27 träffar. Visar 1 - 27 träffar.
Valokuvataiteen museo julkaisussa käsitellään valokuva-arkiston hallinnan kysymyksiä. Kirja on tarkoitettu museotyön avuksi, mutta sopii myös muille valokuvien parissa työskenteleville.
Webbplatsens språk:
Visa mera
British Library on julkaissut yli miljoona kuvaa Flickr-verkkopalvelussa. Kuvat on digitoitu 1600-1800 -luvuilla julkaistuista kirjoista ja ne ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valokuvataiteen museo on julkaissut Flickr-palvelussa valokuvia, joita kaikki voivat vapaasti käyttää. Kuvat on lisensioitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Valokuvaajan nimi on mainittava aina kuvan yhteydessä, mutta muita rajoituksia kuvien käytölle ei ole.
Visa mera
Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin voi tutustua Finna-palvelun kautta. Selailtavana on jatkuvasti karttuva valikoima esineitä, valokuvia, taideteoksia sekä rakennusten tietoja. Palvelusta löytyy esimerkiksi Signe Branderin valokuvia sadan vuoden takaisesta Helsingistä. Helsingin kaupunginmuseon kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti, mutta kuvaaja ja lähde on ilmoitettava.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Gallen-Kallelan museo on julkaissut valokuvia Akseli Gallen-Kallelan kokoelmasta. Kuvat on julkaistu lisenssillä, joka sallii niiden vapaan käytön ja muokkaamisen. Kuvien lähteenä on mainittava Gallen-Kallelan museo.
Visa mera
Kansallisgalleria on julkaissut Flickrissä taiteilija Hugo Simbergin ottamia valokuvia vuosilta 1891–1917. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta lähde on mainittava.
Visa mera
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Visa mera
Täällä voi tutustua Pornaisten ensimmäisen yleisen kirjaston, Porneesin lainakirjaston kokoelmasta digitoituun kirjavalikoimaan sekä 1920 – 1950-luvuilla otettuihin valokuviin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Visa mera
Finnassa voi tutustua Urheilumuseon varastoissa oleviin esineisiin. Sieltä löytyvät esimerkiksi Jari Litmasen pelipaidat tai Helsingin olympialaisten soihtu.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Cornellin yliopiston digitaalisista julkaisuista löytyy karttoja, esineitä, digitoituja kirjoja, kasviteoksia kauniine kuvineen sekä kuvia erityisesti japanilaisesta kulttuurista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua tieliikenteen alan erikoismuseon kokoelmiin. Sieltä löytyy niin kuvia, esineitä kuin arkistomateriaalejakin. Nähtävillä on mm. pienoismalleja ja keräilykortteja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Postin ja viestinnän historiaan voi tutustua Finnassa, josta löytyy Postimuseon kokoelmissa olevia esineitä, karttoja ja valokuvia. Mukana on mm. postinkäsittelyn työvälineitä, postinkantajien varusteita, opastekilpiä, ajoneuvojen valokuvia ja postinkuljetuslinjoja kuvaavia karttoja.
Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Palvelussa voi selata suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja arkistoaineistoa. Mukana ovat Suomen Metsämuseo Lusto, Lapin metsämuseo, Pielisen museo, Nurmeksen museo, Verlan tehdasmuseo, Ilomantsin museosäätiö sekä Suomen Metsästysmuseo.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikkaa, installaatioita ja mediataidetta Tampereen taidemuseon kokoelmista. Nähtävillä on suomalaisten taiteilijoiden teoksia 1800-luvulta nykypäivään. Mukana on yli 200 työtä Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valituilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valokuvia, esineitä, karttoja ja pienpainatteita Suomen Rautatiemuseon kokoelmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valokuvia ja museoesineitä Loviisan kaupungin museon kokoelmista. Alueen paikallishistoriaan voi perehtyä myös Sadan kylän seutu -verkkonäyttelyssä.
Visa mera
Tietoa ja digtioituja aineistoja Yhdysvaltojen kansallisarkistossa säilytettävistä historiallisista asiakirjoista ja dokumenteista. Myös oppimateriaaleja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuopion ja Pohjois-Savon historiaa esitteleviä valokuvia ja esineitä Kuopion kulttuurihistoriallisesta museosta. Mukana on myös Victor Barsokevitschin kokoelman kuva-aineistoja vuosilta 1893-1926.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin kaupunginmuseon värivalokuvat kertovat ohikiitävistä hetkistä vilkkailla kaduilla, vanhojen puutalojen pihapiireissä ja uutuuttaan hohtavien lähiöiden maisemissa. Vapun ilmapallot, Kauppatorin hedelmät ja mainosten öiset neonvalot hehkuvat väreissä nostalgisissa Helsinki-kuvissa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Alvar Aalto -museo on julkaissut Finnassa arkkitehtuuripiirustuksia ja valokuvia kokoelmistaan. Mukana ovat mm. Alvar Aallon ateljee, Finlandia-talo, Helsingin Kulttuuritalo, Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampus ja Paimion parantola.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua noin 1400 taideteokseen HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista. Valmiit poiminnat esittelevät muun muassa Tennispalatsin näyttelyitä, Leonard ja Katarina Bäcksbackan lahjoituskokoelmaa sekä julkisen tilan taidetta ulkona katukuvassa, kaupungin kouluissa, kirjastoissa ja päiväkodeissa.
Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua The New York Public Libraryn digitaalisiin kokoelmiin. Tarjolla on kirjoja, videoita, karttoja, käsikirjoituksia, kuvituksia, valokuvia jne.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi selata ja hakea Viron kansallisarkiston valokuva-, filmi- ja äänitekokoelmissa olevia tallenteita.
Visa mera