17 träffar. Visar 1 - 17 träffar.
MuseoSuomessa voi etsiä Suomen museoiden kokoelmien esineistöä sekä kuvauksia kokoemista ja esineistä. Haun voi tehdä useammasta eri näkökulmasta näkymähaun, käsitehaun tai semanttisen samoilun avulla.
Visa mera
Sivut esittelevät Lahden historiallisen museon, Hiihtomuseon, Radio- ja tv-museon, Lahden taidemuseon sekä taidemuseon yhteydessä olevan julistemuseon kokoelmia ja näyttelyitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Museoviraston julkaisemasta paikallismuseo-materiaalista löytyy tietoa paikallismuseotoiminnasta, opas paikallismuseon hoitamiseen sekä paikallismuseon työkirja. Apuvälineitä on erityisesti sellaisten museoiden ja kokoelmien tarpeisiin, joilla ei ole päätoimista museoammatillista henkilökuntaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Iso-Britannian museoiden ja gallerioiden kokoelmissa olevia taidemaalauksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Forssan, Valkeakosken ja Varkauden museoilla on kokoelmissaan merkittävä määrä Suomen teollistumisen historiaa. Piipun juurella -kokoelmatietokannan avulla aineistoihin voi tutustua verkossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Visa mera
Finnassa voi tutustua Urheilumuseon varastoissa oleviin esineisiin. Sieltä löytyvät esimerkiksi Jari Litmasen pelipaidat tai Helsingin olympialaisten soihtu.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Finnassa voi tutustua tieliikenteen alan erikoismuseon kokoelmiin. Sieltä löytyy niin kuvia, esineitä kuin arkistomateriaalejakin. Nähtävillä on mm. pienoismalleja ja keräilykortteja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Postin ja viestinnän historiaan voi tutustua Finnassa, josta löytyy Postimuseon kokoelmissa olevia esineitä, karttoja ja valokuvia. Mukana on mm. postinkäsittelyn työvälineitä, postinkantajien varusteita, opastekilpiä, ajoneuvojen valokuvia ja postinkuljetuslinjoja kuvaavia karttoja.
Visa mera
Verkkonäyttely esittelee erilaisia näkymiä maisemaan. Esillä on Jyväskylän taidemuseon, Keski-Suomen museon ja Suomen käsityön museon luonto- ja maisema-aiheisia taideteoksia, luonnoksia ja piirroksia. Näyttelyn teemoja ovat luontomaisema, veden äärellä, käsitteellinen maisema ja rakennettu kulttuuriympäristö.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kokkolassa sijaitsevan K. H. Renlundin museon taidekokoelmiin voi tutustua Finnassa. Esillä on muun muassa Suomen kultakauden taidetta, Veikko Vionojan pohjalaismaisemia sekä Teuvo-Pentti Pakkalan grafiikkaa ja maalauksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi uppoutua historiaan British Museumin kokoelmiin kuuluvien esineiden avulla. Eri kulttuureista peräisin olevat kohteet on sijoitettu aikajanalle maanosittain ja teemoittain. Tekstien ja kuvien lisäksi tarjolla on äänitiedostot, joilla museon intendentit kertovat esineistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valokuvia, esineitä, karttoja ja pienpainatteita Suomen Rautatiemuseon kokoelmista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
TAKO-verkosto koordinoi museoiden valtakunnallista tallennustyönjakoa ja edistää monipuolista kokoelmatyötä. Sivuilla on tietoa verkoston toiminnasta sekä tallennus- ja kokoelmatyössä hyödynnettäviä materiaaleja.
Visa mera