Tietoa kotimaisista vihanneksista ja niiden tuottajista. Sivustossa on erikseen kokonaisuus ammattilaisille viljelystä, kaupasta ja ohjeita suurkeittiöille sekä kouluttajille. Yleinen osa sisältää kasvitietoa, keittokirjan, jossa toimii reseptihaku, kuvagallerian kasviksista ja kasvisruuista sekä tietoa ravitsemuksesta ja kasvien ravintoarvoista.
Webbplatsens språk: 
https://kasvikset.fi/

Visa mera
Marttojen kokoamaa tietoa ravitsemuksesta, ravinnosta ja ruoasta. Opastusta on arjen ruokailuun, kestävään ruokakulttuuriin, edullisen ruokailuun, säilöntään. Sivustossa on ruokalistavinkkejä ja tietysti reseptejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/

Visa mera
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Webbplatsens språk: 
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet

Visa mera
Fineli sisältää elintarvikkeiden koostumustietoja. Sen avulla voi vertailla elintarvikkeiden koostumusta sekä seurata omaa ravinnonsaantiaan ruokapäiväkirjan avulla.
Webbplatsens språk: 
https://fineli.fi

Visa mera
Suomalaiset ravitsemussuositukset on tarkoitettu koko väestön käyttöön. Lisäksi sivulta löytyy ravitsemussuosituksia erityisryhmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemus--ja-ruokasuositu...

Visa mera
Ruokailusuositus antaa yleiset suuntaviivat terveyttä edistävän ruoan tarjoamisesta ja ruokakasvatuksesta varhaiskasvatuksessa. Suositus on tarkoitettu kunnille ja varhaiskasvatuksen järjestäjille, varhaiskasvatuksen yksiköille, lasten ruokapalvelujen toteuttajille, kodeille ja alan opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-992-7

Visa mera
Leipätiedotuksen sokeri-, kuitu- ja leipätestien avulla voi tarkastaa, onko ruokavaliossa tarpeeksi sokeria ja kuitua.
Webbplatsens språk: 
https://www.leipatiedotus.fi/materiaalit/testit.html

Visa mera
Terve koululainen -sivuston ravinto-osuus kertoo ytimekkäästi hyvän ravinnon merkityksestä, ateriarytmin tärkeydestä, lautasmallista, aamupalan, välipalan, kasvisten ja juomisen tärkeydestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tervekoululainen.fi/alakoulu/ravinto/

Visa mera
Finelin Ruokapäiväkirjassa voi kirjata päivän ateriat, laskea kalorit, tutkia oman ravintonsa monipuolisuutta ja verrata enegiansaantiaan omaan vertaisryhmäänsä.
Webbplatsens språk: 
https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja

Visa mera
Tietoa vitamiineista, niiden tehtävistä ja saantisuosituksista sekä siitä, mistä vitamiineja saa.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/ravitsemus/ravitsemuksen-abc/tietoa-ravintoaineista/vitamiinit/

Visa mera
Sydänliitto kertoo ruokavalintojen vaikutuksesta sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin sekä sydänsairauksista kuntoutumiseen. Käytettävissä ovat Sydän ja ruoka – suositukset sekä Ruokavaliomuutokset veren rasva-arvojen hoidossa -kaavio (Dyslipidemiat. Käypä hoito -suositus. Duodecim, 2021, viitattu 16.9.2021).
Webbplatsens språk: 
https://sydan.fi/ammattilaispalvelu/sydantietoa/ravitsemus/

Visa mera
Ruokatutka sisältää tietoa, pelejä ja tehtäviä ruoasta, hyvästä ravinnosta, kouluruokailusta, ruoan tiestä meidän lautasellemme. Materiaalia on myös videoina ja podcasteina.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatutka.fi/

Visa mera