusiikkiin jne. Sivustolla on kuunneltavissa ja ladattavissa yli 3000 sävelmää. Lisäksi löytyy tietoa soittajista, pelimanniperinteestä ja kansanmusiikin tallentajista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Teoksessa on selvitetty, mitä suomenkielinen enemmistö ajattelee ruotsinkielisyydestä Suomessa. Kirja perustuu kyselytutkimukseen, jossa kartoitettiin muun muassa suhtautumista ruotsinkielisiin julkisiin palveluihin, kaksikielisyyteen, kielipolitiikkaan ja siihen, tarvitaanko Pohjoismaissa ruotsin kielen taitoa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Artikkelikokoelmassa tarkastellaan muuttoliikkeiden historiaa ja vähemmistöjen liikkuvuuteen liittyviä kokemuksia 1800-luvun lopulta nykypäivään.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Anna Bergman ja Carola Ekrem käsittelevät kirjassaan suomenruotsalaista juhlaperinnettä 1800-luvulta lähtien. Joulun, pääsiäisen, vapun ja juhannuksen lisäksi tutustutaan mm. Runebergin päivän ja ruotsalaisuuden päivän perinteisiin sekä perhejuhlien viettoon.
Webbplatsens språk:
Visa mera