Ylen kampanja Miljoona roskapussia tähtää luonnon siivoamiseen yhteisvoimin. Kampanjan sivuilta löytyy kartta, jossa näkyy missä roskia on kerätty eniten.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia

Näytä enemmän
Roska päivässä -liike on muutamassa päivässä internetin kautta sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti levinnyt kansalaisliike. Jäsenmaksuja ja liittymislomakkeita ei tarvita, riittää kun kerää roskan päivässä. Sivuilta on mahdollisuus osallistua ekä suomen-, että englanninkielisiin keskusteluryhmiin.
Sivuston kieli: 
https://www.roskapaivassa.net/

Näytä enemmän
Kierrätys.infosta voi etsiä erityyppisille jätteille sopivan kierrätyspisteen. Haun voi tehdä alueen tai tarkan osoitteen perusteella. Sivuilta löytyy myös lajitteluohjeita ja tietoa jätteiden käsittelystä ja hyödyntämisestä.
Sivuston kieli: 
https://www.kierratys.info/

Näytä enemmän
Jäteopas on sovellus, jonka voi ladata mobiililaitteeseen tai käyttää selaimessa HSY:n sivulla. Kirjoittamalla roskan nimen, saa selville, mihin jätteeseen se kuuluu.
Sivuston kieli: 
https://www.hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/jateopas/

Näytä enemmän
Biojäteinfossa opastetaan biojätteen lajittelussa, annetaan vinkkejä sen lajittelussa kotona sekä tietoa alueellisista biojätteen keräyspalveluista. Palvelu sisältää myös artikkeleita ja tilastoja aiheesta.
Sivuston kieli: 
https://www.biojate.info/

Näytä enemmän
Muovitiekarttaan on koottu toimia, joilla voidaan vähentää muoveista aiheutuvia haittoja, välttää turhaa kulutusta, tehostaa muovien kierrätystä ja löytää korvaavia ratkaisuja.
Sivuston kieli: 
https://muovitiekartta.fi/

Näytä enemmän
Ympäristöhallinnon katsaukset vesien, maaperän ja ilman tilasta Suomessa sekä ilmastonmuutoksen, happamoitumisen, otsonikadon, rehevöitymisen, kemikaalien ja jätteiden vaikutusta ympäristön tilaan.
Sivuston kieli: 
https://www.ymparisto.fi/fi/ympariston-tila

Näytä enemmän
Kierrätyksen sankarit on alakoululaisille tarkoitettu pelillinen oppimateriaali, joka sisältää jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja materiaalien jatkojalostukseen liittyviä tehtäviä. Materiaalissa on viisi kategoriaa: koti, keräyspiste, kauppa, kaupunki ja luonto.
Sivuston kieli: 
https://kierratyksensankarit.fi/

Näytä enemmän
WWF:n ympäristökasvatuskokonaisuus on suunnattu lapsille ja nuorille. Sen tarkoituksena opettaa havainnoimaan ympäristöä ja huomioimaan luonnon toiminnassaan. Kokonaisuudessa on myös oppimateriaaleja kouluille sähköisessäkin muodossa.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/opettajille/

Näytä enemmän
Päiväkoteihin suunnattu opas luontoon tutustumiseen ja ympäristökasvatukseen. Oppaassa on leikkejä, tehtäviä sekä muuta materiaalia, esimerkiksi arvoituksia, runoja ja askartelua luonnossa liikkujalle ja luontoon tutustujalle. Harjoitukset on jaettu toiminallisisiin, liikunnallisiiin, aistiharjoituksiin, askarteluun ja metsässä toteutettaviin. Leikeistä saavat ideoita myös muut kuin päiväkotiryhmät.
Sivuston kieli: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/141132/Opas.pdf.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Näytä enemmän
Ymäristöhallinnon kokonaisuus vesiensuojelusta esittelee suojelun suunnittelua ja yhteistyötä sekä ihmisen toiminnan vaikutuksia vesistöjen tilaan.
Sivuston kieli: 
https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesiensuojelu

Näytä enemmän
Vesilläliikkujille tarkoitetut jätepisteet, kuivakäymälät ja imutyhjennysasemat ym. kartalla ja listana. Roope-palvelut ovat Pidä Saaristo Siistinä ry:n tarjoamia ja ylläpitämiä palveluita merialueilla ja Järvi-Suomessa.
Sivuston kieli: 
https://www.roopekartta.fi/map

Näytä enemmän
Valtakunnallisen ympäristöjärjestön sivusto. Roope-palveluiden tarkat sijaintipaikat, veneen jätevesisäiliön ja pilssin imutyhjennyspaikat.
Sivuston kieli: 
https://www.pidasaaristosiistina.fi/

