Hollantilaisten sanomalehtiä, aikakauslehtiä sekä kirjoja menneiltä ajoilta.
Webbplatsens språk: 
https://www.delpher.nl/

Visa mera
Kokoelma sisältää amerikansuomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä vuodesta 1876 alkaen. Aineisto on avoimesti luettavissa vuoteen 1923, myöhempiä kausijulkaisuja voi tutkia vapaakappalekirjastojen työasemilla.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=981

Visa mera
Timarit.is sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä Islannista, Färsaarilta ja Grönlannista.
https://timarit.is/

Visa mera
Ruotsin kansalliskirjaston tuottamasta palvelusta löytyy digitoituna vanhoja sanomalehtiä vuodesta 1645 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://tidningar.kb.se/

Visa mera
British Newspaper Archivesta voi tutkia brittilehdistössä julkaistua materiaalia 1700-luvulta lähtien. Lukuoikeus on kirjautuneilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.britishnewspaperarchive.co.uk/

Visa mera
Viron kansalliskirjaston julkaisemassa e-palvelussa pääse tutkimaan historiallisia vironkielisiä sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Palvelu sisältää myös tuoretta materiaalia, mutta suurin osa siitä on käytettävissä vain paikan päällä kirjastossa.
Webbplatsens språk: 
https://dea.digar.ee/cgi-bin/dea

Visa mera
Kansalliskirjasto on digitoinut Suomessa vuosina 1771-1939 ilmestyneet sanomalehdet. Lehdet ovat selattavissa nimen, ajan ja julkaisupaikan mukaan. Palvelussa toimii myös tekstihaku.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/search?formats=NEWSPAPER

Visa mera
Bayerische Staatsbibliothek'in digiPressissä voi lukea historiallisia sanomalehtiä pääasiassa Saksan, Itävallan ja Sveitsin alueilta. Saksankielisten lehtien lisäksi löytyy ranskankielisiä ja italiankielisiä lehtiä.
Webbplatsens språk: 
https://digipress.digitale-sammlungen.de/

Visa mera
CEEOL sisältää Keski- ja Itä-Eurooppaa koskevia tai siellä julkaistuja e-kirjoja ja e-lehtiä humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Palvelussa on sekä maksullisia aineistoja että kaikille avoimia open acces -julkaisuja. Aineiston käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ceeol.com/

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Täällä voi tutustua The New York Public Libraryn digitaalisiin kokoelmiin. Tarjolla on kirjoja, videoita, karttoja, käsikirjoituksia, kuvituksia, valokuvia jne.
Webbplatsens språk: 
https://digitalcollections.nypl.org/

Visa mera
Tanskan kuninkaallinen kirjasto on poiminut kokoelmistaan kiinnostavia näytteitä sivulleen. Pääsy löytyy myös kartta-, valokuva- ja printti- sekä sanomalehtikokoelmaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.kb.dk/en/inspiration

Visa mera