15 träffar. Visar 1 - 15 träffar.
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Visa mera
Finna on Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu, joka tarjoaa pääsyn eri muistiorganisaatioiden aineistoihin ja palveluihin.
Visa mera
Wikiaineisto on arkisto teksteille, jotka eivät ole tekijänoikeuksien suojaamia tai jotka on julkaistu CC BY-SA 3.0-lisenssin tai sen ehtojen kanssa yhteensopivan toisen lisenssin mukaisesti. Täältä löytyy kaunokirjallisuutta, asiatekstejä, bibliografioita jne.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Visa mera
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Visa mera
Anna Kajander on selvittänyt tutkimuksessaan mm. sitä, millaisia käytännön kokemuksia ja odotuksia lukemiseen kuuluu ja mikä merkitys kirjojen muodolla on lukijalle, kun tarjolla on sekä painettuja kirjoja että e-kirjoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valikoima Helsingin yliopiston tutkijoiden julkaisuja kaikille avoimina e-kirjoina.
Visa mera
Oikopolku tutkittuun tietoon tarjoaa valmiita teemakokonaisuuksia avoimen tutkimustiedon äärelle sekä vinkkejä tiedon etsimiseen. Aineistot ovat peräisin korkeakouluista, tutkimuslaitoksista ja niiden kirjastoista sekä viranomaisilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Internet Archive sisältää ilmaisia kirjoja, elokuvia, ohjelmistoja, musiikkia, verkkosivustoja jne.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Edition.fi on avointen kirjojen julkaisuun tarkoitettu palvelu, jossa voi lukea tieteellisten seurojen monografioita ja artikkelikokoelmia. Tässä vaiheessa mukana ovat mm. Suomen Tiedeseura, Suomalainen Lakimiesyhdistys ja Suomalais-Ugrilainen Seura.
Visa mera
Kokoelma kaikille avoimia tietokirjoja eri aiheista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kaikille avoimia oppikirjoja eri tieteenaloilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi lukea Minna Canthin kirjoittamia näytelmiä, novelleja ja romaaneja.
Visa mera
Täällä voi tutustua The New York Public Libraryn digitaalisiin kokoelmiin. Tarjolla on kirjoja, videoita, karttoja, käsikirjoituksia, kuvituksia, valokuvia jne.
Webbplatsens språk:
Visa mera