Näytä enemmän
Itämereen aiheutuu kuormitusta ravinnon tuotannosta, asumisen jätevesistä, energian kulutuksesta, liikkumisesta ja muusta kulutuksesta. Itämeri-laskurilla kuluttaja voi selvittää kulutustottumustensa vaikutuksia Itämereen.
Sivuston kieli: 
https://www.syke.fi/fi-FI/Tutkimus__kehittaminen/Meri/Itamerilaskuri

Näytä enemmän
WWF seuraa merten muoviroskan määrä ja yrittää ehkäistä sen kertymistä. Täällä voi vertailla muovien elinkaaria: tupakan tumppi - yleisin muoviroska - säilyy 5 vuotta, muovihammasharja 500 vuotta. Ohjeita, miten itse voi vähentää muoviroskan määrää ja tietoa siitä, mitä WWF tekee.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/uhat/merten-muoviroska/

Näytä enemmän
Ocean cleanup -projektissa tähtäin on siivota jätelauttoja saastuineista meristä. Yli viisi triljoonaa muovikappaletta saastuttaa meriä ja virtaukset ovat keränneet viisi suurta jätelauttaa valtameriin. Ocean cleanup esittelee teknologiaa ja suunnitelmaa jätteiden keräämiseksi.
Sivuston kieli: 
https://www.theoceancleanup.com/

Näytä enemmän
Tekstiilin kierrätystä edistävä verkosto kehittää poistotekstiilin keräystä, lajittelua, jatkojalostusta ja kiertotalouteen perustuvia liiketoimintamalleja. Tietopankkiin on koottu webinaareja, raportteja, seminaarimateriaaleja sekä tietoa lainsäädännöstä.
Sivuston kieli: 
https://telaketju.turkuamk.fi/

Näytä enemmän
Kuntaliiton asiantuntijoiden kokoama tietopaketti on tarkoitettu etenkin jätehuoltotehtävissä toimiville avuksi päivittäiseen jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Sivuille on koottu säädöksiä, ohjeita, malleja, tulkintoja, lausuntoja ja linkkejä tärkeimpien yhteistoimintatahojen nettisivuille. Asiahakemisto auttaa tiedon löytymisessä.
Sivuston kieli: 
https://www.kuntaliitto.fi/yhdyskunnat-ja-ymparisto/tekniikka/jatehuolto

Näytä enemmän
Circwaste esittelee kiertotalouden, kierrätyksen ja materiaalitehokkuuden ajankohtaisia asioita. Sivustolta löytyy työkaluja kiertotalouden edistämiseksi sekä oppaita, kuten "Rakentajan lajitteluopas" pienrakentajille.
Sivuston kieli: 
https://www.materiaalitkiertoon.fi/fi-FI

Näytä enemmän
Karttapalvelusta voi etsiä ja tulostaa Metsähallituksen metsästys- ja kalastuskohteiden sekä retkeilykohteiden karttoja. Palvelusta löytyvät pienriistan metsästysalueet, virkistys- ja viehekalastuskohteet sekä pyydyslupa-alueet. Valtion yleisten vesialueiden kartat ovat niin ikään nähtävissä, kuten myös kansallispuistojen ja muiden suojelualueiden sekä Lapin erämaa-alueiden kartat.
Sivuston kieli: 
https://www.retkikartta.fi

Näytä enemmän
Luontoon.fi on koonnut ohjeita retkeilijälle, miten ottaa huomioon luonto ja muut luonnossaliikkujat.
Sivuston kieli: 
https://www.luontoon.fi/retkietiketti

Näytä enemmän
Ympäristöhallinnon sivulla kerrotaan, mitä luonnossa saa tehdä ilman lupaa ja mitä ei.
Sivuston kieli: 
https://www.luontoon.fi/jokaisenoikeudet

Näytä enemmän
Metsähallituksen tarjoaa tietopaketin retkeilystä, kalastuksesta, metsästyksestä, moottorikelkkailusta, virkistyskäytön suunnittelusta, luvista ja päätöksistä sekä erävalvonnasta kokonaisuudessaan Vapaa-aika luonnossa.
Sivuston kieli: 
https://www.metsa.fi/vapaa-aika-luonnossa/

Näytä enemmän
Ohjelman tavoitteena on valistaa innokkaita ulkoilijoita ja luontomatkailijoita toimimaan niin, että he jättäisivät mahdollisimman vähän jälkiä kohteisiin. Sivulla on mm. seitsemän periaatetta ja toiminnan esittely.
Sivuston kieli: 
https://lnt.org/

Näytä enemmän
Tänne on koottu tietoa Suomen luonnosuojeluliiton paikallisyhdistysten tapahtumista: retkistä, talkoista, kursseista ja luontokuvakilpailuista.
Sivuston kieli: 
https://www.sll.fi/tapahtumat

Näytä enemmän