Suomen journalistiliiton sivustossa esitellään liiton toiminta, jäsenpalvelut, työttömyyskassan toiminta, ajankohtaiset tapahtumat, edunvalvonta sekä journalistin eettiset pelinsäännöt. Sivustoon on myös koottu verkkolehtiä aiheittain.
Webbplatsens språk: 
https://journalistiliitto.fi/fi/

Visa mera
Ylen sivuilla on uutisia ja urheilua, ohjelmatiedot, ohjelmien sivuja sekä lasten ohjelmat ja pelit. Areenassa voi katsella Ylen ohjelmia ja Elävässä arkistossa vanhempaa materiaalia. Teksi-tv löytyy myös.
Webbplatsens språk: 
https://www.yle.fi

Visa mera
Englanninkielinen verkkojulkaisu käsittelee journalismia ja medioitten roolia arabivaltioissa ja islamilaisissa maissa. Artikkelit on ryhmitelty teemoittain ja maan/alueen mukaan. Julkaisijayhteisöt ovat Kairon amerikkalainen yliopisto sekä Oxfordin yliopisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.arabmediasociety.com/

Visa mera
Vuonna 1983 perustettuun Suomen radioiden liittoon (aik. Paikallisradioiden liittoon) kuuluu suurin osa suomalaisista kaupallisista radioista. Sivuilta löytyy tietoja jäsenradioista ja yksityisen radiotoiminnan historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://radiomedia.fi/

Visa mera
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää perusteellista ja kriittistä toimitustyötä jakamalla jäsentensä keskuudessa tietoa tutkimusmenetelmistä, julkisuusperiaatteesta, lähteistä ja lähdekritiikistä. Sivuilta löytyy artikkeleja, uutisia ja tietoa palkituista jutuista ja ohjelmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.tutkiva.fi/

Visa mera
Mediakasvatusseura tarjoaa aineistoa ammattilaisille mediakasvatukseen. Mediakasvattajan työkalupakista löytyy kuvaus mediakasvatuksesta, sen keinoista ja apuvälineistä. Kokonaisuudesta löytyy tietopaketti myös vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediakasvatus.fi

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty pienten lasten mediankäyttöä haastattelemalla lapsia, havainnoimalla heidän mediaympäristöään sekä lasten vanhemmille suunnatulla kyselyllä. Tutkimus osoittaa, että mediakulttuuri on osa lasten arkea varhaisesta iästä lähtien.
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/julkaisuja/lastenmediabarometri2013-1.pdf

Visa mera
Media vallan verkoissa -julkaisussa käsitellään mediainstituutioiden ja muiden valtainstituutioiden suhdetta ja niissä tapahtumassa olevia muutoksia.
Webbplatsens språk: 
https://research.tuni.fi/uploads/2020/01/8a3c55f9-978-951-44-8070-6.pdf

Visa mera
Ulkoministeriö julkaisee verkkosivuillaan Suomen ulkomaanedustustojen raportteja ulkomaisten tiedotusvälineiden Suomea koskevasta uutisoinnista. Raporttien pohjalta tuotetaan kerran vuodessa julkaisu Suomi ulkomaisissa tiedotusvälineissä"."
Webbplatsens språk: 
https://um.fi/suomi-ulkomaisissa-tiedotusvalineissa

Visa mera
SVT Play -verkkopalvelun kautta voi katsoa Ruotsin television ohjelmia. Tekijänoikeussyistä aivan kaikki ohjelmat eivät ole nähtävissä Ruotsin ulkopuolella.
Webbplatsens språk: 
https://www.svtplay.se/

Visa mera
Strategisen viestinnän salat kertoo suomalaisesta viestinnästä ja sen johtamisesta. Kirjan artikkeleissa avataan viestinnällisiä valintoja, joita valtioneuvostossa, ulkoasiainhallinnossa, poliisihallinnossa ja puolustushallinnossa on viime vuosina tehty.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-25-2591-1

Visa mera
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Webbplatsens språk: 
https://mediaguide.fi/

Visa mera
Yläkoulululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali herättelee keskustelua journalismin merkityksestä ja sen etiikasta. Videoilla kysytään muun muassa voiko urheilutoimittaja olla fani ja pitäisikö median lopettaa terrori-iskuista uutisoiminen. Millainen toimittaja olisit? -testin avulla selviää, kuinka hyvin hallitset Journalistin ohjeet.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/missa-kulkevat-median-rajat-video-oppimateriaali-media...

Visa mera
Vuonna 1995 käyty Sibelius-viulukilpailu herätti laajaa huomiota suomalaisessa mediassa. Taru Leppänen tarkastelee tutkimuksessaan mediassa käytyä keskustelua. Hän analysoi musiikintutkimuksen tietämisen tapoja pohtimalla musiikin ja viulistin identiteettien rakentumista mm. autonomian, sukupuolen ja kansallisuuden käsitteiden avulla. Tutkimus on julkaistu alun perin vuonna 2000.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/_tiedostot/julkaisut/viulisti-musiikki-ja-identiteetti.pdf

Visa mera